lauantai 19. marraskuuta 2016

#kädentaidot 2016


Kolmatta kertaa kiertelin Suomen suurimmilla Kädentaidot -messuilla bloggarina. Tällä kertaa jätin suosiolla kameran kotiin ja päätin kuvata iPhonella, mikä oli loistava päätös. Kuvaaminen sujui katselun lomassa kätevästi. Perjantai osoittautui tälläkin kertaa erinomaiseksi ajankohdaksi. 

Ainoa harmituksen aihe oli, että kuppi cappucinoa jäi haaveeksi. Smoothiebaari olisi erinomainen lisä messujen tarjontaan. Vink, vink! Ravitsevan energiapirtelön voimin jaksaisi hyvin katsastaa tarjonnan, mutta onnistui se näköjään teen ja pullan voimalla. Onneksi sain seurakseni Paulan, jonka yritys oli messuilla viidettä kertaa. Osasto löytyy mainiolta paikalta A -halli 161. Kiitos virkistäneestä hetkestä seurassasi!

Messuilla on tänään lauantaina ollut valtava määrä vieraita ja huomenna sunnuntaina ehdit vielä mukaan hulinaan, jos haluat päästä katsomaan, mikä on juuri nyt tapetilla ja suosittua. Muista hyvät jalkineet ja vesipullo!

Messukonkarina bongasin taas monta uutta kivaa osastoa. Taidan omata uutuustutkan, joka johdattaa minut ennennäkemättömien kojujen luo. Mukavia kohtaamisia!

Tähän kuvakavalkadiin poimiutui omaa silmääni hivelevät otokset. Kierrätys oli monella osastolla päivän sana. Lankoja, kankaita ja muita tykötarpeita oli monenkirjavina miljoonittain eri puolilla messualuetta. 

Ruukin kehräämön luonnonväriset alkakkatuotteet nousivat tälläkin kertaa suosikeikseni puhumattakaan heidän hurmaavasta villaponchostaan, joka vaikutti aivan täydelliseltä asusteelta Suomen talviseen ilmastoon. Lisään sen haavelistalleni. Koko osasto oli esteetikon unelma! Retkikohde Mathildedahl on vielä käymättä, mutta ensi kesänä se on ehdottomasti listan kärjessä.

Nuppu Print Companyn osasto herätti kiinnostukseni raikkaalla osastollaan, jossa oli hyllykössä kortteja tekstillä Olet nuppu! Suloista, mutta ei äitelää. Nupun tarinaan voit tutustua linkin takana. He ovat yksissä tuumin luoneet jotakin omanlaistaan, jolle uskon aukevan menestyksen polun. Kukkaroita, vihkoja, kortteja... Tyylikäs kokonaiskonsepti!

Upeaa, että saatavilla on persoonallisia kuoseja, jos ja kun ompeluinspiraationi viriää. Uusista laseista on ainakin apua siinä, koska nyt näen laittaa langan neulan silmään ilman vippaskonsteja. 

Inspiraatiokorteille olisi ollut oiva sauma, koska jollekin saattaa iskeä jumi valtaisan ideapaljouden keskellä. Etukäteissuunnittelusta on apua ja oma budjetti kannattaa miettiä, koska houkutuksia on joka kulmalla. 

Käsityöalan oppilaitosten tarjonta oli hienosti esillä. Työnäytökset ja monipuolinen opiskelukirjo toivat nostagian havinaa ajatuksiini. Teinköhän silloin nuorena oikeita valintoja...

Omat hankintani rajoittuivat Ihana -lehteen ja muutamaan washiteippirullaan, joista tuonnempana lisää. Onko kyseiset teippi-ihanuudet sinulle tuttuja?

Leppoisaa lauantai-iltaa! Tuija
2 kommenttia:

  1. Olipas kiva kooste ja ihania yksityiskohtia olit poiminut. Mulla meni tämä eka messukertani enempi ihmettelyyn. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan hyvin ensimmäisen kerran, kun olimme pää pyörällä kaikesta. Lasten kanssa tuplarattailla pyöriessä huikea kokemus. Aikas erilaista kuin nyt itsekseen vuosien tarkentuneella sihdillä. Monta kivaa jäi näkemättä, mutta inspiraatiota sain ammennettua itselleni. Toivottavasti sinäkin nautit kokonaisuudesta! Kengät ja vesipullo on kaksi tärkeää juttua! 😃 Tuija

      Poista