sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Peipposen liverrys

Eilen aamulla peippo liversi pihapuussa sielunsa kyllyydestä. Jos haluat päästä tunnelmaan niin napsauta linkkiä. 

Tänään navakka pohjoistuuli tuiversi pyykit kuiviksi.  Raikkaiden lakanoiden tuoksu on huumaava. 


 Pyykkituvan ikkunan alla oli pieni näsiä puhjennut kukkaan ja toinen isompi  Punalan seinustalla rehottavan angervon juurella. Näsiä lienee perua Adolfin ajoilta samoin kuin moni muukin vanha pensas pihapiirissämme.Tämä osittain lahonnut kuusen kanto etupihalla muistuttaa ikivanhoista pihakuusista, joista jouduimme heti tänne muutettuamme luopumaan turvallisuussyistä. Nyt se on ötököiden sammaloitunut koti. 


Tämän  ikkunan takana on verstas, jossa syntyy näitä.


Hämmästyttävän varhain saimme tänä keväänä kattaa verannalle lounaan. Maaliskuun lopulta on vielä matkaa kesäisempiin iltahetkiin.   Pääsiäistä vietetään kohta puoliin. Sulkasomisteiden aika on käsillä. Tulevalla viikolla lipaston laatikosta kömpinee esille tipu poikineen, jos ehdin niitä avittamaan. Olisi hauska lukea, miten teillä kevät etenee. 

Kesäaikaan iloa ja touhukasta oloa! Koti meidän 
keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kotikoivu tiensä päässä

Illansuussa päätös syntyi. Nyt on aika.Maiseman muutos.

Yli hehtaarin tontillamme on pikkumetsä ja pihapuita paljon. Osa on ikivanhoja ja jo valitettavasti tiensä päässä. Lähinnä päätaloa kasvavat vesikouruja roskaavat koivut kaadetaan, mutta komein koivu jää kaveriksi pihakuuselle, joka suojaa leikkimökkiä. Kolmikkoa täydentää nuorehko, vireä keski-ikäinen mänty, jolla on taivalta ikihongaksi. 

Saimme tänään varteenotettavan tarjouksen kattoremonttiin, joka sisältää kaiken mahdollisen vanhan neidon hatun kohentamiseen. Satavuotisjuhlat lähenevät, joten on syytä ryhtyä toimeen. 

Ulkoverhouksen maalausta aloittelimme jo viime kesänä, mutta sävyn valintaan se pysähtyi. Nykyinen väri on Uula -tuotteen pellavaöljymaalin silloinen kartanonkeltainen. Huvilan alkuperäinen maali on ollut vaaleampi, sellainen vaniljainen tai kermainen lämmin vaalea. 

Elämäntapa, jonka olemme valinneet, edellyttää ajatusta: vierivä kivi ei sammaloidu, vaikka sammaloitunutta pihanurmeamme ihailemmekin. 

Näissä tunnelmissa loppuviikkoon!
maanantai 24. maaliskuuta 2014

Borta bra men hemma bäst!

Aika ajoin on hyvä poiketa rutiineista ja lähteä tuulettamaan ajatuksiaan. Hotelli Tornin pieni kulmahuone 320 Jugend -puolella tarjosi oivalliset puitteet minilomaselle herkullisine aamiaisineen, jonka jälkeen aurinkoiset kadut kutsuivat seikkailemaan.

Granit -niminen liike Erottajalla houkuttaa kauniina miljöönä. Inspiroivasta mainoslehtisestä nappaamani kuva antaa esimakua. Suosittelen kurkistamaan sivustoa, jos pidät sinkistä, saviruukuista ja lasista sekä kodin pientavaroiden säilytysideoista. Liike itsessään on elämys, joka täytti tälläkin kertaa odotukseni. Pienempi sisarliike löytyy Forumin yläkerrasta Kipon lähistöltä. Henkilökunta on huomaavaista ja avuliasta.

Viikonvaihteen retken anti on luettavissa otsikon sanoissa, jotka kiteyttävät tuntemukseni pääkaupungin launtaihulinasta. Pihasaunan löylyissä huuhdoin kaupungin pölyt pois ja nautin rauhasta, hiljaisuudesta, kiireettömyydestä. Borta bra men hemma bäst, tycker jag.

Verstaalla Lauri oli saanut valmiiksi uusimman tuotteemme prototyypin. Pyöröpuikonpidikkeille on nyt valmistunut ikioma laiva, joka odottaa pääsyään markkinoille. Eikös olekin vinkeät purjeet? Niillä voi seilata isoillekin merille.
Iltapäivällä riipaisin ikkunateipit ja pumpulit pois edes yhdestä ikkunasta ja voi kuinka suloisesti kärpänen surisi ja linnut liversivät. Tuuli leyhytteli pitsiverhoja ja keväinen olo täytti mieleni.


Lämpimämpään vuodenaikaan on paljon suunnitelmia ja odotuksia. Karttapallo pitäisi kaiketi laittaa piilosalle, koska se virittää kaukokaipuun ikkunalaudan simpukoiden kera. Järki sanoo toista, haaveet ihan muuta. Unelmointi on onneksi ilmaista! 

Pysythän matkaseuranamme, niin saat tietää, minne polku seuraavaksi johdattaa... 
Järjestelyä, kesäkeittiön kokkauksia, korjausta, maalausta, remonttia, siivousta ja veneilykauden valmisteluja ... mottona ' fiiliksellä baby'. Reseptinä kärsivällisyyttä ja sitkeyttä ahkeruudella ja innostuksella höytettynä, nautitaan hyvässä seurassa.
      Koti meidän toivottaa kaikille sivullamme
                        vierailleille aurinkoista viikkoa!keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Tunnelmapaloja kevään kaipuussa

Kotiintulotervehdyksenä saunarakennuksen räystäältä
 tippui iloisesti kimaltaen vesivana nurkan lätäkköön. 
Aurinko toi hymyn huulilleni. 
Inspiraatio iski.


Vihreän sävyjä, maan ruskeaa ja graniitin harmaata höystettynä vaniljanvaalealla. Siinä resepti tälle päivälle. Mitä värejä sinun päivääsi kuuluu?


sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Sydämellistä sunnuntaita


Talvinen maisema ja hyinen tuulahdus.
Keväisen valon lämmittävä läikähdys.
Sääennusteeni meni metsään.
Minä myös. 
Piristyin.Toivon kuvieni tuovan sinulle iloa uuden viikon alkuun! 
Kevät piileskelee edelleen nurkan takana. Tule, tule jo!


Ruusuntuoksuisin terveisin tuikkulauantai 15. maaliskuuta 2014

Leppoisaa lauantaitaLauantaiaamun ainekset ovat tässä. 
Kiireetön päivän aloitus.
Hyvä mieli.

Eilen aamulla kesken hammaspesun oli  haettava kamera ja talletettava keväisen aamun säteet yläkerran kammarin seinällä. 

                       
                            Onneksi tartuin hetkeen.  
                Tänä aamuna valo oli toisenlainen.
             Takatalvi oli taikonut maiseman valkeaksi.  
           Kynttilän kajo tuo lämpöä aamun kalseuteen.


Helmikuun alussa luin Minnukan blogista Ripaus kardemummaa postauksen hänen bloggauspaikastaan olohuoneen pöydän ääressä. Innostuin. 
Alakuvassa on minun työpisteeni portaikon alla. Tila on pieni, mutta toimiva. 


Nurkkauksen tapetti on löytö vuosien takaa. Sen vanhanaikainen kirjekuoriteema sopii nykyajan tekniikan kontrastiksi täydellisesti.Tammituolin takana olevassa rapunaluskomerossa säilytämme kesäaikaan tuplaikkunoita. Se on myös oiva paikka tavaroille, joita tarvitaan harvoin. Vanhassa huvilassa saa käyttää mielikuvitusta erilaisten säilytyspaikkojen kehittämiseen.


Ikkunoiden pumpulit ja teipit saavat olla vielä visusti paikallaan. 
Koivunoksiin on auennut suloiset lehtien alut täällä keittiön ikkunalla lämpimässä. 

Yläikkunoiden välissä olevassa "vitriinissä" on tallessa uusia ja vanhoja lasipulloja. Auringon osuessa niihin värisävyt syttyvät täyteen loistoonsa. 

Säätiedotus ennustaa huomisiltapäivään kaunista kevätsäätä. Tänään on siis hyvä hetki tehdä sisäpuuhia. Miten sinä vietät lauantaipäivääsi?
keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Iltarusko hyvä rusko

Maaliskuisena maanantaina tulipallona loistanut kasvihuoneemme sai minut kiitämään vauhdilla kamera kaulassa pihalle ikuistamaan huikeaa valoilmiötä.

Punalan vierustalla kohti taivaita kurottavat koivut hehkuivat nekin punaisina latvustoistaan.
Iltarusko lupasi aurinkoa ja valoa. 

Ennustus piti paikkansa: eilen ja tänään olemme saaneet nauttia kevätauringon lämmittävistä säteistä. 
Samaisena iltana pyrähdin verstaalle kurkistamaan muutaman kuvan napatakseni. Jos lehdet ovat ojennuksessa niin on myös kaikki muukin. Laatikostot ovat vuosien keruun tulos kierrätyskeskuksesta. 


Ikkunan päällä pilkistää lapsuuden kesämökin, Haaralan, verstaalla isän tekemä puupyssy. Sieltä juontanee juurensa Laurin into omin käsin tekemiseen. 


Hyllyllä Laurin omaa tuotantoa ja muistoja matkoiltamme Välimeren auringon alta.Monenlaisia työvälineitä tarvitaan pienten sukkapuikonpidikkeiden valmistuksessa puupöllistä valmiiksi tuotteeksi. Millimetrin tarkkaa käsityötä...

          Puun tuoksu ja tuntu ihastuttaa
                        joka kerta yhtä paljon. 

       Koti meidän -tuotteissa on sydän mukana!
       

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

RahkapullarakkauttaAurinkoinen sunnuntaiaamu ja rauhaisa lehtienlukuhetki herättivät vähitellen tuotteliaaseen päivään. Salainen aseeni oli se, että pyjamassa ajattelin ensin vain vähän järjestellä maustehyllyä ennen kuin lähden haukkaamaan raitista ilmaa. 

Yhtäkkiä huomasin aloittaneeni pullataikinan sen kummemmin miettimättä löytyykö kotoa varmasti kaikki tarveaineet. Onneksi tällä kertaa ei tarvinnut kurvata lähikauppaan, joka sijaitsee 11 km päässä.


Kananmunia, sokeria, kardemummaa, hiivaa ja vehnäjauhoja sekä vaniljasokeria ja rahkaa. Kaapista löytyi myös joulutorttuihin ostettu kaneliomenamarmeladi, joka nyt pääsikin korvapuustien täytteeksi. 

Clas Olssonilta löytämäni peltiteline oli ensi kertaa apunani. Hyvin toimii! Siihen mahtuu kerralla neljä peltiä kohoamaan ja lopuksi jäähtymään. Suosittelen!
Taikina kohosi komeasti liinan alla puuhellan antaessa lempeää lämpöä kotiimme. Aluksi pyörittelin pikkupullia, joista tein rahkapullia ja lopun taikinasta leivoin korvapuusteiksi. Koemaistajat olivat sangen otettuja leipomisinnostuksestani. 


Peltiteline vilahtaa ylimmän kuvan oikessa yläkulmassa.Tuskin muistan aikaa, jolloin vielä join maitoa. Tänään kokeilin lämpimän pullan kaverina ja yllätyin, miten hyvältä maistui. 

Päivä paistoi kauniisti kevätpölyisten ikkunalasien läpi ja hämärä ehti laskeutua niin, että pihapuuhat jäivät.  Verstaallakin hiljeni illan tullen. Uusi prototyyppi etsii muotoaan.

Aurinkoisia maaliskuun päiviä kaikkiin koteihin! 
Terveisin tuikku