maanantai 15. joulukuuta 2014

Annan päivääSuomalainen jouluperinne juontaa juurensa kauas menneisyyteen. Jotkin näistä vanhoista perinteistä tulivat minulle tutuiksi lapsuuteni lumisina maalaisjouluina. Annan päivään minulla ei liity mitään erityisiä muistikuvia, mutta tästä ja tästä löydät kiintoisia yksityiskohtia ja lähestymistapoja. Joko sinä olet laittanut joulukaljan tekeytymään?

Siirsin keittiön kalenterikynttilän tiskialtaan kupeeseen, jossa se luo mukavaa tunnelmaa tiskien kanssa häärivälle kotitontulle. Meritähti -lautanen muistuttaa helteisestä hetkestä sekatavarakaupassa viime kesän matkalla. Arkiaskareissa on rutiinien luomaa helppoutta, mikä mahdollistaa ajatusten harhailun ja haaveilun.

Joulun alla tekemistä ja puuhaa on riittämiin, mutta rennolla asenteella tulee yhtä valmista siinä missä stressin riuduttamana hammasta purren. Erona vain se, että hyvillä mielin kaikki on paljon hauskempaa ja antoisampaa.  Tärkeintä ei mielestäni ole lopputulos vaan matkanteko kohti päämäärää. Tämän olen oppinut näännytettyäni itseni tarpeeksi monta kertaa täydellisyyden tavoittelullani. Itsepähän tavoitteeni asetin. Nyt ymmärrän, että vähempikin riittää. Oppimisen iloa tämäkin!

Hyvän mielen jouluvalmisteluja kaikkiin koteihin! tuikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti