sunnuntai 28. tammikuuta 2024

Tammikuiset tulppaanit



Tammikuiset tulppaanini nuokkuvat maljassaan syleillen saman sävymaailman otsikkoa tuoreimmassa Lantliv -lehdessä, jonka sain perjantain piristyksenä. Yllätys oli inspiroiva. Lehdessä on luettavaa useammalle kerralle. 

Viikonvaihteeni on koostunut huilailusta itsekin nuokkuen kuin haalistuneet onnenkukkani. Kurkkuni karheutta olen voidellut hunajateellä. Metsänvihreä villasukkapari on edennyt kivasti äänikirjaa kuunnellen. Eikös lepo ole paras lääke...





Tammikuisiin puuhiini kuuluu usein joululahjapalapelin kokoaminen, jos se on jäänyt muun jalkoihin joulun aikaan kuten tällä kertaa pahuksen noron iskettyä minut kanveesiin juuri otollisimmiksi palapelirentouspäiviksi, joihin kuuluu ihana palojen rapina ja jouluinen koti kynttilöineen. Toimi se näin vuoden alun pakkaspäivienkin ilona.

Valmista tuli tänään, kun vihonviimeiset pörriäiset sain aseteltua yksi kerrallaan lokosiinsa. Bees & Honey suuntasi ajatuksia Samoksen hunajatarhoille ja kesäisille kukkakedoille sekä kotipihalla että retkillä. Vintage Puzzle on taattua laatua, mikä on ensiarvoisen tärkeää palapelin kokoamisen riemussa. Koko ja muoto vaativat erityistilan, johon ei yläkerran pienemmät kirjoituspöydät riittäneet. 

Salin pitkän pöydän päädyn valtasin puuhaani ja nyt se saa vapautua kevätmielisiin asetelmiin, joihin virittäydyin jo saatuani tuon upean (viimeisen kuvan) tulppaanikimpun tuliaisina Helsingin kyläilijöiltä. Tulppaanit ja kevättalven valo lisäävät vireyttä ja Toivon liverrys pihakuusen latvassa lähenee isoin harppauksin.

Pelargonioissa näkyy jo elonmerkkejä, dahlian juurakot saavat vielä tovin viivähtää rapunaluskomeron hämärässä viileydessä. Jännittävää saanko heräteltyä ne lempeästi uuteen kasvukauteen. 

Kauppalistalle pitää muistaa lisätä herneet, joista saa kasvatettua meheviä versoja leivän päälle. Tulppaanit muistanen ilman muistutustakin.

Tammikuulle saamme kohta heittää hyvästit 

ja helmikuulle toivotan iloiset heit, kiva, kun saavut luoksemme!


Talvisin terveisin Tuija














4 kommenttia:

  1. Kaunis palapeli! Pari vuotta sitten innostuin minäkin kovasti palapeleistä ja kokosin niitä innolla, mutta nyt ne ovat unohtuneet kaappiin. Pitääpä kaivaa ne esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tutustumaan näihin palapeleihin, vaikka koko 50x70 onkin vaativa aseteltava. Kuva-aiheet ovat houkuttelevia ja kauniita. Aikamoinen kokoelma on minullakin palapelejä, joita voisi joskus alkaa uudelleenkin kokoamaan. Onneksi perheessä on muitakin palapeli-intoilijoita niin voidaan jakaa iloa puolin ja toisin. Mukavia palapelihetkiä sinulle Kristiina! Terveisin Tuija

      Poista
  2. Aivan ihana vintage-palapeli ♥ Kerroin itse blogipostauksessa "Asioita, joita rakastan" omasta palapeli rakkaudestani. Olen koko ikäni tehnyt palapelejä ja minulla varmasti kellarissa useita kymmeniä isoja palapelejä, joita olen elämäni aikana kasannut. Nykyään olen tehnyt nettipalapelejä sen takia, että koiran kanssa palat saattavat mennä "parempiin suihin" ja silloin ei saada valmista palapeliä koskaan.

    Ihanaa kun tulppaanikausi on alkanut ja voi ostaa kimpun marketista mukaan ruokaostosten kanssa. Meillä onkin tulppaaneita maljakoissa koko ajan. Ensimmäiset tulppaanit ostin jo ennen joulukukkien sesonkia. Viimeinen jouluamaryllis kukkii vielä ruokapöydällä.

    Hyvää helmikuuta Tuija ♥ Linnut laulavat jo aamuisin ihan hurjasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo, kiitos viestistäsi! Olen tehnyt jo useamman palapelin tästä sarjasta. Laadukas ja inspiroiva tuote, josta pidän. Kamalinta, mitä tiedän on huonolaatuinen palapeli, jonka kokoamisessa on hyvä mieli kateissa. Tämän äärellä sain nautinnollista rapinaa ja pähkintää.

      Täytyykin piipahtaa lukemaan postauksesi, kun olen pöytäkoneen äärellä.
      Heleää helmikuuta! Tuija

      Poista