sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Sydämellistä postia
Muistuuko mieleesi se postaus, jossa kuukausi sitten marraskuussa kerroin blogiyhteistyöviritelmistäni? Kolmisen viikkoa sitten postilaatikkoomme tupsahti tämä emalinen sydän -rintakoru Mikkelistä.

Pauliina Rundgren Handicrafts on 15 vuotta sitten perustettu designkäsityöyritys, jonka valikoima koostuu perinteisillä käsityömenetelmillä Suomessa valmistetuista tuotteista. Muotoilu on selkeää ja tyylikästä samoin kuin Verstasmyymälä Kenkäveron navetan vintillä. Taito Shop -verkkokaupasta löydät koruja, koriste-esineitä ja muita tuotteita runsaat valikoimat, jos vielä olet vailla joulumuistamisia. Yhdellä klikkauksella olet perillä!

Haaveilemani retki jouluiseen Kenkäveron pappilamiljööseen jäi tekemättä, mutta joskus vielä sovitamme sen kalenteriimme. Verstaalla järjestetään myös emalointipajoja, joista löydät tietoa tästä.  Näitä kotimaisia, laadukkaita tuotteita tehdään ihailtavalla tavalla.


Ideologia 
"Aloitan tuotteen suunnittelun pohtimalla sen käyttötarkoitusta. Poimin siihen suomalaisesta luonnosta ajan huolella hioman muodon, jossa katse lepää ja mieli rauhoittuu. Emaloin ilmeen hehkuvin värein tuhatvuotista perinnettä noudattaen. Piirrän käsin sille sielun."

- Pauliina Rundgren -


Sydänrossini löysi yllättäen paikkansa somisteeksi lasipurkista tekemääni lyhtyyn. Tuossa siitä on enemmän iloa minulle itselleni, kun näen sen aina pyykkituvalla askaroidessani. Vanhan, kannettoman Karhulan lasipurkin pohjalla on Yyterin santaa, jonka sävy sopii mielestäni oivallisesti emaloinnin sävyyn. Kiitos blogiyhteistyöstä Pauliina! 

Kiitollisissa tunnelmissa kääntyy kolmas adventti yöhön.  

                      Onnellisia hetkiä jouluvalmisteluihisi!
                                              tuikku

2 kommenttia:

  1. Ai että miten tykkään tuon ideologian ensimmäisestä lauseesta "Aloitan tuotteen suunnittelun pohtimalla sen käyttötarkoitusta"..
    Ja siitä, että luonnon oma muotoilu on otettu huomioon.

    Tuntuu, että usein on kyllä osattu tehdä ulkonäkömielessä kauniita juttuja, mutta käyttötarkoitus on unohdettu. Ja silloin jos tuote on pelkästään "nätti", mutta sitä ei voi helposti käyttää, itselläni ne ainakin tuppaavat unohtumaan kaappien perukoille.

    VastaaPoista
  2. Kaunista, laadukasta käsityötä eettisyyttä ja ekologisuutta kunnioittaen. Upeita tuotteita! Kiitos kivasta kommentistasi Annukka! Joulumielellä, Tuija

    VastaaPoista