lauantai 28. maaliskuuta 2020

Merkityksellinen maaliskuu


                                               Iloitsen siitä,
                                            että olen ymmärtänyt kaksi asiaa.
                                           Että vain murrettu leipä
                                           on kokonainen leipä.
                                          Ja että onnea
                                           voi vain jakaa.

                                          - Tommy Tabermann -

                                     Paljon asioita on peruttu.
                                    Silti on hyvä muistaa, että…

                                   
                                    Lautapelejä ei ole peruttu.
                                   Kirjoja ei ole peruttu.
                                   Musiikkia ei ole peruttu.
                                   Keskusteluja ei ole peruttu.
                                   Puheluita ei ole peruttu.
                                   Ystävyyttä ei ole peruttu.
                                   Perhettä ei ole peruttu.
                                   Välittämistä ei ole peruttu.
                                   Toivoa ei ole peruttu.
                                   Rakkautta ei ole peruttu.


                        
                          Feelings Are much like waves
                             We can’t stop them from coming 
               but We can choose which ones to surf.


Merkillinen maaliskuu on kohta lopuillaan. Tommy Tabermannin runo on osunut silmiini kalenteristani lukuisia kertoja. Blogini pariin ovat ajatukset usein pompanneet, mutta sormet eivät ole saaneet otetta näppäimistöstä mitenkään. Nyt tuli kuitenkin tarve kokea se ihana tunne, joka valtaa mieleni, kun sanat vaativat päästä maailmalle. Kiitos inspiraatiosta kuuluu itse asiassa Poster Storen Feelings -julisteen tekstille, josta ottamani kuva ei ylittänyt julkaisukynnystä. Sosiaalisessa mediassa kiertänyt teksti: Paljon on peruttu on myös viehättänyt minua tässä ajassa.

Aurinkoisten aamujen tunnelma on ollut aivan huikea. Postilaatikolta näkymä on rakas ja merkityksellinen. Eilen intouduimme tekemään arvokellolla pohdintaa, mitä kaikkea kiinteistömme olisikaan vailla. Lista oli pitkä ja monipolvinen. Tärkeintä on kuitenkin hetki tässä ja nyt.
Koti meidän.

Eilen nappasin salin ikkunasta teipit pois ja avasin ikkunan. Kevät tulvahti sisään ja kitara soi. Tallensin  tuon hyvän tunnelman Instagramin kohokohtiin otsikolla Kevät 20. Sieltä voit käydä sen kuuntelemassa halutessasi.

Kesälle on ollut monenlaisia suunnitelmia ja haaveita, jotka muotoutuvat tilanteen mukaan. Samoksen kuvat ovat aina olleet voimauttavia ja niin ne ovat nytkin, mutta mielikuvamatkailu välimerellisiin tunnelmiimme ei ole onnistunut niin kepeästi kuin aiemmin. Realismi iskee tajuntaan ja laittaa optimismini koetukselle. Onneksi omaan taidon nähdä hyvää nurjissakin puolissa. Unelma odottaa pihalla vesille laskua, kun on sen aika. Telttailu puolestaan vaikka omalla pihalla on kivaa vaihtelua. Luovuutta on tehdä asiat toisin kuin totutusti ja sekös virkistää.

Omistan tämän postauksen kälylleni, jolla on tänään syntymäpäivä. Tiedän sinun lukevan tämänkin tekstin tarkkaan. Kiitos, kun olet hengessä mukana!

                                                              <3 Tuija Toiveikaslauantai 14. maaliskuuta 2020

Se, mihin kiinnitän huomioni kasvaa
Oletko huomannut kaiken koronauutisoinnin lomassa, että aurinko lämmittää jo ja tuo tuulahduksen keväästä? Ulkona tuntui kyllä hyytävä tuuli, mutta ah, tämä valon määrä, se on odotettua ja voimaannuttavaa.

Aamulla nukuin pitkään ja herääminen auringon säteiden tanssiessa kasvoilla ei voinut olla kuin ilo ja onni. Olotila oli odotetun kaltainen. Viikolla  väsymyksen iskiessä kannustin itseäni tuolla tunnetilalla tähän aikatauluttomaan lauantaihin suunnaten.  Uuteen poltetun oranssiin neuleeseen kääriytyminen on tuonut lämpöä sisimpäänikin. Alerekin löydöstä tulikin kukoistusvaatteeni, jonka suojissa löysin itsestäni uusia puolia.

Huomion keskittäminen on hyvän mielen taito, josta saan merkityksellisyyttä elämääni. Hyväksyn sen, etten tiedä ja kiitollisuus asioista, jotka elämässäni ovat hyvin lisäävät onnellisuuttani. Tutkitusti kiitollisuus on huomattava voimavara, jonka hyvinvointia lisäävän vaikutuksen voit saada niinkin pienellä teolla kuin kirjaamalla iltaisin päivästäsi kolme kiitollisuuden aihetta. Pieni vaaleanpunainen muistikirjani on paikka, johon talletan pieniä kiitollisuuden puroja, joilla kasvaa elämänvirta.

Teen asioita, jotka ovat itselleni tärkeitä, huomaan ympärilläni olevan kauneuden, teen hauskoja asioita niiden itsensä vuoksi sekä asioita, jotka tuovat minulle iloa ja voimaa ovat muistamisen arvoisia voimalauseita, jotka löytyvät Hyvän mielen korteista. Korttien luojat Maaretta Tukiainen ja Krista Keltanen ovat molemmat monipuolisia alojensa ammattilaisia. On ollut upeaa kohdata heidän kaltaisiaan unelmiensa toteuttajia.
Aamiaispöydässä jäin ihastelemaan valoa kohti kurkottelevaa lankaköynnöstä, joka majailee hyvinvoivana salin pöydän puulaatikossa, miten pikkuruiset lehdet voivatkaan olla suloisia ja elämäniloisia.

Keittiön ikkunalla tulppaanit ovatkin vaaleanpunaisia, vaikka luulin ostaneeni valkeita häivähdyksellä punervaa. Kevään merkki on, kun illan suun auringon kajo osuu keittiön paneeliseinään loihtien hienoja varjojen leikkejä.


Elämän ei tarvitse olla täydellistä ollakseen miellyttävää. Riittävän hyvä on jokaisen omasta asenteesta kiinni. Lukisin mieluusti kommenteista, mikä sinua eniten miellyttää blogipostauksissani? Saatko kiinni tunnetilasta, jonka toivoisin jakavani teidän lukijoiden kanssa? Missä onnistun, mihin toivoisit parannusta?

Maaliskuisin kevätillan terveisin Tuija Toiveikas

tiistai 3. maaliskuuta 2020

Onko Poster Store sinulle tuttu?


                                   

Minulle tarjoutuneen kaupallisen yhteistyön myötä Poster Storelta tilaamani julisteet kotiutuivat nuorimmaisemme opiskelija-asuntoa piristämään. Katselimme yhdessä inspiroivia julisteita ja näin heti, miten silmät kirkastuivat ja inspiraatio iski. Ehdotin yhteistyökumppanilleni postausta opiskelijamme arkea piristämään ja tulos on tässä...
Morning Sun -juliste

Forest Sunlight -julisteLuontoaiheisista julisteista suosikeiksi nousivat Morning Sun ja Forest Sunlight, joista ensimmäinen sopi loistavasti makuuhuoneen hyllyn päälle aamun ensimmäiseksi katseen vangitsijaksi. Toinen puolestaan tuo mieleen kotikodin metsän, jossa on mukava tallustella maalaismaisemissa oleskellessa. Kolmas herkkä kukka-aihe puolestaan asettui peilin vierelle muistuttamaan lähestyvästä kesästä.


Watercolor Flower -julisteJos sinä innostut Poster Storen inspiroivista tuotteista niin saat koodilla: villaiiris 30% alennuksen tilauksestasi poislukien Selection -julisteet. Alennuskoodi on voimassa 14 päivää tämän postauksen julkaisuhetkestä.

Poster Store on ruotsalaisveljesten perustama yritys, jonka tavoitteena on luoda asiakkailleen koti, jossa he viihtyvät ja rakastavat. Heidän lähtökohtansa oli tuoda taide kaikkien saataville, koska kauniiden asioiden ei tarvitse olla kalliita.

"Poster Storen liikkeellepaneva voima oli halu luoda paikka täynnä inspiraatiota. Kotisi pitää olla keidas, joka antaa sinulle inspiraatiota ja energiaa - haluamme olla auttamassa ihmisiä luomaan juuri tämän. "
- Oskar Renlund, PerustajaOnni on kyläillä viihtyisässä opiskelijakodissa, jossa on hyvä tunnelma. Omena ei ole pudonnut kauas puusta, voisi sanoa, koska jälkikasvullemme on oman kodin viihtyisyys merkittävä asia elämässä.

Inspiraatiota ja vinkkejä tauluseinällesi


                              Kiitos inspiroivasta yhteistyöstä Poster Store!

                                                      <3 Tuijahttps://posterstore.fi/info/tietoa-meista/