tiistai 28. marraskuuta 2017

Puikkomitta -kaulakoru

Puikkomitta -kaulakoru


Jos olet oivallista joululahjaideaa vailla niin 
tässäpä olisi tarjolla uniikki Puikkomitta -kaulakoru!

Jokainen koru on käsin tehty suomalaisesta puusta. Korun on suunnitellut ja tehnyt mieheni Lauri Koti meidän -verstaallaan Punalassa. Tämä kolmikko on tehty vaahterasta ja takana on stanssilla lyödyt numerot. Nyöri on säädettävä. Korun hinta on 
38 euroa ja postituskulut. Paketoimme halutessasi tuotteen valmiiksi lahjapakettiin. Instagramissa löydät lisää kuvia verstaalta.

Yhteydenotot sähköpostitse: punalaverstas@icloud.com tai Facebook -sivun Lähetä viesti -painikkeen kautta. 

                               Joulumielellä! Tuija



Puikkomitta -kaulakoru

perjantai 24. marraskuuta 2017

Perjantai-illan kotieloa!




                   Koti-illan leppoisaa olotilaa ei voita mikään!





Kukin nauttii hämyisän illan raukeudesta ja siirtyy viikonvaihteen tunnelmiin itselleen parhaiten sopivalla tavalla. Minä iloitsen blogiystäväni inspiroimasta Kotisisaren pikasiivous -session raikastuksesta. Kynttilät kruunaavat tunnelman, joka sopii tähän vuodenaikaan loistavasti. Tämä taitaa olla tuon toisen blogisisareni http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2017/11/perjantaimyyssit-arvonta.html aiheeseen liittyvä postaus. Jos nämä blogit eivät vielä ole sinulle tuttuja niin suosittelen lämpimästi tutustumista.






Kohta saapuu nuorta väkeä taloon, mikä on iso ilo. Alhaalta kantautuu tuttuja ääniä eli hei sinulle ja hyviä hetkiä!

              Rentouttavaa oloa! Terveisin Tuija






perjantai 17. marraskuuta 2017

Suomen Kädentaidot -messut 2017



  
{Content.image.alt


Tänään avautuu Tampereen Messukeskuksessa Suomen suurin käsityötapahtuma, johon itse osallistun jo viidettä kertaa bloggarina. Oheisten linkkien kautta voit kurkistaa aiempien vuosien messupostauksiani. 

Kiitos yhteistyöstä Tampereen messukeskus!


http://villaiiris.blogspot.fi/2013/11/kadentaidot-2013.html


http://villaiiris.blogspot.fi/2014/11/kadentaidot-2014.html


http://villaiiris.blogspot.fi/2015/11/kadentaidot-2015.html


http://villaiiris.blogspot.fi/2016/11/kadentaidot-2016.html


Useimmiten perjantai on ollut vierailupäiväni, mutta tänä vuonna teemme poikkeuksen ja katsastamme tarjontaa sunnuntaina.

Koti meidän -verstaan pyöröpuikonpidikkeitä on myynnissä Lankaputiikki Silmukan osastolla C 905. Jos liikut Tampereen sijasta Pariisissa niin samainen tuote on myynnissä sielläkin


                              Hymyillään, kun tavataan! Tuija




tiistai 14. marraskuuta 2017

Villa Iiriksen juhlapäivä



Hertsimaleijaa ... mikä ihanuus!





Tuosta tienhaarasta, kun käänsimme kartano-Volvomme nokan niin se oli menoa se! Silmiemme eteen avautui lokakuinen pihapiiri, joka vei sydämemme kertaheitolla. Olimme tulleet kotiin.

Vuosi sitten kirjoitin Iiriksen päivän tunnelmista vähän toisenlaisesta näkökulmasta. Itse oli tuon unohtanut ja ilahduin kovasti, kun näytölle aukesi ihanainen Iiris. 

Pitkä taival on kuljettu ensivisiitistä tähän hetkeen. Koti meidän on kokenut monenmoista matkan varrella sekä suurenmoisia ilon että pohjattoman surun hetkiä ja kaikkea siltä väliltä. Mottonamme on alusta asti ollut: Kokonaisuus ratkaisee!, mikä on armollinen asenne valitsemaamme elämäntapaa kohtaan. Elämässä et ole valmis koskaan eikä tarvitsekaan olla. Tärkeää on säilyttää uteliaisuus, innostus ja elämänilo rakkaudesta puhumattakaan. Luovalla otteella arki on antoisaa, sillä koskaan ei tiedä, mitä yllättävää tuleekaan vastaan, jos uskaltautuu heittäytymään. 






Elämänkokemukset miltei satavuotiaan kiinteistön haltijoina ovat opettaneet tunnistamaan itsessä vahvuuksia, joiden olemassaolo saattoi olla vasta itämässä kaupunkielämämme aikana. Luovuus on ollut tarpeen lukemattomissa kiperissä tilanteissa.

Yksi innovatiivinen konsti oli herneen poisto pikkuruisesta sieraimesta pölynimuri-mehupilli -virityksellä, koska lääkäriin ei enää olisi ehtinyt kylille. Muisto saa vieläkin hymyn huulille, vaikka sillä hetkellä ei juurikaan naurattanut.

Huumorintajusta oli hyötyä, kun istuin vastamaalatulle huussin penkille varoituksen unohtaneena. Lopulta hihityksestä selvittyäni onnistuin pesemään shortsini putipuhtaiksi sappisaippualla. Tuosta parin päivän päästä vietimme ensimmäisiä rippijuhlia. Kirkon penkissä istuessani huomasin kantapäideni olevan sinisessä maalissa. Unikkomekkoni helma ulottui onneksi maahan asti ja tuskinpa kukaan kiinnitti huomiota kreikkasävytteisiin jalkoihini.

Lukuisille sähkökatkoille toivomme loppua, kun valokuitu kytketään pikapuoliin yhdessä sähkön maakaapeloinnin kera tai mitä nuo termit nyt ovatkaan. Tärkeintä on, että bloggaaminen sujuu ongelmitta. 

Tällaista tajunnanvirtaa puski ulos tällä erää. Ällistyttävää, että nyt on jo viides syksy, kun kirjoitan blogia. Linkin takaa löydät tekstin: Miten kaikki alkoi?

Olisipa hauska lukea kommenteista, kuinka moni teistä seuraajista on ollut matkassa mukana alkumetreiltä asti.


Villa Iiris on kuin morsian. Vanha sellainen, mutta ei todellakaan ikäloppu. Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä, jotain lainattua... 

Tuollaisista monenkirjavista, aineksista on koottu myös Koti meidän -blogi, jossa vaalitaan elämän pieniä iloja ja harmoniaa. Nyt tämä on koti kahdelle ja "kotikoti" kolmelle, joiden iloinen yhdessäolo herätti yläkerran tyhjenneen kammarin eloon.


Iiriksen päivän illan iloa! Hymyhuulin, Tuija




Villa Iiris Photography


sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Talvinen olotila




Blogeissani kuvat ovat tärkeässä roolissa ja sama pätee tiiviisti seuraamiini postauksiin. Instagramin kuvavirrasta poimin otoksia, jotka saavat sydämeni läikähtämään. Lehtikuvia luen tarkemmin kuin tekstejä. Tutkin, mistä kuva muodostuu ja mikä siinä on kiintoisaa. Kenellekään blogiani jo pidempään seuranneelle tämä tieto ei varmaankaan tule yllätyksenä. Linkitykseni liittyvät jonkin mutkan kautta aiheeseeni. Klikkaa auki niin selviää, miksi ne tein.

En ole unohtanut vuosi sitten saamaani huomionosoitusta. Vuosi on vain ollut täynnä tapahtumaa ja nyt yhtäkkiä elämässä olisi tilaa vaikka mille mukavalle. Valitettavasti en oikein ole osannut tarttua elämäni tilaisuuteen. Vielä!

Talviaikaan siirtyminen herätti minussa halun käpertyä tuonne sänkyyn lämpimän täkin suojiin. Voisin herätä taas kevättalvella kuin karhu. Säätiedotus lupailee ylihuomiseksi näille main auringon pilkahduksia. Toivottavasti se pitää paikkansa. 

Villa Iiriksen Joulu -blogiani virittelin alkuun joulun aikaan 2016 ja nyt uudistusideat hautuvat mielen syövereissä. Joulumme on täynnä traditioita, joista osasta pidetään kiinni ja osa joutaa unholaan. Tärkeimmät hetket on tallennettu sydämiin ja sieltähän ne odotukset joulunviettotapoihin kumpuavat. 

Kolkutteleeko joulu jo sinun ajatuksissasi? 

                                        Kauniita unia! Tuija




lauantai 4. marraskuuta 2017

Pyhäinpäivämietteitä




Saunalta sisälle hipsiessäni ihailin taivaalla hohtavaa kuuta. 
Kun ehdin kamerani kanssa parvekkeelle, se olikin kadonnut pilven taa, mutta aavistuksen sain vangittua tunnelmasta, joka inspiroi tämän tekstin väkertämiseen tummasävyisten kuvieni kera.






Iltakävely rantaan illan jo varhain hämärtyessä virkisti mukavasti. Varsinkin yllättävä kohtaaminen mukavan seurueen kanssa lukeutuu päivän positiivisiin tapahtumiin. 






T -huoneen valossa pilkahtaa vyyhdinpuuni, jolla oli kätevä keriä tänään ostamani villalangat kerille. Onko Aholaidan lammastila Kangasalla sinulle tuttu? Tilapuodista löytyy monenlaista mukavaa. Aukioloajat ja tarkempaa tietoa tuotteista löydät täältä: https://www.facebook.com/aholaidantila/ 



https://aholaidantila.fi/tilapuoti/


Talvi tuli ja lumi suli. 

Lempisaappaani ovat mitä oivallisimmat Suomen vaihteleviin sääoloihin. Syysmatkalla lokakuussa Turussa piipahtaessamme kävimme aamukahvilla Loviisan Aitta -liikkeessä, josta löysin viime kesänä uudet flip flopit kulahtaneiden tilalle ja nyt saman valmistajan kumisaappaita oli monenlaisina vaihtoehtoina. Maltoin kuitenkin mieleni ja palaan asiaan, kun nämä luottojalkineeni kaipaavat päivitystä.






Vyyhtini ovat nyt kerällä ja mietin, mitä neulon tai virkkaan hurmaavasta suomenlampaan villasta. Aluksi ainakin pyörittelen keriä käsissäni, koska ne tuntuvat ja tuoksuvat niin hyviltä. 

Kädentaidot -messut lähestyvät hurjaa vauhtia. Tänä vuonna erityisesti suomenlampaan villa on isossa roolissa. C -hallista löydät myös Aholaidan lammastilan myyntipisteen. Oletko sinä menossa messuille? Itsestäni en tiedä varmaksi vielä, mutta tämän Instagram -tilin hallinnoija ei jätä messuja väliin. Tuskinpa itsekään voin olla osallistumatta traditionaaliseen tapahtumaan. 

Lempeää pyhäinpäivän iltaa! Tuija





www.villaiiris.blogspot.fi