maanantai 8. tammikuuta 2018

Hetki itselle

                                                                     8.1.18

Ihminen, jonka vahvuus on ystävällisyys, luo ympärilleen lempeän tunnelman. Tämän lahjan antaja, tuo saman päivän lapsi kuin minä, loi minulle kaipaamani hetken itselle. 

Aitojen, hyvän mielen kohtaamisten vahvistamana suuntaan katseeni ja ajatukseni toiveikkaana tammikuiseen, raikkaaseen talvisäähän. Iltapäivän aurinko häikäisi hanget kristallisen kimaltaviksi. Pitkän, syystalven pimeän kauden jälkeen ilo valon lisääntymisestä on vuosi vuodelta yksi suurimmista kiitollisuuden aiheista. 
Hyvän mielen taidot -sivustolla käynnistyi Viikon taito -treenit. Kiitollisuus on tämän viikon teemana. Flirttimaisteri ja Trubaduuri kirjoitti aiheesta blogissaan, joten kannattaa käydä linkin takana lukaisemassa vuoden takaisen pakkasaamun tunnelmat. 

Aamusella loin tyytyväisen silmäyksen tuohon yläaulan suuntaan ja iltapäivällä pysähdyin tämän uudistuneen näkymän lumoihin. Onneksi on samassa taloudessa vahva, innostuva ihminen, joka ties monennenko kerran hilasi tuon lipastovanhuksen yläkertaan. Ensimmäisen kerran 80 -luvulla me olemme tuon raijanneet kerrostalokotimme kuudenteen kerrokseen appiukon kauhuksi. Kalusteiden käyttötarkoitus muuttuu tilanteen mukaan ja taas sain uutta ideoitavaa. Verannalla on siirto-operaatioiden jäljiltä houkutteleva tyhjä tila, johon suunnitelma on toteutusta vaille valmiina. 

Elämän ei tarvitse olla täydellistä ollakseen ihanaa luki kortissa ja niin se on. Asioita, jotka ovat hyvin on rutkasti enemmän kuin harmituksen tai tyytymättömyyden aiheita. Joskus kauan sitten haaveilimme vanhasta talosta kotinamme ja nyt havahdun eläneeni unelmaamme jo yli 20 vuotta. 

Kiitollisin mielin toivottelen sinulle levollista oloa! Tuija

 "Kiitollisuus
on kaikessa yksinkertaisuudessaan taitoa pysähtyä iloitsemaan ja olemaan kiitollinen asioista ja sattumuksista, joita kohtaa." Kirjasta Hyvän mielen taidot


2 kommenttia:

 1. Kauniisti kirjoittelet.

  Ja tänään havahduin minäkin töihin kävellessäni siihen, että valoa on jo paaaaaljon enemmän kuin vielä viikko-pari sitten. Jess! Kevättä kohti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva lukea kommenttisi! Valoisa maisema tekee kyllä kieltämättä mielenkin pirteämmäksi. Kevät on tuota pikaa, usko pois! Hyvää oloa Annukka! Terveisin Tuija

   Poista