lauantai 14. maaliskuuta 2020

Se, mihin kiinnitän huomioni kasvaa
Oletko huomannut kaiken koronauutisoinnin lomassa, että aurinko lämmittää jo ja tuo tuulahduksen keväästä? Ulkona tuntui kyllä hyytävä tuuli, mutta ah, tämä valon määrä, se on odotettua ja voimaannuttavaa.

Aamulla nukuin pitkään ja herääminen auringon säteiden tanssiessa kasvoilla ei voinut olla kuin ilo ja onni. Olotila oli odotetun kaltainen. Viikolla  väsymyksen iskiessä kannustin itseäni tuolla tunnetilalla tähän aikatauluttomaan lauantaihin suunnaten.  Uuteen poltetun oranssiin neuleeseen kääriytyminen on tuonut lämpöä sisimpäänikin. Alerekin löydöstä tulikin kukoistusvaatteeni, jonka suojissa löysin itsestäni uusia puolia.

Huomion keskittäminen on hyvän mielen taito, josta saan merkityksellisyyttä elämääni. Hyväksyn sen, etten tiedä ja kiitollisuus asioista, jotka elämässäni ovat hyvin lisäävät onnellisuuttani. Tutkitusti kiitollisuus on huomattava voimavara, jonka hyvinvointia lisäävän vaikutuksen voit saada niinkin pienellä teolla kuin kirjaamalla iltaisin päivästäsi kolme kiitollisuuden aihetta. Pieni vaaleanpunainen muistikirjani on paikka, johon talletan pieniä kiitollisuuden puroja, joilla kasvaa elämänvirta.

Teen asioita, jotka ovat itselleni tärkeitä, huomaan ympärilläni olevan kauneuden, teen hauskoja asioita niiden itsensä vuoksi sekä asioita, jotka tuovat minulle iloa ja voimaa ovat muistamisen arvoisia voimalauseita, jotka löytyvät Hyvän mielen korteista. Korttien luojat Maaretta Tukiainen ja Krista Keltanen ovat molemmat monipuolisia alojensa ammattilaisia. On ollut upeaa kohdata heidän kaltaisiaan unelmiensa toteuttajia.
Aamiaispöydässä jäin ihastelemaan valoa kohti kurkottelevaa lankaköynnöstä, joka majailee hyvinvoivana salin pöydän puulaatikossa, miten pikkuruiset lehdet voivatkaan olla suloisia ja elämäniloisia.

Keittiön ikkunalla tulppaanit ovatkin vaaleanpunaisia, vaikka luulin ostaneeni valkeita häivähdyksellä punervaa. Kevään merkki on, kun illan suun auringon kajo osuu keittiön paneeliseinään loihtien hienoja varjojen leikkejä.


Elämän ei tarvitse olla täydellistä ollakseen miellyttävää. Riittävän hyvä on jokaisen omasta asenteesta kiinni. Lukisin mieluusti kommenteista, mikä sinua eniten miellyttää blogipostauksissani? Saatko kiinni tunnetilasta, jonka toivoisin jakavani teidän lukijoiden kanssa? Missä onnistun, mihin toivoisit parannusta?

Maaliskuisin kevätillan terveisin Tuija Toiveikas

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ole hyvä! Aurinkoista sunnuntaita Sinulle! Tuija

   Poista
 2. Minä sain tunnetilastasi kiinni jo ennen kuin siitä kysyit tuonnempana.
  Jännää,miten toisen ihmisen rauhasta ja pienten kauniiden ihmeiden huomioimisesta tuntee sen tunnelman,saman,minkä itsekin usein saa luokseen.
  Löysin tekstistäsi niin kauniin kohdan,tuon kukoistusvaatteeseen liittyvän.Miten ihana sana,ja olen aina pitänyt myös sanasta poltettu oranssi.Se liittyy siihen,että nuorena tyttönä olin vanhempieni kanssa katsomassa samannimistä teatterikappaletta.Päänäyttelijä katsoi minua pitkään suoraan silmiin erään monologin kohdalla ja sain erittäin voimakkaan kokemuksen taiteen upeudesta.
  Miellyttävä elämä on ihanaa!Kun sitten saapuvat ne highlightit,tähtipöly tuntuu sydämen pohjassa asti.
  Kiitos tunnelmallisista kuvista ja kauniista tunnelmasta,jonka vien tästä mukanani.❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua! Kirjoitat aina niin henkeäsalpaavan kauniita kommentteja. Saattoi olla, että ajattelin juuri sinua kirjoittaessani tai sinun hyvä energiasi sai minut tarttumaan aiheeseen, ensin kuvaten ja sitten kirjoittamiseen syventyen. Kiitollinen olen siitä, että pysähdyit tekstini äärelle! <3 Tuija

   Poista
 3. Minä tykkään niin tuosta pysähtyneisyyden tunnelmasta ja rauhasta, joka huokuu sekä tekstistä että kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Olipa ilo lukea viestisi. Mukavaa, että sain tunnelman välittymään sinullekin. Rauhaisaa maaliskuuta! Tuija

   Poista
 4. Juuri niin, ei elämän tarvitse olla täydellistä, kunhan se on merkityksellistä. Samojen asioiden äärellä olin omassa postauksessani: halusin muistuttaa niistä monista pienistä ilonpipanoista, joita meillä kaikilla kuitenkin on, kun vain huomaa ne tällaisinakin aikoina.
  Kauniita lauseita ja tunnelmallisia kuvia - jälleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä olikin samanhenkinen sinun postauksesi! Sinä olit löytänyt monia merkityksellisiä asioita, joista ammentaa elämäniloa.
   Kiitos ilahduttaneesta kommentistasi! <3 Tuija

   Poista
 5. Auringon lämmittävä ja valoisa vaikutus on piristävä. Aamulla herääkin jo normia aikaisemmin. Se on virkistävintä juuri nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut lukuisia ihania aurinkohetkiä ja kokonaisia päiviäkin. Ulkona on kiva olla ja hengitellä raikasta kevätilmaa oman pihan rauhassa. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle! Tuija

   Poista
 6. Sain kiinni kyllä tunnetilastasi ja todella kauniin tunnelmallisia ovat kuvat.
  Auringolla ja valon lisääntymisellä on valtava vaikutus pimeyden jälkeen.
  Elämme vaikeita ja haastavia aikoja mutta yhteen hiileen puhaltamalla me selviämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo, ihana lukea, että sait kiinni tunnelmasta. Suojaan itseäni liialta infolta uppoutumalla kotielon hyvää tekevään olotilaan. Eriskummallisia aikoja elämme, mutta tästäkin selviämme. Toiveikkain terveisin Tuija

   Poista