sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Villa Iiriksen joulu 2018
Valoa pimeyteen oli tarkoituksemme jo jokin aika sitten loihtia valoköynnöksillä, mutta aina ei tilanteet etene suunnitelmien mukaan. Let it snow! -postaus osoittaa, että tunnelmallista voi olla ilman sähkövalojakin ja Joulun taikaa todistaa, että vuosi sitten ostin uudet valot parvekkeen kaidetta somistamaan. 

Hämärä muistikuva minulla  on, että otin valot pois ja talteen laittaessani mietin, että on riski laittaa ne eri paikkaan kuin muut joulutavarat. Niinhän tässä nyt kävi, että sisukkaasta penkomisesta huolimatta en ole päässyt kätköni jäljille. Liekö tuolle pussukalle käynyt samoin kuin vuosia sitten tytön lempitakille, joka katosi kuin tuhka tuuleen. 

Inspiraatiokalenteri Hyvän mielen taidot -sivustolla toimii tänä vuonna minun joulukalenterinani. Monia kivoja vaihtoehtoja on saatavilla eri-ikäisille julustelijoille. Aikuisen naisen joulukalenteri on sopivan humoristinen päivän piristys, jos tuosta lajityypistä pitää. Jäin koukkuun heti alkumetreillä ja toisen osan ulkokuvissa talo sai painamaan pause -nappia. Ihanuus! 
Viime viikolla selailin kuvia puolen vuoden takaa postausta pohtien. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun luovutin ja jätin työn kesken. Tein viisaan valinnan, koska hyvä, pitkä yöuni on tärkeämpi kuin väsyneenä väännetty teksti. 

Tuleva joulu tulee olemaan erilainen sekä kuvan nuorelle parille että kotiväelleen. He virittäytyvät omaan jouluunsa kahdestaan luoden alun omille yhteisille traditioilleen. Hauska kuulla joulun pyhinä, millaisia aineksia kumpikin on mukaansa ottanut lapsuudenkotinsa tavoista kaupunkijouluun. Palapeli lähti jo viime visiitillä osaksi joulupuuhia. 
Aamuhämärissä sytytetyn kynttilän valossa oli eilen mukavaa nauttia aamiaista pitkän kaavan mukaan kiireettä. Kuudes joulu blogistina on erilainen kuin aiemmat, mutta hyviksi osoittautuneista jutuista pidämme lujan lempeästi kiinni. Villa Iiriksen Joulu  -blogiin kirjoitin toissa vuonna joulukalenterityyliin joka päivä joulun alla ja samoihin aikoihin tein tämän you tube -videon Talven hopeiset hiutaleet intoillessani osallisuudestani samannimisessä kirjassa: Koti pukeutuu joulun tunnelmiin

Jouluksi haaveilen vaaleista pellavalakanoista uudistettuun makuusoppeemme ja pehmeästä hillityn värisestä pyjamasta, jossa olisi huisin hauskaa haahuilla joulupäivänä lautapelien lumoissa ja palapelin äärellä yhdessä läheisten kanssa herkutellen. 

Joulumielen terveisin Tuikku2 kommenttia:

 1. Ihanaa oli hetki katsella tuota let it snow animaatiokuvaasi.<3 Niin toivoisin sitä lunta.
  Kunpa vain tietäisit kuinka paljon minä hukkaan varastojen kätköihin, vaikka varastoinnin hetkellä ajattelen, että tämä pitäisi laittaa sinne, mistä sen seuraavan kerran loogisesti parhaiten löytäisi. :)
  Suloista ajatella nuortenparien luovan omia, uusia perinteitään.Minulta karkaa tytär yleensä Kreikkaan isänsä ja kreikan sukulaisten kanssa joulua viettämään.Saa nyt nähdä kun ensi kesänä avioituvat, minkälaisiksi perinteet muodostuvat.
  Mukavaa joulunodotusta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä lunta tuli! Eilen! Aamulla maa oli suloisen valkea. Jouluinen olo valtasi mielen kuunnellessani Christmas Lounge -musiikkia. Iltapäivällä jäljellä oli pimeä loska. Onneksi joulun jälkeen alkaa taas päivä valjeta.

   Huomenna aion ostaa kadonneiden valojen tilalle jotakin piristävää. Onneksi joulumieli pilkahtelee jo ajoittain. Menneiden vuosien jouluhuumaa en ole vielä saavuttanut, mutta jospa se kuitenkin viriäisi.
   Kreikkaan karkaisin minäkin mieluusti, jos olisi mahdollista. Sinulla onkin sinne aivan erityiset siteet. Rikkaus elämässäsi! Kiva kuulla, miten teidän häävalmistelunne etenevät.
   Iloa joulun aikaan Mirjam-Matilda! Kiitollisena kommentistasi! Tuija

   Poista