torstai 25. kesäkuuta 2015

KESÄ
Entisaikaan juhannusta vietettiin puoli vuotta ennen joulua. Tämä päivä 25. kesäkuuta oli siis juhannuspäivä Adolfin ja Marian asustaessa tällä tontilla. Jos aikamatkustus olisi mahdollista lähtisin mieluusti käymään kylässä heillä. Saisin vastauksia arvailuihini: Millaiselta sali näytti kaakeliuuneineen ja pariovineen, entä yläkerran ruusutapetit ja pakarin leivinuunikin olisi varmasti upeaa nähtävää, puutarhasta puhumattakaan.

Kesäaika oli tuolloin työntäyteistä aikaa, kun hevosille tehtiin heinää ja muitakin kotieläimiä heillä varmaan oli huolehdittavanaan puutarha- ja viljelystöiden ohessa. Pikkukanalasta haaveilen minäkin.

Nyt on kuitenkin LOMA! KESÄ! Ihana ystäväni oli väsännyt kivitaidetta Ivalo -joen rannalle kalamiestä varrotessaan. 

Kiitos Auli, kun sain jakaa tuon hyvän mielen viestin 
tänne lukijoidenkin iloksi!

Kesämielellä! Tuija 
ps. Aulangon näkötorniretkestä seuraavalla kerralla


2 kommenttia:

  1. Aikamatkailu olisi hauskaa, jos paluulippu takaisin olisi taattu!:) Oletkos seurannut telkasta Outlander-sarjaa? Siinä nainen joutuu ajassa 200 vuotta taaksepäin. Olen jäänyt koukkuun, ja kiva, sillä kesällä on aikaa seurata, muttei yleensä mitään seurattavaa.:) Taisivat ihmiset ennen vanhaan olla niin väsyneitä päivän töistä, että sänkyyn kaatui todella väsyneenä. Kyllä me päästään helpolla!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta elää tässä ja nyt! Outlanderista olen kuullut, mutta TV pölyttyy minun osaltani kaapissa. Kyllä me nykyaikana pääsemme paljon helpommalla. Vapaa-aikaa ja silloinkin vapaus valita tekemisensä tai tekemättömyyden. Luovaa joutilaisuutta! Tuija

      Poista