sunnuntai 10. maaliskuuta 2024

Asioita, joita rakastan


Asioita, joita rakastan 

                                                   Aamut

                     Bloggaaminen

                       Cafe au lait -dahlia

                Dahliat

                    Elämä

                        Filmaus

                Gratiini

                    Huvilat

                        Iirikset

                Joulu

                    Kotielämä

                        Lukeminen

                Musiikki 

                    Naiseus

                        Oppiminen

                Puuliesi

                    Quesadilla

                        Rakkaus

                Samoilu 

                    Tämä hetki

                        Uutuuskirjan tuoksu

                Valo

                    Westers trägård

                        X eli suukko, suukkonen, suukkoset

                Yöuni

                    Zzzz

                        Åbo

                Äitiys

                            Öinen järvi    Idea ja inspiraatio tähän tekstiin syntyi, kun luin Kristiinan postauksen asioista, joita hän rakastaa. Käy kurkkaamassa, mistä hän ideansa sai. Minun raakileeni on aikansa hautunut luonnoksissa. Tänään olen keskittynyt asioihin, joiden parissa viihdyn. 


Hurautimme jäisiä kyläteitä pitkin pajunkissojen hakuretkelle ruoan hautuessa puuliedellä. Nyt oli juuri oiva hetki, kun hankikanto oli kovaa ja tukevaa syvien ojien vierustalla, jossa parhaat puskat yleensä kurottelevat kohti kevään valoa ja auringon lämpöä. Kotipihalta lähdin vielä tuonne lähipellolle tarpomaan kohti ojan reunustoja ja sainkin oikein oivalliset saaliit aseteltaviksi ulko-ovien vierustalle ja kodin somistukseenkin. P -kirjaimen kohdalla olisi voinut olla siis pajunkissatkin, mutta pizzaa rakastan ympäri vuoden. Puuliesi kyllä taitaa nyt olla kateellinen, joten lisään sulkuihin jomman kumman... 

Olen pahoillani pizza, mutta hetken tuumattuani jäät kyllä kakkoseksi. Jos pitäisi päättää kummasta luopuisin niin sinä se olisit. Nyt kävi näin.

Kauneus on aina katsojen silmässä ja minulla estetiikka hallitsee useimpia valintojani. Saan valtavasti iloa nähdessäni kaikenlaista visuaalisesti miellyttävää. Kotimme ohjenuorana on, että siellä on asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Värit, materiaalit ja äänimaisema luovat meitä miellyttävän harmonisen kokonaisuuden, jossa elämä soljuu huonompinakin hetkinä. 
Rakkaus kuuluu elämää ylläpitävään inhimillisyyden hyveeseen. Rakkaus on paljon laajempi käsite kuin perinteinen kahden ihmisen välinen romanttinen kiintymyssuhde. 


"Ennen kaikkea rakkauden luonteenvahvuus ilmenee kaksisuuntaisena eli haluna ilmaista ja vastaanottaa rakkautta ja lämpimiä tekoja muilta. Siinä on kyse tunneyhteydestä toisten ihmisten kanssa ja ihmissuhteiden hoitamisesta. Rakkaudella luonteenvahvuutena on merkittävä vaikutus elämäntyytyväisyyteen." https://www.cloudbalance.fi/rakkaus-luonteenvahvuutena/


Asioita, joita rakastan; löysin jokaiselle aakkoselle omansa. En lähde niitä sen kummemmin avaamaan, mutta voit jättää kommentin kaivatessasi selvennystä. Postauksen aakkosjärjestys on yksi asia, jota rakastan. Maustepurkitkin ovat parhaimmillaan aakkosjärjestyksessä hyllyllään keittiön korkean paneelioven kätköissä. 


Olisipa hauska, jos tämä minun versioni puolestaan innostaisi jonkun muun kirjaamaan omia rakkauden kohteitaan. Vinkkaathan, jos näin onnistuisi käymään. Luovalla otteella on mukava parastaa asioita. Suorastaan rakastettavaa!


Mainion maaliskuun toivotuksin, Tuija


6 kommenttia:

 1. Hyvää kannatti odottaa! Kiva kun teit oman listasi kivoista ja rakastettavista asioista. Olit keksinyt joka kirjaimen kohdalle jotain, minä en.
  Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Tämän koostaminen oli hauskaa. Olipa leppoisa sunnuntai-ilta! Terveisin Tuija

   Poista
 2. Onpas kiva lukea muidenkin ajatuksia aiheesta! 😊 Ja voi jukra noi teidän huonekalut on juuri sitä, mitä itsekin rakastan! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Thilda! Mukavaa, että blogimaailma on elossa! Terveisin Tuija

   Poista
 3. Ihanaa, että sinäkin tartuit tähän Kristiina blogissa olleeseen haasteeseen ♥ Todella ihania ja rakastettavia asioita oli kirjannut ja minä löydän tuolta monia sellaisia, joita itse myös rakastan. Kun tein itse tätä postausta jouduin muutamien kirjainten kohdalla arpomaan kahden tai kolmenkin asiain väliltä, joilla kaikilla oli sama alkukirjain ja ne olivat minulla rakkaita kaikki. Itse muuten rakasta quesadilloja ja erityisesti grillatulla kanalla täytettyjä. Harmi etten itse muista näitä herkkuja kun tein omaa listaani

  Mukavaa maaliskuun jatkoa ja alkavaa kevättä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo! Eikös olekin kivaa, kun blogimaailmassa on elämää! Kevätmielellä, Tuija ps.lumipyry ulkona ;(

   Poista