perjantai 31. maaliskuuta 2023

Maaliskuu kuvina


Kevättalven paukkupakkaset valkeine hankineen tallentuvat muistoikseni maaliskuisista aamuista vuonna 2023. Kesäaikaan siirtymisessä parasta on taas kerran valon määrän huikea lisääntyminen. Aamuvarhaiset kireät miinusasteet lauhtuivat onnekseni nopeasti auringon saadessa vallan maisemassa. 

Kotikuusen latvassa ei vielä ole livertänyt Toivoksi nimeämämme mustarastas, mutta räystäiltä roikkuvat jääpuikot noroineen lupailevat kevään lähestyvän. Useimmiten lumen hupeneminen hätkähdyttää ja yhtäkkiä takapiha on valtoimenaan sinivuokkoja. Nyt sitä on vielä vaikea uskoa, kun lunta on vielä kahlattavaksi. 

Jos oikein pinnistelen niin voin kuvitella isoimman koivun jo varovaisesti pullistelevan väräillen norkkojaan. Valtavien puiden latvoihin kurkottelu on rauhoittavaa. Nuo jyhkeät puut ovat seisseet sijoillaan jo ikuisuuden. Tuo koivukin on kokenut jos minkämoista vuodenaikaa. Kohta se aloittaa taas  vehreillä lehdillään kukoistuksen kauden. 


Huhtikuu, olet tervetullut!

Aurinkoisen päivän kääntyessä iltaan, Tuija

                                                                                💚 

2 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia maaliskuulta. Tosin minua alkoi lumentulo jo ahdistaa jossain vaiheessa kun muuttolinnut olivat jo palanneet tänne pääkaupunkiseudulle mutta joutuivat palaamaan etelämmäksi "takatalven" takia. Sääliksi kävi ressukoita. Viereisen talon nurmella olivat jo lumikellotkin pukanneet vihreää mullan alta. Ja sitten tuli taas 10cm lunta. Onneksi nyt viimeisen viikon aikana kevät on mennyt huimin harppauksin eteenpäin. Tänään on lämpöasteita jo +10°C ja aurinko ihan lämmittää. Mustarastaat ovat luritelleet aamulla ja illalla ihan hurjasti.

  Mukavaa ja rentoa pääsiäistä Villa Iirikseen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjo, kiitos iloisesta yllätyksestä, kun sähköpostiini kilahti sinun mukava kommenttisi. Talveen ja lumen tuloon olin jo itsekin työlääntynyt. Nyt onneksi viime päivät ovat näyttäytyneet toisenlaisina. On ollut ihan epäuskoinen olo, mitä tältäkö se kevät tuntuu?! Tuskin malttaisi sisälle tulla, kun linnut livertävät ja Toivokin saapui kotikuusen latvaan lurittelemaan. Ilma tuoksuu raikkaalta ja tunnelma on odottava. Puuhaa on vaikka muille jakaa, mutta ihanaa on tämä kevään aika. Olisipa aamusta iltaan mahdollista uppoutua pihapuuhiin. Kuten huomaat meidän pääsiäisemme on ollut rento ja sellaisena jatkukoon. Keitin sentään munia, mutta värjäämiseen tai niiden koristeluun en vaivautunut. Tyttären harmistunut kiljahdus pääsiäiskanaan kurkistaessaan jää mieleen. Siellä oli vain huopamunia eikä suklaamunista ollut tietoakaan.
   Pihakoivun uuteen pönttöön livahti heti ensimmäinen asukas eli jälkikasvua tullee jossakin vaiheessa sirkuttamaan Punalan edustalle.

   Aurinkoisin iltaterveisin Tuija

   Poista