sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Kesällä kerran VII


Villa Iiriksen veranta




Lomaolo, Pythagorion port, Samos


Kesäkassi, Potokaki, Pythagorion, Samos



Hetki itselle, Hotel Arion, Kokkari, Samos



Villa Iiriksen portaikko, photo by Krista Keltanen





Kukkia ja kynttilöitä


Krista Keltanen Photography

Kesällä kerran -postaussarjani lähenee loppuaan. Päätin kirjoittaa kahdeksan osaa ja tämä on niistä toiseksi viimeinen.

Noltalgikko, kun olen, niin kuviin on tallentunut muistoja ja tunnelmia, joihin on iloa palata aina uudelleen varsinkin aamulämpötilojen laskettua lähelle nollaa niin, että nenänpää punoittaa ja kaulahuivin kietaisee mieluusti lämmittämään. Tuulilasista oli jo skrapattava jäähyhmää ennen matkaan lähtöä.

Iltapäivän aurinko onneksi vielä onnistuu hyvällä säällä lämmittämään kesäkeitaamme ihanan viihtyisäksi. Pelakuut nauttivat verannan ikkunoiden valosta ja suojasta yöllisen hallan vieraillessa. Kuura on kaunista ja järvimaisema utuineen upea.

Lasiverantaa kohtaan tunsin rakkautta ensi silmäyksellä lokakuisessa sateessa kohta 23 vuotta sitten, vaikka tuolloin ikkunan puitteet olivat likaisen ruskeat ja synkän surumieliset. Onneksi omaan taidon kuvitella tilojen muutokset mielessäni valmiina. Siitä saa voimaa toteuttaa sinnikkäästi haaveensa todeksi.



Verannan teehetki, photo by Krista Keltanen

Viime aikoina ajatukseni ovat tuon tuostakin palanneet kolmen vuoden takaiseen kuvausmatkaani Samokselle. Siitä sai alkusysäyksen sisarblogini ja totaalinen koukuttuminen Instagramiin. Kuvien tutkiminen on antoisa ja rentouttava lisä tässä blogiharrastuksessa.

Bloggaamisen myötä on avautunut aivan uusia maailmoja ja matkan varrella olen kohdannut monia ihania ihmisiä. Kiitollisuus kaikista uusista elämyksistä on sanoinkuvaamaton.

Yksi merkittävä sysäys on ollut Maaretta Tukiaisen ja Krista Keltasen luomat Hyvän mielen kortit, joista olen kirjoittanut useampaan otteeseen. Tässä tekstissäni on veranta keskiössä. Kortit ovat osa joka-aamuista rituaaliani valmistautuessani uuteen päivään. Tekstien ja kuvien sanoma on voimaannuttava ja maaginenkin. Tuo toimiva yhdistelmä liitettynä omaan kokemusmaailmaani ja elämääni luovat harmonisen mielenmaiseman, josta kumpuaa uusia luovia ajatuksia ja ideoita kuin sieniä sateella.

Verannan rooli osana elämäntapaamme on merkittävä. Sohvalla vietetyistä joutilaista hetkistä on kummunnut monia yhteisiä ja erillisiä ilon aiheita. Luonnon äänet ovat lähellä ikkunoiden takana ja pellon laidalla metsän siimeksessä asuessa sielu lepää rauhassa maailman melskeiltä, mistä olen onnellinen joka ikisenä päivänä portista kotipihaan kurvatessani.

Tämän postauksen kuvat valikoituivat fiiliksellä. joka kertoi, mikä veti puoleensa. Värimaailma on minun silmääni yhtenäinen ja levollinen. Kauneuden ja erinomaisuuden arvostus on yksi ydinvahvuuksistani. Aiheesta voit lukea Joyallan hyvän postauksen täältä. Kukoistava tulevaisuus. Luomme sen yhdessä. on Joyallan motto.

Elämän merkityksellisyys on tullut eteeni monissa lukemissani artikkeleissa ja kirjoituksissa. Kuvien tarinasta on luettavissa minulle tärkeitä teemoja: harmonia, hyvinvointi, koti, lepo, luonto, rauha, rakkaus, visuaalisuus. Havaitsetko tai koetko sinä lukijana samoja asioita?

Kesäaika ravitsee ja voimauttaa. Tuo kolmen vuoden takainen yllätyksellinen jatkoaika auringossa on varmaankin merkittävin syy, miksi tuosta syksystä on niin auvoisat muistot. Elin omassa kesäkuplassani miltei jouluun asti. Valo ja lämpö ovat keholleni elintärkeitä. Onneksi saunassa, josta viikko sitten kirjoitin, voi nauttia ympäri vuoden lempeitä löylyjä.

Verannalle sytytän tänä iltana kynttilät kruunuun ja kääriydyn kauan sitten Urjalan kotiteollisuuskoulussa kutomaani huovutettuun villahuopaan. Keitän kupin kamomillateetä pitkän kaavan mukaan puuhellalla, koska vedenkeitin mokoma sanoi sopimuksensa irti. Heitän haikeat hyvästi romulle ja yritän löytää toisen edes hitusen samanveroisen korvaamaan ison loven arkemme sujuvuudessa.

Sunday -post oli alkuvisioni tätä sarjaa suunnitellessani. Toivottavasti olen suonut sinullekin lukijani iloa ja valoa, merkityksellisiä hetkiä.

Aurinkoisin terveisin Tuija alias tuikku










4 kommenttia:

  1. Voi,olet suonut!Lämmin ja lempeä,kaunis ja silmiähivelevän esteettinen oli tämäkin sunday-post!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoinen kiitos sinulle vakiokommentoijani! Ihanaa lukea, että ollen luomuksellani tuonut elämääsi valoa, iloa ja merkityksellisyyttä! Halauksin, Tuija

      Poista
  2. Oi, miten kauniita kuvia! Näitä voisi tuijottaa vaikka kuinka kauan. Sekä teidän oma kotinne etät nuo Samoksen kuvat lumoavat. Pidän valtavasti! Kiitos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Marjo! Kommenttisi putkahti puhelimeni näytölle juuri sopivasti tuomaan ilon ja hyvän mielen kesken päivän. Sanoinkin vierelläni istuneelle ihmiselle, että tämä on syy, miksi bloggaaminen on niin mukavaa. Näytin kommenttisi hänelle ja huomasin iloni tarttuneen. Syysterveisin Tuija

      Poista