keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Syyspäiväntasaus
Tieteen Kuvalehden sivulla. 
Tämä päivä enteilee talven tuloa.

*Autumnal equinox
Lupasin palata Samoksen tunnelmiin. 
Kuvankauniin Manolateksen vuoristokylän tie lähtee kiemurtelemaan ylös rinnettä keskeltä Satakielilaaksoa, jonne haaveilen matkaavani joskus keväisenä päivänä lintujen liverrystä ihmettelemään.

 Samankaltainen tunnelma on myös Potamin polulla, joka johtaa vesiputoukselle. Sieltä voit vielä kavuta huteranoloisia puuportaita pitkin eksoottiseen Hippies -tavernaan, josta näkymät alas laaksoon ovat huimaavat samoin kuin ne natisevat portaat. Potamin polku kulkee virtaavan puron vartta, jossa äänimaisema on kuin suoraan jostakin rentoutusäänitteestä. Pitkin puiden runkoja ja kallioita kiipeilevät luonnonvaraiset muratit lienevät sukua kukka-amppeleidemme köynnöksille.
Ikimuistoinen kesä on takana. Muistoineen se valaisee harmaimmankin päivän. Huristelu saaren mutkaisilla teillä oli loistokokemus. Maisemien katselu jäi tosin vähiin, kun jännitin, mitä seuraavan mutkan takaa putkahtaa. Aiemmilla retkillä minä olen saanut kuvata ja katsella maisemia. Nyt toisin päin. 
Vaihtelu virkisti!

Tallensin tämän otoksen taustakuvaksi. Joka kerta tietokonetta avatessa mielen täyttää lämpimät tunnelmat.

See you! Tuija
6 kommenttia:

 1. Onpas kauniita kuvia. Näin syksyn tullen on kiva palata lomamatkojen tunnelmiin. Me emme ole käyneet Samoksella, moni ystäväni on sitä kovasti kehunut. Olemme olleet Kosilla kahtena syksynä. Tykkäsimme Kosista kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Kuvien kautta voi palata mielessään lokoisiin lomatunnelmiin.Kos on myös mukava saari, mutta Samos on vehreämpi, aidompi ja varsinkin Pythagorion suloinen paikallisine sävyineen. Kosin pyörätiet olivat aivan huikeat. Samos on patikoijan unelma. Syyseloa! Tuija

   Poista
 2. Henkeäsalpaavia kuvia! Matkamuistot (ja ne kuvat!) antavat kyllä aina auringonpaistetta syksyn harmaisiin päiviin <3 Taidanpa lueskella blogiasi enemmänkin, mukavia kuvia sinulla kaiken kaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavasta kommentistasi! Tervetuloa visiitille! Tuija

   Poista
 3. Upeita maisemia - näistä kuvista välittyy, kuten aikaisemmistakin, että teillä oli kerrassaan mahtava reissu :) Aurinkoa päiviisi! Terkuin Ninni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissaaminen loistoseurassa on ihan huippukivaa! Valoa iltaanne! Tuija

   Poista