maanantai 2. tammikuuta 2023

Aurora -kynttiläsarja

Aurora kynttilät
Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä, jotain lainattua -sanonta sopii jouluummekin Villa Iiriksessä, joka on vanha huvilaneito kuin morsian konsanaan. Perinteet saavat tuoreita aineksia rinnalleen nuorten mieltymysten myötä. 

Aurora -kynttiläsarja edusti joulupuussamme uudenlaista valaistusta hämäriin hetkiin. Johdottomat kynttilät kaukosäätimineen helpotti valtavasti kuusen koristelua ja voin vain kuvitella, miten paljon kätevämpää on koristeiden ja kynttilöiden riisuminen sitten, kun sen aika on. Punaisia somisteita lastasin jo puisen kuorma-auton lavalle odottamaan siirtoa joulupiirongin kätköihin tämän vuoden joulun aikaa odottamaan.

Joulupuu on pkkuruisesta takametsästämme kaadettu tuikitavallinen suomalainen metsäkuusi, jonka olimme käyneet valitsemassa jo hyvissä ajoin. Tosin luminietosten keskellä emme olleet enää lainkaan varmoja oliko tämä se ennakkoon mieleen painettu. Riittävän sopusuhtainen ja malliltaan sohvan taakse oivallinen oli tavoite ja tällä kertaa pituutta osasi arvioida joku minua tarkempi. 

Kastelukannu puun juurella takaa, että muistan tarkastaa päivittäin vesiastian tilanteen. Alussa kuusi on varsinainen juoppo ja kokeeksi laitoin kaksi sokeripalaa heti ensimmäisellä kastelukerralla. Hyvinvoivalta vaikuttaa ja luotan välttyvämme rapisevalta havukasalta.

Aurora -nimikin viehätti näissä kynttilöissä. Onhan meillä sama nimi kuopuksen toisena nimenä. 
Aurora-nimen taustalla on kreikkalaisten aamuruskon jumalatar, josta roomalaiset käyttivät nimeä Aurora ’aamurusko’
Airamin ovat kaikki meidän aiemmatkin kuusenkynttilät, joista yksi langallinen paketti pääsi Turkuun viedyn kuusen mukana tuomaan valoa joulun odotukseen Tuomiokirkon lähistölle tyttären kauniiseen kotiin.

Turun joulutunnelmassa on jotakin maagista. Kävimme ensimmäisenä adventtiviikonloppuna hakemassa mieliimme sieltä joulutunnelmaa ja onnistuimme siinä paremmin kuin hyvin. Nyt alankin jo vähitellen olla valmis luopumaan jouluisista puuhista ja ensimmäiset raikkaat kevättalven pakkaspäivät tuokoon valoa ja virkeyttä tullessaan. Joululeipäaineksia olisi vielä jäljellä ja voisihan taikinan pyöritellä sämpylöiksikin. Pari valkosipulisilakkaa odottaa pääsyä leivän päälle. Yhden purnukallisen laitoin pakastimeen kesäherkuksi juhannuksena uusien perunoiden kanssa nautittavaksi.

Kokeilin liittää tuonne loppuun pikkuvideon joulukylästämme, josta toivon muotoutuvan mummolan perinne. Toivotaan, että onnistun! 
No, ei suostukaan tallentumaan. Rusta -liikkeestä onnistuimme suloisen tunnelmanluojan löytämään. 

Kynttiläterveisin TuijaAurora kynttilät

 


4 kommenttia:

 1. Johdot tosiaan häiritsevät itseäni pikkuisen kuusenkynttilöissä, joten tämä vinkki meneekin korvan taakse ensi vuotta silmällä pitäen! Kivaa alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomattoman hyvin kesti kynttilöiden paristot eiliseen asti. Huomasin, että nämä ovat vielä Motonetissa supertarjouksessa:
   https://www.motonet.fi/fi/tuote/9000806/Airam-Aurora-LED-kuusenkynttilasarja-kaukosaatimella-10-kpl-IP44
   Kuusi näyttää paljon nätimmältä ilman kiemurtelevia johtoja.
   Hyvää alkanutta vuotta Pilvi!

   Poista
 2. No enpä ole tuollaisista lampuista kuullutkaan. Täytyy ensi jouluna ajoissa hankkia nuo, niin pääsee siitä johdosta eroon. Pysyvät varmaan paremmin pystyssäkin.
  Mukavaa kevään odotusta, vaikka kait tuo talvikin vielä palaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi Hanne! Kyllä nämä olivat paljon näppärämmät kuin johdolliset. Valo tosin ei ole ihan niin kirkas kuin vanhoissa perinteisissä kuusen kynttilöissä. Muotoilu muutoin viehättävä. Näitä voi laittaa tavalliseen kynttilänjalkaankin. Turvallisemmat kuin aidot kynttilät, joiden voittanutta tosin ei ole. Tammikuisin terveisin Tuija

   Poista