lauantai 6. joulukuuta 2014

Lumihiutaletehdas

                                     
Terveiset Villa Iiriksen lumihiutaletehtaalta! 
Yläaulassa Linnanjuhlien alkaessa televisiossa käynnistyi tehdas, jossa työasento lattialla istuen oli aluksi hyvä, mutta loppua kohden vähemmän ergonominen. Saunassa puutuneet jäsenet vertyivät mukavasti.

Jos innostut samanlaisesta tehtailusta niin panosta hyviin saksiin. Nämä Fiskarsin paperisakset ovat loistavat kädessä ja leikkuujälki on oivallinen. Viime vuonna onneksi viimeinkin ostin tuollaiset askartelutöihini. Itseäni ihmettelen, miten kauan kesti.
Silkkipaperiset lumihiutaleet ovat talviperinne, joka tuo kivan lisän keittiömme vanhoihin ikkunaruutuihin. Kaavapaperirullasta riittää materiaalia pitkäksi aikaa. 
Kiinnittämiseen tarvitset lorauksen maitoa lautaselle, josta sormella kostutat valmiin hiutaleen sieltä täältä ja kiinnität hellävaroen ikkunaruutuun. Mattapinta lasia vasten ja kiiltävä sisälle päin. Talouspaperin palalla kannattaa taputella ylimääräinen kosteus pois. 

Aamulla koittaa jo toinen adventti. Joulussa on oikeastaan kaikkein parasta pikkuvalmistelut  yhdessä perheen kanssa ja odotus. Joko olet nähnyt tonttuja vilahtelevan nurkissa? Muistathan tunnelmoida askareiden lomassa! 

  
  Joulumaa (klik!) on yksi lempilauluistani.


                          "Joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta.
                          
                          Eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä,
                                    
                          Joulumaa jos jokaiselta löytyy sydämestä."Tunnelmallista lauantai-iltaa! tuikku

4 kommenttia:

 1. Miten nostalgista! Tein noita aina äitini kanssa, kun olin pieni. Jouluisin niitä oli ikkunoissa. Kauniita ja herkkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana perinne, jonka olen halunnut osaksi perheemme joulua. Lumihiutaleet ovat kauniita myös pakettien koristeina tai joulukorttiin liimattuna. Terveisin Tuija

   Poista
 2. Voi Tuikku, nuo lumihiutaleet olin jo aivan unohtanut! Ihania!
  Pikkutyttönä noita leikeltiin joka joulu...
  Pitäisköhän kaivaa sakset esiin...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen MInttu! Lumihiutaleiden leikkaaminen on rentouttavaa. Aluksi aioin tehdä ohjausvideon, mutta sitten puuha jäi iltaan ja se jäi. Jospa ensi vuonna! Terveisin Tuija

   Poista