lauantai 27. joulukuuta 2014

Lumoava joulu

Vielä on muutama päivä tätä juhlavuotta jäljellä. Puuteriluminen maisema on houkutellut happihyppelyille yksin ja yhdessä.  Aurinko on pilkahtanut ilahduttamassa. 

Tänään minuun iski into kuvailla pikkukatajaa maakellarin vierustalla edestä ja takaa. Asettelin sen oksalle hellästi lahjaksi saamani kuusenkynttilän pidikkeineen. Ihmeekseni liekki lepatti kauniisti vienossa tuulen vireessä sammumatta. Sain napsittua liudan otoksia, joista voin karsia onnistuneimmat  myöhempään, salaperäiseen käyttöön.

Joulu on yksi vuoden ihanimmista asioista monen muun ohessa. Otsikon postaukseeni lainasin itse itselleni lahjaksi ostamastani inspiroivasta Lumoava joulu -kirjasta. Ohessa Ilona Pietiläisen kuvaus kirjastaan. 

"Olen kirjoittanut tämän kirjan lumihiutaleiden leijaillessa ja tähtien valaistessa pakkastaivaan. Lumoavan joulun rakentaminen aloitetaan pienessä vanhassa talossa jo varhain. Sivuilla matkataan läpi syksyn puuhastelun siirtyen joulun ihaniin valmisteluihin. Parhaimmat ideat ja rakkaimmat valmistelut olen koonnut sinulle mukaan poimittaviksi.
Näet mitä syntyy räsymatoista, narunpätkistä tai tuohesta. Yhdessä jäädytetään kristallipalloja ja listataan joulun tärkeimpiä sanoja. Mille tuntuu jalan alla narskuva pakkaslumi, usko joulupukkiin tai mille maistuu metsäinen ateria ystävien kanssa. Sen ja paljon muuta kerron sinulle matkan varrella.
Pääsemme vierailulle suloisimpiin joulukoteihin ja kuulemme heidän kotiensa tarinan. Jokaisen perheen kirjoittamassa kirjeessä kuullaan, kuinka lumoavin joulu syntyy näiden kattojen alla.
Kuuluvatko jouluun hennot pastellisävyt, tummanpunainen vai lumenvalkoinen – sen voit valita kurkkiessasi ideoita.
Lumoavaa joulua minulta sinulle!"

Onnellisia loppuvuoden päiviä Sinulle lukijani!
tuikku 


6 kommenttia:

 1. Löysin ihanan blogisi vahingossa ja jäin koukkuun ;)
  Paljon kauniita asetelmia ja kivoja ideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukavaa, että ilahduit löydöstäsi. Tervetuloa mukaan matkalle! Bloggaaminen on ihanaa ja varsinkin nämä kommentit kiva mauste. Onnea, iloa sinulle! Terveisin Tuija

   Poista
 2. Ihania loppuvuoden päiviä Sinullekin, ♥
  Ihana tuo teidän talo, niin kaunis tuo banneri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu! Tämä talo vei sydänemme ensi silmäyksellä. Banneriin suunnittelu on mukavaa puuhaa, kuvaamisesta puhumattakaan!

   Poista
 3. Voi mitä lapsuusmuistoja tuollaiset kynttiläpidikkeet tuovatkaan ♡ meillä mummilassa aina koristeltiin kuusi noilla elävillä kynttilöillä, vaikka niitä ei sitten koskaan lopulta poltettukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kotona äiti koristeli kuusen aina aidoilla kynttilöillä kunnes yhtenä jouluna silmälläpitomme alla yksi oksa roihahti oikein kunnolla. Seuraavana vuonna meilläkin oli sähkökynttilät. Hyvää loppuvuotta Johanna!

   Poista