lauantai 17. joulukuuta 2016

Mittailua






Tänään oli juuri oikea aika mittailla piparkakkutaikinan ainekset ja sekoittaa niistä Kitchen Aidilla herkullinen kulhollinen naposteltavaa. Perinnereseptiimme kuuluu kardemumman lisäksi myös ripaus maustepippuria. Aromit paranevat taikinan levätessä verannan viileydessä. Leivottavaksi asti säästyy yleensä nokare, jonka leipoo sukkelasti pipareiksi. 


                                    Leppoisaa lauantai-iltaa! Tuija




6 kommenttia:

  1. Niinpä, piparitaikina on minustakin parasta raakana!;D

    VastaaPoista
  2. Taikinana parasta :) Ihana tonttupari kuusen oksan alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonttupari on leiponut meidän keittiössä pikkukuusen alla jo lukuisina jouluina. Traditio, josta ei sovi luopua. Joulun iloja! Tuija ps. piparitaikinan voimin sitä puuhaa, vaikka mitä :)

      Poista
  3. Totta! Raaka piparkakkkutaikina on parasta. Pitäisikin kaivaa esille isoäidin vanha resepti ja tehdä itse taikinaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä piparitaikinan rakastajia taitaa olla aika paljon. Pipareita on kiva leipoa, mutta paistaminen on tarkkaa puuhaa. Saa nähdä jääkö leivottavaksi. ;) Tuija

      Poista