tiistai 8. syyskuuta 2015

Uudet tuulet
Yläkerran isossa sänkykamarissa puhaltavat uudet tuulet. Jännittävää katsella, miten tuttu tila muuntui omanlaisekseen taas kerran. Tällä kertaa huoneen sai haltuunsa perheen kuopus. Kukin lapsistamme on vuorollaan asustanut tässä keltaisessa kamarissa. Jokainen on sisustanut omalla, erilaisella tyylillään, mikä tietysti ilahduttaa tällaista koti-ihmistä. Erityisen hyvä mieli tuli, kun yhdessä ideoimme ja pohdimme eri vaihtoehtoja. Lause: " Mä näen tän jo valmiina silmissäni!" sai aikaan sydämessäni läikähdyksen.

Katto, seinät, lattia ja Laurin rakentama kaapisto säilyivät ennallaan. Kattolamput vaihdettiin, sutipuu on vuoteen vieressä kuin palmu rannalla. Peilin takana on naulakko ja tilaa parille henkarillekin. Mieluusti olisin maalannut lattian ja komeron ovet, mutta malttamattomina päätimme jättää ne ensi kesän työlistalle. 

Sunnuntain 6.9.2015 Helsingin Sanomien Koti -liitteessä oli artikkeli otsikolla Lastenhuoneesta tulee upea tila. "Kotoa muuttaneen lapsen huone jää helposti teinimuseoksi. Huone kannattaa kuitenkin remontoida ja ottaa uuteen käyttöön vaikkapa pukeutumistilaksi." 

Tuumasta toimeen! Kuopuksen pikkuhuone vapautui ja jännityksellä odotan, mitä siitä saammekaan aikaan.  Kahdeksantoista vuotta sitten vähän sinne päin asentamamme kipsilevyt saivat kyytiä ja nyt on vielä nupi poikineen poistettavana. Tuo pieni kamari, joka 20 -luvulla on ollut vierashuone, kokee muutoksen tämän päivän tarpeisiimme. Siitä lisää tuonnempana. Pysy kuulolla! 

Syysillan salamyhkäisin terveisin Tuija

2 kommenttia: