maanantai 1. joulukuuta 2014

Piparin tuoksua

Rapun pielessä tuikkivat kuuset valoineen toivottavat tervetulleeksi ja ilahduttavat kylätiellä kulkijaa. Pikkukuusen raikas tuoksu tulvahti vastaani, kun avasin verannan oven ja saliin astuessani piparkakkutalon mausteisuus toivat jouluolon.

Kalenterikynttilästä paloi ensimmäinen ja huomaamattani jo kaksi seuraavaakin päivää, kun ahkeroin pöydän ääressä. Viime vuonna tein leimasimilla isosta pöytäkynttilästä kalenterikynttilän, jota sai polttaa oikein reilusti. Täytynee nytkin sellainen vielä askarrella niin saan "lisäaikaa" jouluvalmisteluihin.

Loistavaa joulukuuta kaikkiin koteihin! tuikku


2 kommenttia:

  1. Ihanaa! <3 Piparintuoksusta minullekin tuli ihana jouluolo! Vielä kun jaksaisi joku päivä tehdä itse taikinan, se olisi parasta.. Mutta tässä hässäkässä taitaa nyt olla parempaakin tekemistä kuin keitellä taikinaa, vaikka kyllä se sitten palkitsisikin herkullisuudellaan.. :) Mukavaa ja kaunista joulukuuta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Piparitaikina taloon ostettiin kaupasta valmiina, mutta heti sopivan tilanteen tullen pyöräytän perintöreseptillämme herkullisen taikinan verannallle tekeytymään. Siihen tulee voita, sokeria, kermaa ja siirappia, mausteita unohtamatta. Keittäminen on minulle outo tapa, jota en ole koskaan kokeillut. Niin tyytyväinen olen Alma -mummun reseptiin. Tuoksuvaista joulun aikaa Katri! Terveisin tuikku

      Poista