maanantai 18. marraskuuta 2013

Kädentaidot 2013

Viikonvaihteessa Koti meidän -puikonsuojat pääsivät Kädentaidot -messuille Lankakauppa Kerän  http://kera.fi Jonnan matkassa. Oli hauska löytää Aarnilinnun blogista kuva messuostoksesta http://aarnilintu.blogspot.fi/, joka oli heti päässyt tositoimiin. Kerän blogikuvassa sukkapuikonpäät ovat kotipuunsa oksilla keikkumassa http://blog.kera.fi/sukkapuikkojen-koti/ Instagramissa löydät kuvia verstaasta ja tuotteistamme nimimerkillä kotimeidan. Puikonpäät ovat myynnissä Tampereella Lankakauppa Kerässä.torstai 14. marraskuuta 2013

Koti meidän


                              Miten kaikki alkoi?

Syksyllä 17 vuotta sitten kurvasimme ensi kerran tähän pihapiiriin vanhalla Volvollamme. Aamulehden ilmoituksessa luki: Kartanoromantiikkaa Längelmäveden tuntumassa. Lokakuinen sade vihmoi ja maisema oli harmaa, mutta siitä huolimatta se oli rakkautta ensi silmäyksellä.


Kodillamme on pitkä historia takanaan. Punamullatut piharakennukset lienevät 1800 -luvun lopulta ikkunoista ja rakenteista päätellen. Seinähirteen ovat kolme rakentajaa raapustaneet nimensä lyijykynällä. Punahonkahuvilaa rakennettiin levottomina vuosina 1917-19. Pyhälän perhe asui täällä vuoteen 1927, jolloin tila siirtyi  Adolfille ja Marialle.

Mieheni Laurin tekemän laulun sanoituksessa fiktio ja fakta ovat sulassa sovussa. Palon sisarukset palasivat Amerikasta kotikonnuilleen  hoitamaan puutarhaa ja hevostilaa. Tarinan mukaan Adolfilla oli kaukorakkaus, joka jäi haaveeksi. Romantikkona hän oli tehnyt pihalle sydämenmuotoisen kukkapenkin, jota parhaani mukaan vaalin koivujen siimeksessä. Sisarukset kuolivat 1950 -luvulla naimattomina ja he lepäävät kirkon kupeessa sukuhaudassaan.

Heidän jälkeensä kiinteistöä hallitsi vuosikymmenet seurakunta. Moneen täällä rippikoulunsa käyneeseen olemme vuosien varrella törmänneet.

Me teimme kaupat tilasta 1996 Iiriksen päivänä, mistä juontaa juurensa nimi Villa Iiris. Pihaportin pielessä on Punala, jossa on pidetty aikanaan kiertokoulua, asuttu ahtaasti suurella perheellä ja rippikoululaiset ovat kaivertaneet seiniin omia merkintöjään. 

Punalassa toimii nykyään Laurin verstas, jossa syntyy muun muassa Koti meidän -puikonpäitä, joita myydään Tampereella Lankakauppa Kerässä. EDIT: Puikonpäitä ei ole tällä hetkellä saatavilla. http://blog.kera.fi/sukkapuikkojen-koti/  

Instagramista löydät meidät nimimerkillä kotimeidan tai tuikku. 

Punalaan olemme remontoineet itsellemme myös sänkykamarin, jossa uni maistuu makealta. Ullakolle on säilöttynä muistoja matkan varrelta. Sateen ropistessa kattoon mummolatunnelma on täydellinen.


Saunarakennuksessa on ollut pakari isoine leivinuuneineen. Sen tilalle rakensimme arkeamme helpottavan pyykkituvan, jossa puuhailemme kaikenlaista pientä ja tarpeellista. EDIT: Pyykkihuolto on siirtynyt takaisin päätaloon.

Sauna ja saunakamari ovat käytössä ympäri vuoden. Leppeät löylyt ovat maailman parhaat niin hellesäällä kuin paukkupakkasilla.

              
Koti meidän toivottaa Sinut tervetulleeksi!