tiistai 5. tammikuuta 2021

Maalaistalon talvi

Vuosi vaihtui lumihiutaleiden leijaillessa puuteroimaan maiseman. Hurmaavan kauniit talvihetket täytyi tallentaa sekä mielen sopukoihin että kuviin, joista seuraan mieluusti Villa Iiriksen tapahtumia. 

Lumiharso toi levollisuutta näkymään ja valoa katsojan sieluun. Nyt on kaivettu esiin kola, lumilapio ja pulkatkin pääsivät käyttöön ensi kertaa tänä talvena, jonka oikeastaan ajattelen alkaneen vasta nyt. Kylätiellä saattaisi olla hyvä ura potkutella kelkalla, joka vielä majailee säilössään.

Pihamaalla näyttää vilistävän jos jonkinlaista menijää jäljistä päätellen. Pupujussin näimme pikkupiiperon kanssa ulkoillessamme. Se loikki vinhaa vauhtia portilta meitä pakoon puiden siimekseen. 

Ajatukseni oli kirjoittaa kooste viime vuodesta. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja uppouduin näihin talvisiin otoksiin, vaikka heleät kesän sävyt vetävätkin puoleensa houkuttelevasti. Raikkaasta ilmasta on ollut ihana nautiskella isoina haukkauksina. Saunasta olisin loikkinut hankeen, mutta vielä ei ollut riittävän isoa ja pehmeää nietosta lumikylpyyn. 

Muistoja menneiltä vuosilta on karttunut yli 550 postauksen verran: teepostauksista kuvakimaroihin ja sairastupaanInspiraatio  saattaa iskeä milloin mistäkin. Poimin tähän muutaman linkin matkan varrelta. Huomaan, että ei juurikaan haittaa, vaikka varsinainen joulupostaus jäi tekemättä. Onpahan ensi joulun odotukseen ideakuvia kivasta katajakattauksestamme. Instagramissa siitä jaoin makupaloja.
             Toivotan sinulle lukijani lempeää, hyvän mielen vuotta 2021! 

Sydämellisin terveisin Tuija6 kommenttia:

 1. Hyvää uutta alkanutta vuotta Tuija ja loppiaista! Oi, miten kauniita talvikuvia Villa Iiriksesta. Niin tunnelmallista ja onpa teillä paljon lunta siellä. Tuolla lumikolaa ja lapiota jo tarvitaan. Meilläkin lunta pääkaupunkiseudulla mutta paljon vähemmän. Toivotaan, että lumipeite säilyy edes vähän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo! Oikeastaan teidän kommenttine osaltaan sai inspiraation viriämään ja loihdin itselleni glögipation loppiaisen kunniaksi rämmittyäni ensin hangessa ympäri tonttia visioiden nuotiopaikkaa ja etsien mustikan varpuja koivunoksien kera maljakkoon. Tulppaanit täytyy hakea vielä niin kevättalvi voi vähitellen koittaa tälle mäelle. Oli hurjan ihana sää ja tuollainen puuhastelu on juuri sitä, mihin tämän vuoden aikana on syytä entistä enemmän uppoutua. Sydämellisin terveisin Tuija

   Poista
 2. Pihapiirinne on kuin suoraan talvisesta sadusta!
  Hyvää tätä uuden uutukaista vuotta!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi! Tuollaisen lukiessaan omatkin silmät aukeavat huomaamaan miljöön ulkopuolisen silmin. Sen seurauksena tänäänkin putkahti postaus. Terveisin Tuija

   Poista
 3. Kauniita, tunnelmallisia talvikuvia Tuija.

  Tekstiä en valitettavasti pystynyt lukemaan, kun mun ongelmasilmä tekee kaunokirjoitusfontista vaan pelkkää suttua :(. Myös Instagramin puolella joudun nykyään skippaamaan kaikki erikoiset fontit (erityisesti sellaisen vanhahtavaa kirjoitusta mukailevan), samoin kuin kovin pienellä fontilla stooreihin kirjoitetut tekstit. Ja tähän ei ikävä kyllä auta silmälasitkaan. Harmillista, mutta totta.

  Onneksi kuvien kautta pääsee oikein hyvin tunnelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka viestistäsi! Arvasin, että valitsemani runollinen fontti ei ole paras mahdollinen.Onneksi Blogger ei vaihtanut kaikkiin postauksiini kyseistä fonttia ja taidanpa muokata näkin uudelleen helppolukuisemmiksi. Nuutin päivän terveisin Tuija

   Poista