tiistai 16. kesäkuuta 2020

Hotel Tegel

Jokavuotinen, perinteinen retkemme Fiskarsiin toteutui toissa viikolla heti hotelli Tegelin avattua ovensa asiakkaille.  Sattumoisin olimmekin hotellin ensimmäiset ja ainoat majoittujat tuona keskiviikkona piipahdettuamme ensin Hangossa syömässä herkulliset Classic Pizzat Itäsatamassa. Oma suosikkini on maukas yhdistelmä mozzarellaa, punajuurta, hunajaa ja aurajuustoa. Toiveena oli nauttia merellisestä ympäristöstä ulkoterassilla, josta oli kuitenkin pakko siirtyä sisätiloihin suojaan hyytävältä tuulenpuhurilta, joka viilensi aurinkoisen kesäpäivän niin, että tuli ikävä villasukkiani. 

Lisää kuvateksti


https://www.fiskarsvillage.fi/majoitus/hotel-tegel/
Kuvankaunis maisemaikkuna


Kuuletko kosken kohinan?https://nikari.fi/fi/tuotteet/
Hotelli Tegel sijaitsee Fiskarin kylässä joen varrella Kuparipajan naapurissa Wärdshusia vastapäätä. Tästä linkistä  pääset tutkimaan tarkemmin tätä hurmaavaa punatiilistä hotellia palveluineen. Tegel on ruotsiksi tiili, joka oli viehättävänä yksityiskohtana huoneen pöydällä. Nikarin pelkistetyn tyylikkäät puukalusteet luovat viihtyisyyttä hotellin tiloissa. Näkymä huoneemme ikkunasta oli suoraan kuohuvalle koskelle ja Kuparipajalle. 

Aamiaisella saimme erityisihanaa palvelua. Meille oli katettuna valmiiksi maittava aamiainen puuroineen ja lämpimine paistoksineen. Rentouttavan aamun aloituksen jälkeen oli ilo lähteä kummankin omien lempiasioiden pariin. Toisen suuntana oli Fiskarin Laatupuu ja toinen käveleskeli kiireettä pitkin joen vartta ihastellen joen pinnalla välkehtiviä heijastumia toinen toistaan upeammista rakennuksista. Arvannet, kuka teki mitäkin. 

Vietettyämme aikaa kumpikin itseksemme jätimme auton hotellin parkkipaikalle ja jatkoimme  puulajipolulle vanhaa tammea ihmettelemään. Tuon upean ilmestyksen lisäksi löysimme kivan näköalapaikan, jossa voisin kuvitella viettäväni eväshetkeä kylästä ostettujen herkkujen kera. 

"Fiskarsin ruukkia ympäröivään kauniiseen luontoon voi tutustua kiertämällä merkatun, vajaan kahden kilometrin pituisen puulajipolun. Polku kulkee niin ruukissa kuin sen keskustan ulkopuolella ja sen varrella on jopa 23 eri puulajia, joista yksi on ruukin kanssa samanikäinen tammi. Puulajipolku alkaa Ravintola Kuparipajan kohdalta ja kiertää Suutarinmäen kautta Lippukallion. Karttaan on merkattu polun varrella löytyviä puita. Maastossa puut ovat numeroituja ja jokaisen numeron kohdalla on pieni pala kyseistä puuta. Puulajipolku sopii kierrettäväksi kävellen tai vaikka pyörällä."  

Tietoa kävijöille - sivuun on hyvä tutustua ennen vierailua Fiskarin ruukkikylään, jota vuosien kokemuksella suosittelen lämpimästi kotimaan matkakohteeksi. Yöpymiseen Tegel on osoittautunut oivaksi valinnaksi kylän keskellä, mutta kuitenkin rauhaisassa historiaa henkivässä miljöössä.

Kylän raitilla ja poluilla kulkiessamme tajusin, että meitä viehättää paikassa kuin paikassa luonnonläheisyys ja rauha. Ihmeellisellä tavalla auringon saadessa hikikarpalot otsalle tavoitin tunnelmassa jotakin samaa kuin rakkaalla Samoksen saarella. Kauniit rakennukset yksityiskohtineen, lumoava kasvillisuus ja maanläheisyys vetoavat matkoillamme. Pölyävistä poluista puhumattamaan!

Joen pinnalla helmeilleet kuvajaiset saivat huulilleni sanan reflections = peilikuva, heijastuma, kajastus. Oli taas kerran iso ilo nauttia ruukkimiljööstä. Tämän erityisen hiljaisen vierailun kohokohta oli kesäinen ilta joen varrella kylän hengitellessä hiljaksiin kesään valmistautuen. 

Itsenikin halusin tallennettavan kuvaan, koska asuni sopi niin loistavasti kulmahuoneemme väritykseen. 

Kiitollisena maisemanvaihdoksesta! Tuijaperjantai 5. kesäkuuta 2020