lauantai 30. heinäkuuta 2016

Only few words


Sun and summertime in the place of my heart is still in my mind. We had a marvelous journey again in this lovely island. Many meetings with our lovely friends and lots of refreshing water while walking, cycling, swimming and motoring across the good roads of Samos. 

                               No more words for now. 
                      Longing for a longer trip next time. 


                                      Tuija, the tree of life

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Underbara sommarhus

Lantliv med skön patina oli otsikkona keväällä ilmestyneessä ruotsalaisessa Underbara Sommarhus -lehdessä. Se on Drömhem&Trägård -julkaisun sisarlehti, josta ilmestyy teemanumeroita. Ne eivät valitettavasti ole Suomen markkinoilla. Olemme onnekkaita, kun saimme lehden itsellemme muistoksi. Jaan nyt tämän PDF -version teille kommenteissanne lehden huonoa saatavuutta harmitelleiden iloksi ja uskon artikkelista olevan iloa jokaiselle lukijalle tai katsojalle. Viime vuoden juhannus-Annassa oli tämä sama suomalaisversiona. 

Lantliv -lehti on pitänyt ykkössijaa jo vuosia lehtimieltymyksissäni. Paljon muitakin ihania on, mutta Laurin sanoin elän välillä omassa Lantliv -kuplassani, mikä on osittain totta. Hyvän elämän reseptini on nauttia ja tehdä elämässä niitä asioita, jotka itselleni ja perheellemme ovat hyväksi. Muista osallistua ajatuksia herättelevän kirjauutuuden arvontaan!

Aurinko herätti minut tähän kauniiseen heinäkuun kosteaan aamuun anivarhain. Mikä sen ihanampaa kuin hortoilla hiljaisella pihamaalla itsekseen kukkia nyppien ja päivän puuhia pohtien. Terassiaamiaiset antavat edelleen odottaa lämmintä aamutuokiota. Mansikat pellavansiemenrouheen ja kreikkalaistyylisen Eila -kookosjogurtin kanssa raejuustolla ryyditettynä maistuivat herkulliselta verannalla. Oheen kuuluvat saumattomasti kirja ja kupillinen hyvää teetä ripauksella hunajaa. 

Näillä eväillä on hyvä lähteä kohti tämän viikon aurinkoisia polkuja. Ole hyvä ja nauti Krista Keltasen & Jonna Kivilahden sekä meidän Villa Iiriksen väen yhteistyön tuotoksesta ruotsalaiseen tyyliin. 

Elinalle erityisen iloiset syntymäpäiväonnentoivotukset!

<3 Tuija
perjantai 15. heinäkuuta 2016

Das Haus Der Blumen


LandIdee -lehden artikkelista kesäkuussa kirjoittamani postauksen http://villaiiris.blogspot.fi/2016/06/geranienhaus-in-wohnen.html kuvat eivät tainneetkaan aueta kaikille, joten näin rankkasateisen heinäkuisen illan piristykseksi julkaisen viime viikolla meillekin saapuneen Wohnen&Deko -lehden 3/2016 aukeamat teidän kaikkien nahtäväksi. Kuvat otti kaksi vuotta sitten Krista Keltanen ja tekstin toimitti Jonna Kivilahti. Heidän tekemiään lehtijuttuja on julkaistu monissa maissa. Kiitos LivingInsiden ystävällisen Barbara Nespolin avun löysimme kaipaamamme lehden, josta löytyy nettiversiosta kotijuttu kodistamme otsikolla: Überall Blumen: zu Besuch in der Villa Iris eli Kukkia kaikkialla, vierailulla Villa Iiriksessä. 

Tekstiä on huvittavaa lueskella, kun on päässyt tuo lukioaikainen kiitettävä saksantaito ruostumaan. Sieltä täältä ymmärrän sanan tai lauseen pätkän, mutta siitä huolimatta kokonaisuus vaikuttaa oikein mukavalta. Kotimme tarinan löydät linkin takaa, mutta siinä en kertonut talomme nimestä. Se löytyy tästä saksalaisesta versiosta. Löydätkö sinä sen sieltä? Jos sieltä ruudun takaa löytyy joku saksan taitaja niin ilomielin ottaisin avun vastaan tekstin parempaan ymmärtämiseen. Kuvien farkkumekkoni on menossa kirppispinoon. Jos kiinnostut siitä niin laita viestiä konstilla tai toisella. 

Tunnelmallista heinäkuun iltaa! Sataa, sataa ropisee... Tuija

PS. Muistathan osallistua Sanna Wikströmin Hyvän elämän reseptit -kirjan arvontaan!sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Hyvän elämän reseptit

Hyvän elämän reseptit - Oivalluksia arjen keskelle on enemmän kuin kirja. Tuohon opukseen tarttuessa tuoreen kirjan vieno tuoksu valpastaa aistit elämykselle, joka on kuin matka unohdettuun mummolaan ruusutarhan keskellä. Ravisuttavan antoisa blogiyhteistyökokemus! Kiitos Sanna ja Readme -kustantamo!


#hidastaelamaa

Kokonaisuutena kirja on valloittava yhdistelmä kirjoituksia ja valokuvia elämästä ja sen eri sävyistä. Kuvitus vaihtelee värikylläisistä räsymatoista hempeisiin repaleisiin tapetteihin. Joukossa vilahtelee villalankamattoja, joiden päälle olisi ihanaa kellahtaa loikoilemaan kiviä, kukkia ja pitsejä unohtamatta. Tyynyläjien pehmeys sekä haalistuneiden raakalautaseinien roso tempaa lukijan mukaan visuaaliseen iloitteluun, joka pitää otteessaan alkusanoista kiitoksiin asti. Kuvituksen takana on Simelius Simelius. Graafisesta suunnittelusta ja taitosta on vastannut Satu Kontinen.

Sanna Wikström on kirjan tekijä, jonka kanssa uskaltauduin juttusille toukokuisella Helsingin retkellämme Akateemisen kirjakaupan hyllyjen välissä. Harmillisesti hänen esityksensä yhdessä Hanna Partasen kanssa oli juuri loppunut, kun saavuin paikalle. Sanna on toinen Hidasta elämää -sivusto  -perustajista. Olen vuosikausia seurannut sivustoa, koska sen esteettistä silmääni hivelevä ulkoasu alunperin houkutteli tutkimaan asiaa vähän tarkemmin. Hänen mottonsa: "En ole sitä, mitä teen, vaan teen sitä, mitä olen" huokui hänen olemuksestaan lyhyen juttutuokiomme aikana. 

Oheisia linkkejä napauttamalla polku johdattaa sivuston juurille, jos kiinnostuksesi herää. Vai, onko tämä sinulle jo tuttu https://www.facebook.com/hidastaelamaa/ ?#hidastaelamaaKirja sisältää kymmeniä tekstejä. Sannan kirjoitus Arki on kirjan alussa

"Jos arjen kohtaa läsnäollen-
ihmetellen, uteliaana ja avoimin
aistein - arki alkaa tuoksua ( myös)
syreeneiltä, pullalta tai juuri
leikatulta ruoholta."


Kiitos ja Anteeksi loppusivuilla

"Anna itsellesi anteeksi.
olet kuitenkin yrittänyt
parhaasi, vaikka se ei
ole siltä välttämättä
näyttänytkään."


Kirjan lauseisiin on ilo palata aina uudelleen.#hidastaelamaa

Sinulle lukijani on tilaisuutesi tullut! Posti kuljettaa kuukauden kuluttua onnekkaalle tätä postausta kommentoineelle tämän keväällä ilmestyneen ajatuksia herättäneen teoksen. Minulla on ilo ja kunnia jakaa hyvää mieltä ruudun sille puolen. 

Kerro kommentissasi, mikä saa sinun sielusi hymyilemään? Millaista on hyvä elämä? #hidastaelamaa
Reseptin sanoin

"Anna mielen levätä
epätäydellisyydessä,
keskeneräisyydessä ja 
hallitsemattomuudessa."

toivotan sinulle leppoisaa kesäeloa, missä sitten ikinä oletkaan.  Tämän postauksen kuvitus on poikkeuksellisesti lainattu viimeistä kuvaa lukuunottamatta Hidasta elämää -sivustolta. 

Jos uusia postauksia ei putkahda kuukauteen niin se tarkoittaa sitä, että huoltokatkos koskee sekä minua, blogia että tietokonetta. 

Hiljaa hyvä tulee, TuijaVanhan kasvihuoneen uusi elämä

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Ikea Kirppis
Perjantaina sain viestin vapautuneesta peruutuspaikasta Ikea Kirppikselle. Se oli valtakunnallinen tempaus, joka toteutettiin Ikea -tavaratalojen ja -lähipisteiden parkkipaikoilla. Myyntipöytä oli ilmainen ja kaupanpäällisiksi jokainen myyjä sai lounaskupongin, jolla sai vatsansa täyteen myyntipäivän jälkeen.

Onneksi minulla oli jo valmiina kierrätysjemmoja Ikean kasseissa, joista oli helppo pakata autoon vedenkestäviä myyntiartikkeleita. Juomapullot matkaavat Kroatiaan, ruokailuvälineet puolestaan elokuussa Vuoreksessa aukeavaan Annula -nimiseen ryhmäperhepäiväkotiin ja muumipenaali toi iloa pienelle lomalaiselle. Metallikyltteihin hurahtanut rouva hipsi ystävättäreltään salaa ostamaan himoitsemansa löydön. 

Kynsilakkalaatikollani kävi kuhina. Edullisista hinnoista ilahtuneita ihmisiä parveili ja sain loistovinkin kynsilakkastudiosta, joka on kuulemma osoittautunut suosituksi lasten tapahtumissa. Oma valkeiden lakkojen arsenaali onkin sitten seuraavan kerran vetonaula. Erityisesti mieleen jäi mies, joka kaivoi kukkarostaan tuon 10 senttisen vaimolleen ja hykerteli tyytyväisenä ihmetellen, että saako vielä nykypäivänä jotakin näin pienellä rahalla. Ilo oli molemminpuolinen.

Tavoitteenani oli päästä tavaroista eroon ja osittain siinä onnistuinkin. Vielä jäi jotakin johonkin muuhun tapahtumaan. Vaatteita en viitsinyt ottaa mukaan sääennusteen luvatessa rankkaa vesisadetta. Koko menomatkan satoi kuin saavista kaatamalla ja tavaroita pöydälle asetellessa tuuli riepotteli pöytäliinaani ja taisinpa olla hupaisa näky laukatessani karanneen kassini perään. Toisessa kädessä paperikassi törröttävine neulepuikkoineen ja edelläni vinhaa vauhtia pomppiva sininen iso Ikea -kassi. Onnistuin tavoittamaan sen viimein keskellä parkkipaikkaa huokaisten helpotuksesta.

Tapahtuma alkoi jo aamuyhdeksältä, mikä oli hiukan turhan aikaista sunnuntaiaamuna. Varsinkin, kun edellisillan jännittävä jalkapallo-ottelu venyi yömyöhälle. Sade taukosi melko alkuvaiheessa, mikä oli loistojuttu. Kerran aurinko jopa pilkisti harmaan pilviverhon takaan. Saimme jatkoaikaa yhteen asti ja seuraavalla kerralla kannattaisi jatkaa myöhempään, koska tavaratalo alkoi täyttyä potentiaalisista asiakkaista.

Päätin olla kiertelemättä välttääkseni houkutuksia, mutta sen kerran, kun astahdin kurkistamaan viereisen pöydän laatikkoon, olinkin yhtäkkiä asiakkaan roolissa. Tein huokean huippulöydön. Kaunis vanha puuvartinen juustohöylä pääsee somistamaan keittiötämme ja spagettimitta sopii kuin nakutettu kynttelikköön roikkumaan muiden pienten ja tarpeellisten tavaroiden seuraan. Kiitos Tuulikki hauskasta myyntiseurasta!


Hienoa, että Ikea järjesti tällaisen tapahtuman ja vielä tyytyväisempi olen, että sadetta uhmaten lähdin matkaan ja sunnuntaista sukeutui hyvän mielen päivä. Lounaan jälkeen piipahdin Pispalaan kahvittelemaan ja kotimatkan piristävä puhelu serkkuni kanssa kruunasi heinäkuisen sunnuntain. 
Kiitos Ikea, Ritva ja Leena!

Mukiinmenevän maanantain toivotuksin, Tuija