perjantai 28. marraskuuta 2014

Kalenterikuvitus


Kuvakoosteesta näet, millaisilla toteutuneilla haaveilla kuvitin Laurille väkertämäni vuosikalenterin. Tiger  on sekatavarakauppa Tampereella Stockmannin kulmilla. Sieltä löysin kivan mustapohjaisen kalenterin, johon Teippitarhan washi -teipillä kiinnitin kuvat ja niihin sopivia tekstejä. Kalenteri on jo valmiina uuteen vuoteen Punalassa verstaan kätköissä. 
Liimatessani elokuun sivulle hääpäiväkuvaa meistä muutaman vuoden takaa minut valtasi outo olo, kun samalla hetkellä kunntelemastani levystä lähti soimaan Cat Stevensin Morning has broken ja sormiini osui teksti Love. Sydämessäni läikähti ilo ja hyvä olo. Hyvän häävalssivalinnan teimme aikanaan, kun se vieläkin sykähdyttää ja saa hymyn huulille. 

Lauteet a'la Lauri & ikivanha kiuas.

Huomenna on taas lauantaisaunan aika. Pihan poikki pääsee kätevästi kipittämään toiseen maailmaan. Lauteilla on hauskaa heitellä ilmoille villejä visioita ja unelmoida matkoista Kreikan aurinkoon sekä seikkailuista patikointipoluilla oliivilehdoissa.  

Pikkujoulun kunniaksi otan huomenna esille jouluisen punaraitaiset laudeliinat ja saunakamarin valaisee tuikkukuusi, joka tuo tunnelman lisäksi lempeää lämpöä vilvoitteluun. Ikkunalle asettelen pikkuruisen kuusen valoineen. Saunan puolella kiukaan lasiluukun takaa kajastaa tuli kauniisti lauteille asti. Kylpeminen kynttilän valossa on elämys vailla vertaa. 

Joulun ajan ensimmäisen riisipuuron aika ja piparin tuoksu joululimppua unohtamatta tuovat hohtoa tähän hämärään aikaan. Oikeastaan on mukavaa, että päivä painuu mailleen jo aikaisin. Hämärän hyssy on rentouttavaa arjen tohinoiden keskellä. 

Miten sinä valmistaudut joulun aikaan? Onko teillä traditioita? Silkkipaperiset lumihiutaleet ovat meillä yksi tällainen. Viime vuonna kirjoitin niistä täällä.              Toivotan teille kaikille ruudun sillä puolen 
                 nautinnollista joulun odotusta! TuijaEi kommentteja:

Lähetä kommentti