maanantai 17. toukokuuta 2021

Kesätunnelmissa


Kesä tuli miltei yhdessä yössä. Siltä se ainakin tuntui. Edellisessä postauksessani oli vielä lunta maassa. Nyt sateen rummuttaessa kattopeltiä uppoudun enemmän kuin mielelläni näihin kuviin ja tunnelmiin. 

Käväisimme Aurajoen rannalla ihastelemassa kirsikkapuiden kukintaa. Niin oli tehnyt muutama muukin. Rannan ryppäissä näin iloisia kasvoja ja kuulin naurun kuplintaa. Tuntui kuin olisi yhtäkkiä matkannut jonnekin kauas aikaan ennen poikkeustilaa. Onnea ja iloa oli ihana tarkkailla puiston penkillä istuskellen kesän ensimmäistä tötteröä nautiskellen. Kotiinpaluu tuntui kuitenkin mieluisammalta vaihtoehdolta kuin hotelliyö. Päätös oli oikea, koska leppoisaan kesäaamuun herääminen kotona kiireettä oli juuri sitä, mitä eniten kaipasin. Lintujen sirkutus aamuviideltä vei minut parvekkeelle imemään itseeni kesän raikkautta ja viileä aamukaste tuntui suloiselta iholla. Sieltä olikin sitten mukava kömpiä vielä takaisin lämpimän peiton alle jatkamaan unia. Vuorokauden tunnit tuntuivat pitkiltä ja täyteläisiltä, mutta toisaalta aikaa puuhailuun hehtaarin tontillamme saisi kulumaan vaikka täyspäiväisesti. Nyt, kun tiedossa on kotikesä on pidettävä maltti mielessä ja rajattava innostuksen puuskiaan. Yhtä sun toista tekisi mieli edistää, mutta laiskottelulle on annettava sijansa. Sille on tässä elämänvaiheessa mahdollisuus toisin kuin lasten ollessa pieniä ja arjen rutiinien täyttäessä päivät. Irtiotto kotikulmilta oli kuitenkin tarpeen. Pyrähdimme päiväretkelle Elimäelle Mustilan Arboretumiin, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa. Kuvasatoa on vielä karsittava löytääkseni helmet, joita tarjoilla teille lukijoille. Onko tuo ihastuttava luontokohde sinulle tuttu?Eilen meidän kesäkautemme käynnistyi virallisesti, kun Unelma pääsi 15. kerran laituriin odottamaan retkiämme. Olemme onnekkaita, kun naapurista löytyy taitava ihminen, joka osaa hoitaa sekä laskun että noston ammattitaidolla erinomaisella kalustollaan. Kiitos Heikki!

Olosuhteet hipoivat eilen illalla täydellisyyttä. Järven pinta oli peilityyni ja taivas väreineen kuin akvarelli. Teki mieli kääntää nokka kohti ulappaa ja seilata hissuksiin kesästä iloiten. 

Kesäkotielämä oli aiheena vuosien takaisessa lehtiartikkelissa, joka ilmestyi Underbara Sommarhus -lehdessä. Kurkista sitä, jos haluat nähdä, miten pihapiiristämme löytyy mökkielämän ainekset.  Wohnen und Deko -lehden sivuille pääset linkkiä napauttamalla, ole hyvä. Upeat kuvat ovat Krista Keltasen taattua laatua. 


Sateisen kesäillan terveisin Tuija
 

3 kommenttia:

 1. Ymmärrän paremmin kuin hyvin, että teki mieli herätä rakkaassa ja kauniissa kodissa, nuuhkia ja kokea varhaisaamun raikkautta - sitä ei paraskaan hotelli voita.
  Kävin katsomassa linkin takaa lehtijuttua ja jälleen ihastelin teidän saunaanne. Se on aivan uskomaton keidas! Tulee aina mieleen sitä katsoessa että miksi saunat ovat yleensä niin yksinkertaisia...
  En ole käynyt koskaan Mustilassa, mieli on kyllä tehnyt jo pitkään.
  Mukavia alkukesän päiviä sinulle Tuija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos kommentistasi Maarit! Lukaisin sen nopeasti aamusella avattuani puhelimen. Tällaista postia on ilo saada.
   Mukava kuulla, että kuvavisiitti saunallamme oli ilahduttava. Sen suunnittelu ja toteutus oli miehelleni pitkä urakka. Siitä tuli juuri niin mainio kuin oli haaveemme. Inspiraationa oli vanhan ajan savusaunojen lauderatkaisut. Kylpyamme oli onnenkantamoinen kokonsa puolesta. Harvoin jaksamme sen täyttää, mutta silloin se on sitäkin ihanampaa.
   Mustilasta oli yllättäen hyvä artikkeli Iltalehdessä, jota en yleensä lue. Otsikko sattui selaimessa sattumalta silmääni:https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/0e7e37e4-219e-429b-b7cc-f2e174c45775
   Kesäsateisen illan terveisin Tuija

   Poista
  2. Maarit, pidä Mustila mielessäsi, kun kevät koittaa! Arboretum on rauhoittava keidas, johon kaipaan jo kovin. Terveisin Tuija

   Poista