perjantai 2. joulukuuta 2016

Unelma

Hanne Manelius Photography                        Tervetuloa Unelman nimipäiville! 

Tarjolla on kuvamuistoja toissa kesältä ja tarinoita veneretkiltä. 
Viime heinäkuussa Unelmien Talo&Koti -lehdessä oli Hanne Maneliuksen kuvaama juttu Unelmastamme, joka on perheemme ikivanha matkavene. Kuvan ruori ja sitä pidellyt kippari on ohjannut meidät moniin seikkailuihin Längelmäveden reitillä


Hanne Manelius Photography


Monenmoista tulvahtaa mieleeni... Unelmointia ja väsähtäneitä matkaajia, innostuneita kansityttöjä sekä rankkasateen piiskatessa veteen lennähtänyt pyyhkijän sulka, jota pinkaisin pelastamaan veneen laidalta. Horjahdus Valkeakosken sulussa jalkani tartuttua apuköyteen puolestaan opetti kelluntaliivien tärkeyden, vaikka silloin selvisin sydämen tykytyksillä. Opettavaista. 


Pälkäneen laivarannan ällöttävän veden maun muistan vieläkin. Tipahdin yli laidan keksi kädessä ja suurin huoleni oli, ettei se irtoa otteestani. Niin ja nyt en tarkoita mitään syötävää vaan rantautumisen apuvälinettä. Crocsini pysyivät jalassa, aurinkolasit päässä ja en telonut itseäni pahasti. Säikähdin vain vietävästi, mutta tulipahan osoitettua kuinka avuliaita kanssaveneilijät ovat. Hyvä niin, kun lapset leikkivät hytissä ja kippari oli jo astunut rannalle köyden kera minun pulikoidessa paniikissa veneiden välissä. Uimatasolla tajusin, että puristin edelleen rystyset valkeina puista keksiä. Nyt hymyilyttää, silloin ei.


Hanne Manelius Photography


Villa Iiriksen kesä -postauksia löytyy Blogit fi -sivustolta linkkiä klikkaamalla, jos kaipaat kesää talven keskelle. Unelmaelämään kuuluvat rapsakat eväät ja veneherkut.


Hanne Manelius Photography

Hanne Manelius Photography


Nykyisin etuhytissä on hiljaisempaa kuin vielä muutama vuosi sitten. Laipion korit olivat täynnä piirustusvälineitä ja erilaisia pelejä, joiden parissa aika kului sopuisasti pidemmilläkin retkillä. Ruoanlaitto on vesillä erityisen kivaa, kun kaikki on pienessä tilassa käden ulottuvilla. Purkkihernekeittokin maistuu miltei gourmee -aterialta oikeissa olosuhteissa kauniisti katettuna. 


KokkahyttiPerähytin unettavan vaikutuksen koen kuvankin kautta. Viltti korviin ja hyvä kirja, missäpä sen auvoisampaa nukahtaa rentouttavaan uneen. 


Perähytti


Jouluisempiin tunnelmiin voit palata siirtymällä tänne tai jos Samos -aiheiset juttuni kiinnostavat niin Efcaristo poli! 

Unelmoimisiin, Tuija4 kommenttia:

 1. Ihanan kesäinen tuulahdus! Tosi kaunis tuo teidän perähytin tilkkupeitto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkupeitto on ollut mukana monilla retkillä. Kiitos kommentistasi! Tuija ps.kurkkaapa instagram/tuikku 💫

   Poista
 2. Eksyinpä tänne kauniiseen blogiisi, kun tuleva veneilykausi jo kutkuttelee mielessä ja veneilyn hakusanoilla etsin uusia blogijuttuja luettavaksi.

  Voi mikä kesätunnelma näistä kuvista välittyykään - valoa, iloa ja värejä! Ihanan heleä tuo teidän Unelman sisustus. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kivasta kommentista! Hurmaavat kuvat otti Hanne Manelius. Unelman sisustus on meidän omaa käsialaa ja todentotta veneilykipinä on taas heräämässä. Toivottavasti jäät lähtevät aikaisin niin Unelma pääsee aalloille ennätysaikaisin. Olen pyöritellyt mielessäni ajatusta Unelman omasta blogista, kun olen aivan hurahtanut tähän bloggaamiseen. Kolmekymppinen paattimme olisi sen ansainnut. Me olemme veneen toiset omistajat. Uusia sisustusideoita pullahtelee mieleen. Pienen tilan viihtyisyys on tärkeää retkillä. Kävin sivustollasi ja palaan sinne! Myötätuulta suvelle! Tuija

  VastaaPoista