sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Mitä kuuluu?
Kaksi sanaa, joilla voi pelastaa päivän, viikon, ehkä kokonaisen elämän. 
Vain kaksi sanaa, kun ne sanoo niin, että tarkoittaa. 

- mitä kuuluu?https://susannajussila.fi/sielun-sopukoita-runoblogi

Pihallamme nököttävä leikkimökki valmistui 26 vuotta sitten viisivuotiaan esikoisemme iloksi silloisen vuokramökkimme vierelle.  Papalla oli visio, jonka hän osasi toteuttaa ilman sen kummempia piirustuksia tai suunnitelmia. Luovuudella ja sinnikkyydellä pytinki kohosi kauniin kesän aikana. Sittemmin se muutti mukanamme tälle tontille ja ensimmäisiin rippijuhliimme valmistauduin tapetoimalla ja maalaamalla sen kuopuksen kera äitini kauhistellessa pesemättömiä ikkunoitamme. Onneksi pidin pääni ja juhlistamme jäi iloisia muistoja pienten vieraiden puuhastellessa leikkien lumoissa. 

Tänäkin kesänä leikkimökki on osoittautunut merkitykselliseksi monin tavoin. Vanha puusänky houkutteli kellahtamaan nokosille sekä isoja että pieniä. Tyynypinon on suurimmaksi osaksi loihtinut sekalaisista tilkuista nuorimmaisemme ompeluinnostuksessaan vuosia sitten. Leikkimökille kuuluu siis oikein hyvää, vaikka pieni pintaremontti olisi paikallaan. Seinien vihermultaus kaipaisi raikastusta peltikaton hilseilevästä maalista puhumattakaan. Oli ilo ideoida pikkuterassia mökkeröisen edustalle leppoisana lokakuisena syyspäivänä. Keinu, hiekkalaatikko ja pöytäryhmä pääsivät toivelistalle puisen lelulaatikon kera.

Kiitollisuus täyttää mieleni, vaikka unelmani omasta leikkimökistä toteutui vasta ollessani öiti itsekin. Isoäitinä varsinkin saan tähtihetkiä elämääni nautiskellessani hyvistä kattauksista ilman kiireen kierää. Olen oppinut pysähtymään hetkeen ja ottamaan ilon irti mielikuvituslettukesteistä mansikkahilloineen. 


Kiitos blogini olen löytänyt elämääni monenlaisia ihania kortteja, joista saan iloa päivittäin. Maaretta Tukiaisen  Hyvän mielen taidot ja Hyvän mielen kortit ovat viitoittaneet kulkuani moniin ihaniin kohtaamisiin. Pohjolan voimaeläimet -kirja ja kortit samaten ovat osa arkeni rutiineja. 

Ajatuksissani pyörivät myönteisyyden taidot, tahdonvoimataidot, vuorovaikutustaidot, myötätuntotaidot, luovuustaidot, läsnäolotaidot ja itsensä johtamisen taidot. Ovatko nämä teemat sinulle tuttuja? 

Hyvän mielen taidot ovat taitoja, joiden avulla elämä sujuu niin että siinä on iloa ja energiaa. Kuka tahansa voi kehittää omaa mieltään joustavammaksi hyvän mielen taitojen avulla. Kun mieli on joustava, on helpompi toimia arjen haasteissa ja muutoksissa. Hyvän mielen taidot auttavat tunnistamaan oman potentiaalin ja tekemään unelmista totta.

Kirja auttaa sinua huomaamaan, millaisia taitoja sinulla jo on ja mitä haluaisit itsessäsi kenties kehittää. Parhaiten hyvän mielen taidot saa haltuun itse kokeilemalla ja harjoittelemalla. Siksi kirjassa on runsaasti esimerkkitarinoita ja elämyksellisiä tehtäviä.
Tervetuloa seuraajani -postauksessani keväällä 2021 kirjoitin Maaret Kallion lanseeraamasta JIM -tekniikasta, joka on osoittautunut minulle oivalliseksi arjen palauttavaksi tavaksi toimia. Näkökulmanmuutos tuo uusia ajatuksia, joiden turvin palautuminen arjen keskellä helpottuu. Jotain ihan muuta edustaa siis tämä minun blogini itselleni. Ilomielin lukisin kommenttilaatikosta,  mitä sinulle lukijani kuuluu juuri nyt?


Tervetuloa talviaika ja hämärän ajan tunnelmoinnit

Ilta-ajatuksin, Tuija4 kommenttia:

 1. Suloinen leikkimökki ja nuo tyynyt ovat ihan älyttömän ihanat<3 Minulle kuuluu hyvää ja tykkään niin tästä syksystä. Mukavia syyspäiviä sinullekin Tuija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ihaduttavasta kommentistasi! Välitän sanasi tyynyistä niiden tekijälle Turun Yo -kylään.
   Mukavia marraskuun päiviä! Terveisin Tuija

   Poista
 2. Voi, ihana leikkimökki <3 Palautui oma lapsuus mieleen heti. Leikkimökki oli aivan parasta.
  Kiitos kysymästä, ihan hyvää kuuluu minullekin. Syksy on ollut mieleinen. Lämpö ja aurinko on ilahduttanut, sateestakin olen nauttinut: kosteutta vanhalle iholle ;)
  Ja nyt saa sitten ruveta odottamaan joulua - ihanaa!!
  Mukavaa arkea sinulle toivotellen, CC

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CC! Arvaa vaan nautinko leikkihetkistä pienen kanssa tuolla! Unohdan kaiken muun ja keskityn mielikuvitusmaailmaamme herkkuineen päivineen.
   Syksyinen maisema oli tänä aamuna jotenkin erityisen herkkä ja eteerinen sävyineen. Hapekasta ilmaa on hyvä hengittää.
   Tämä sinun kommenttisi pomppasi oivallisella hetkellä näytölle. JIM tuli työhetkeni piristykseksi, kiitos!
   Syysillan iloja, kynttilän valoa! Tuija

   Poista