perjantai 2. joulukuuta 2022

Joulu mielessä


Maaritin Joulunajan olennaiset -postauksen luettuani jäin miettimään, mikä minulle tuo joulun ja postauksen kysymys: Mitä sinulle kuuluu juuri nyt? herätti huomaamaan, että niinpä niin ... mitä minulle itselleni kuuluu juuri nyt.  Aihe on olennainen, mutta kummallisesti sitä itsensä jättää prioriteettilistansa alkusijoilta hyvinkin helposti. Tosin onhan tässä elämänvaiheessa mahdollista toimia itsekkäästikin, mutta arvostanko esimerkiksi omaa vapaa-aikaani sen ansaitsemalla kunnioituksella vai annanko ajan vain valua läpi sormieni. 

Hyvinvointitekona alkuun laittamani Instagram -tauko on venynyt pidemmäksi kuin uskoin pystyväni. Yli 60 päivää on mennyt kuin siivillä. Vain kaksi kertaa olen ollut hilkulla uppoutua kuvavirtaan. Pystyin pitämään näppini erossa luurista, mistä olen ylpeä. Kymmenen vuotta kuvien selailua ja postailua tulee näinä päivinä muistaakseni täyteen. Irtiottoni juhlistaa siis Instagram -urani merkkipaalua. Nyt en siis voi edes tarkistaa, että muistanko oikein ajankohdan, jolloin tytär opetti minulle IG:n saloja. Ja minähän opin! Nyt on aika herätellä uinuneita taitoja, joista saan uskoakseni enemmän. Ompelutaitoni ovat tallella ja osaan edelleen uppoutua monenlaiseen tekemiseen. Lomilla olen hyväksi havainnut äänettömyys -asetuksen. Ihan kuin aikaa tulisi lisää, kun joka kilkahdus ei keskeytä tekemistä tai ajatuksen juoksua. 

Bazar -kustannukselta taannoin saamani Lucinda Rileyn uutuuskirjat ajattelin säästää joulunpyhien lukumaratoniin. Toisin kävi! Ahmin ne molemmat alta aikayksikön. Tekeillä on oma postauksensa niistä. Kuvat eivät ole onnistuneet toivomallani tavalla, vielä. 

Joulun lähestyminen innostaa ja samaan aikaan jännittää, miten suunnitelmat toteutuvat vai onko taas varauduttuva pikaisiinkin muutoksiin. Elämää, ei sen enempää...

Lempinäkymäni joulun aikaan on salongista saliin avautuvien ovien raosta pilkahteleva oman metsikön joulukuusi. Viime joulun aikaan ihastuin amaryllikseen, jonka sipulin pidin keväästä syksyyn kukkapenkissä ja muistin juuri ennen pakkasia napata sen takaisin sisälle lämpimään. Luulin jo sen saaneen siipeensä, mutta nyt sieltä ruukusta pilkistää pikkuisen vihreää. Täksi jouluksi se tuskin kukoistukseen ehtii, mutta jospa jossakin vaiheessa saan ihailla valkeita kukintoja. 

Jouluisia kattauskuvia katsellessani toiveikkuus valtaa mieleni. Muutama katajanoksa, pellavaiset lautasliinat, valolangat ja jättikävyt ovat valmiina. Lautaset ovat samat sekä arkena että juhlassa. Pienillä somisteilla loihdin juhlavuutta joulupöytäämme. Kauniit lasit toistavat valonsäteet lumoavasti ja peltitarjottimet suojaavat juhlaliinaa. Kuuletko sinäkin jo enkelikellon kilkatuksen? Sydämeeni joulun teen...


Hyvää toista adventtia! Sydämellisin terveisin Tuija2 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihailenkaan aina tuota teidän kotia, niin sisältä kuin ulkoakin päin! Oman metsän kuusi on parhautta!
  Minä olen pitänyt nyt puolitoista vuotta facelomaa. Joskus käynnkatsomassa jotakin tärkeitä sivustoja, mutta päivityksiä en tee, enkä lue muiden. Mikä vapaus! Tosin siihen tilalle tuli koronauutiset ja tilastot, joita tarkkailin päivittäin. Nykyään tilalla on uutiset ja blogitilastot. Äh.
  Viime viikolla etsiskelin tyttärelleni joulureseptejä ja siinä löylyissä alkoi minuakin jouluttaa. Koetan välttää stressiä, vaikka työasiat on aika levällään ja koti on kuin pommin jäljiltä. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Thilda!
   Mukava lukea kauniita sanojasi. Kuusien lumovoima sopii adventin aikaan.
   Irtitotot itseä kuormittavista asioista tuovat kepeyttä elämään. Minä en lue aamuisin uutisia ja laitan puhelimenikin lentotilasta pois vasta, kun on tarpeen. Aloitan päiväni ystävällisten toivotusten harjoitteella, joka luo toivomaani olotilaa loppupäivään.
   Olethan tutustunut #tärkeintätänään -menetelmään? Jos et niin suosittelen! Arvokellokin on oivallinen tapa selkeyttämään elämäntilanteita.
   Leppoisaa lauantaita sinulle! Tuija

   Poista