torstai 30. huhtikuuta 2015

Vappuarvonta
Vappuväkerryksenä askartelin arpalipukkeet kaikille arvontaan osallistuneille ja onnettarena toimi viittä vaille ylioppilas, jonka juhlaväki täyttää talomme tasan kuukauden kuluttua.

Onni suosi seuraavia...

Anna-Mari West Photography  -korttisarjan voitti Hukkakukka. 

Magneetti: Kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista lähtee Tainalle Mansikkatilan maille. 

Luovuus ei ole pelkkä harrastus vaan elämäntapa -magneetti matkaa ilahduttamaan Riinaa Vaahteramäelle. 

                              Onnea voittajille!

                          Kiitos kaikille arpajaisiin osallistuneille!

Elämä on välillä kuin arpajaiset. Joskus onni potkaisee, joskus ei. Onni on kuitenkin jokaisen omissa käsissä, vaikka kukaan ei ole seppä syntyessään. Harjoittelemalla ja toistoilla sitä oppii yhtä sun toista elämässä tärkeää. Se, mikä itse kullekin on merkityksellistä ja hohdokasta tekeekin yhteiselostamme rikasta.

Vappua vietetään ympäri maailman monenkirjavaan tapaan. Seikkailu kutsukoon -blogista arvelen saavani lukea, millaiset vappuriehat viidakon keskellä on vietetty.


                                            Vappuisaa oloa! Tuija
sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Vappuviikkoon
Huhtikuinen harmaus palasi tänään takaisin maisemaan. Eilen oli keväinen päivä puuhastella pitkään ja hartaasti pihatöissä. Saunoimme ja vilvoittelimme leppoisasta iltahetkestä nautiskellen. Puheeksi tuli sima ja munkit, jotka arvelin tänä vuonna jäävän tauolle. Toisin kävi. Sima tekeytyy keittiön ikkunan edessä liinan alla. 

Vielä ehdit sinäkin mukaan arvontaan, jos mielit omaksesi Anna-Mari Westin kauniita postikortteja tai magneettia. Vappuaattona on arpajaisten aika. 

Iloista vappuviikkoa! Tuija

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kevättä kohti


Sipulikorin uumenista pilkisti vihreää vartta, joka on vesitilkan ravitsemana kasvanut  kohti korkeuksia. Odotellessani sopivaa ilta-auringon kajoa olen malttanut olla napsimatta valkosipulisia makupaloja. Aromikas vihreä piristää pieninäkin annoksina. 


Kameralla zoomailu toimii samoilla tavoin. Virkistyn ja innostun, kun uppoudun kameran kanssa puuhailuun, pikkutoviksikin. Tässäkin tärkeintä on tekemisen tuottama mielihyvä. 

Millaisista asioista sinä innostut näin kevätaikaan? Arpajaiset toisivat ainakin jännitystä elämääsi.

Valkeiden sinivuokkojen aikaan, Tuija


maanantai 20. huhtikuuta 2015

Salaojaputkea mä metsästän
Muutama tällainen sammaleinen salaojaputken pätkä betoninen sammaloitunut kaapelinsuojakourun pätkä sai tänään minut inspiroitumaan ja voi harmistuksen harmistus, kun huomasin ideani toteutumisen olevan kiinni yhdestä pätkästä.  Oikeastaan kolmella saisin optimaalisen rajauksen tehtyä. Laitoin etsintäkuulutuksen Facebookin kirppikselle ja jos tämän lukija osaa vinkata sammaloituneesta putken pätkästä olisin ikionnellinen ilouutisesta. 
Pihamaalle kukkaloistoonsa putkahdelleet sinivuokot valkoisista pinkkeihin variaatioihin ilahduttivat kovasti iltapäivän auringossa, joka kovasti yritti lämmittää kalseasta pohjoistuulesta huolimatta. 
Postilaatikosta muun postin lomasta tupsahti tämä kortti, jonka kannustava sanoma sai hymyn huulilleni. 
Kiitos äiti ja isä lämpimästä ajatuksesta!

Muistathan edellisen postauksen Anna-Mari West Photography  
-arvonnan! Osallistumisaikaa on vielä vappuaattoon asti. Kiitos jo kaikille kommentoineille!

Leppoisaa eloa huhtikuiseen viikkoosi! Tuijakeskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Kevätarpajaiset


BlogiyhteistyöNyt sinulla on loistava tilaisuus voittaa itsellesi Anna-Mari West Photographykauniita kortteja (15kpl) 
tai magneetti tekstillä: 
'kun mikään ei ole varmaa kaikki on mahdollista' tai 
'luovuus ei ole pelkkä harrastus se on elämäntapa'. 

Arvonnan toteutan blogiyhteistyönä valokuvaaja Anna-Marin kanssa, jonka hurmaavat kortit löytyvät monien kauppojen korttihyllyistä sekä verkkokaupasta. Uutuutena on saatavilla myös julisteita mistä tahansa korttiaiheesta missä koossa tahansa. 

Kortit ovat minulle mieluisia arjen piristäjiä milloin missäkin. Tuossa taannoin 'Onni saapuu joskus ovesta, jonka et tiennyt olevan auki' -kortti sopi oivallisesti tuikitärkeän kansioni kantta somistamaan. Voimalause toimi oivallisesti, toivon niin.  

Nappaa sinäkin tästä jännitystä elämääsi ja 
osallistu arvontaan
Yhden arvan saat kommentoimalla tätä postausta, 
kaksi arpaa saat, jos olet kirjautunut lukija ja kommentoit, 
kolmella arvalla olet mukana, jos jaat tämän Facebookissa. 

Muistathan ilmoittaa kommentissasi monellako arvalla olet mukana. Yhteystiedot mahdollisen voiton varalle ovat myös tuikitärkeä tieto. 

Arvonnan suoritan vappuaattona, joten osallistumisaika päättyy torstaina 30.4. 2015 kello 13.04. 

Onnea arpajaisiin! TuijaVoimakortti

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Tänään nimipäiväänsä viettää Taito

Skafferi

Onnentoivotukset kaikille tänään Taidon päivää 
viettäville taitaville, taidokkaille ja tekeville ihmisille!

Käsi- ja taideteollisuusliitto kampanjoi Taidon ja käsityön viikkoa monipuolisesti omilla sivuillaan, joihin pääset yhdellä klikkauksella, jos kiinnostuksesi heräsi.

Taidon ja käsityön viikko on tekstiilityönopettajien foorumilla näkynyt tänään muun muassa Tampereella Pella's Cafessa.  "Vuoden 2015 viikon teemana ovat pitsit, niin kuvioina kuin tekniikkanakin. Pitsikuviota voi painaa tai maalata, pitsejä voi toteuttaa monilla tekniikoilla tai hyödyntää vanhoja pitsejä osana uutta käsityötuotetta.
Taidon ja käsityön viikkoon voivat osallistua kaikki! Viikon tarkoituksena on nostaa positiivisesti käsityön arvostusta ja innostaa ihmisiä tekemiseen. Jokainen voi olla rakentamassa näköistään Taidon ja käsityön viikkoa! Järjestä pop up –tapahtuma, kutsu ystävät tekemään yhdessä, vie käsityöharrastus työ- ja opiskelupaikan kahvitauolle tai ideoi jotain muuta. Kaikki keinot ovat sallittuja."Pop up -pitsikivivirkkaamossa oli mukavaa ollut. Uusintatapaaminen on odotettavissa, näin luki seinällä. 

Villa Iiriksessä taito eri muodoissaan on osa arkeamme. Tällainen elämäntapa vanhassa kiinteistössä edellyttää tekemiseen tarttumista, joka on vuosien saatossa taannut taitojen karttumista. Tekemällä oppiminen on antoisaa!

Pääsiäisen pyhinä valmistui skafferi, suomalaisittain ruokakomero, keittiön rikkoutuneen Sidebyside -jääkaapin jättämään koloon. Helmiponttipaneelien ja Luja -maalin lisäksi tarvittiin visio ja taito rakentaa tuo kuva näkyväksi.

Ilta-aurinko siivilöi uuden komeron oviin pitsimäisiä kuvioita, joista inspiroituneena tartuin kulahtaneeseen pitsiliinaan luoden sille uuden elämän unisiepparina, jonka tarkoitus on suodattaa pahat unet ja ajatukset päästäen lävitseen hyvät unet ja ajatukset. 

Taidon iltaa! TuijaUnisieppari pitsiliinasta"Vuoden 2015 viikon teemana ovat pitsit, erityisesti kestävän kehityksen näkökulmasta. Tuunaa pitsillä ja virkkaa pitsiä kierrätysmateriaalista, rakenna puihin hämähäkinverkkoja pitsi-installaatioiksi, pitsitä rantojen kiviä, sulata muovipussit pitsipinnoiksi. Varioi tekniikoita pienen pieneen ja suuren suureen. Nyplää, tee aurinkopitsiä, verkkopitsiä, virkattua pitsiä..."sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Ilahduta blogiystävääsi -haaste


Joel Jyrinki PhotographyVilla Puomi -blogin Hannalle kiitos haasteesta, joka kopsahti minulle jo aikoja sitten. Ilahduin ja nyt viimeinkin laitan ilon kiertoon. 

Haaste on lähtöisin Tipulassa -blogin Emoselta. Ideana on ilahduttaa blogiystäviä, joita on kertynyt matkan varrella jo uskomattoman monta ja lisäksi vielä te anonyymit lukijat, joista olen saanut vihiä sieltä sun täältä.


Birdy -kakkukupu

Kuvamuistiainen pääsiäiseltä tuo hyvän mielen minulle ja toivottavasti myös sinulle. Höyhenmunaset on jo aseteltu piirongin kätköihin ja Lintukuvun alla piilotteleva sitruunamarenkipiiras oli maistuvainen, vaikka pinta vähän tummaksi vahingossa paahtuikin. Reseptin löydät viime huhtikuulta otsikon Sisustusbloggari(ko) alta.
Ilahduta blogiystävääsi -haasteen säännöt ovat nämä: 

-Kirjoita blogiteksti, jossa kerrot haasteen säännöt ja haastat mukaan valitsemasi bloggaajat ( päätät itse määrän). Jos haluat, allaolevaa kuvaa saa vapaasti käyttää postauksessa. 

-Kun haastamasi bloggaaja lähtee mukaan ja julkaisee haastepostauksen blogissaan, laita ilahdutusasia vireille. Voit ilahduttaa bloggaajakaveria sinulle sopivammalla tavalla, esim. postittamalla hänelle kortin, kirjeen, pienen herkun tai jotakin omatekemää. Voit ilahduttaa myös kommenttien tai sähköpostin välityksellä.

-Voit myös ilahduttaa haasteessa jo mukana olevaa bloggaajakaveria, mutta silloin haastetun ei tarvitse enää itse haastaa kirjoittajia.Villa Iiriksestä haaste lähtee eteenpäin bloggaajaystävälleni Päiville Peltotien päähän. Toivottavasti otat kopin ja laitat hyvän kiertämään ajatuksella 'Hiljaa hyvä tulee!' 
Sinun upeat kuvasi inspiroivat ja tuovat hyvää mieltä! 
Olet taitava Päivi!

Aurinkoisin kevätajatuksin! Tuija
perjantai 10. huhtikuuta 2015

Slow -blogit
Hidas hämäläinen on ottanut minussa vallan ja postaukseni uudesta askeleesta on kestänyt aikansa. Minulla on ilo ilmoittaa kuuluvani uuteen blogiyhteisöön, jonka Facebook -sivulle pääset klikkaamalla tuota alla olevan kappaleen ensimmäistä sanaa.


Slow -blogit yhteisön perustajakaksikko Tarja ja Laura vastaavat sivuston visuaalisesta ilmeestä. Klikkaamalla seuraavia linkkejä: Kaksin kaksiossa ja Tarja's Snowlandpääset lukemaan heidän ajatuksiaan blogiyhteisön luomisesta meille sydänhämäläisille. Mukana olevat blogit:
Call It Home
Casa blanco
Casa-X
Kaksin kaksiossa
Koti meidän
Loving white
Mansikkatilan mailla
Marjakuja
Peace & Style
Peltotien päässä
Pieni Pilvenhattara
Piirto
Tarja's Snowland
Voikukkapelto

Slow-blogeista löydät Hämeen alueen sisustus- ja lifestylebloggaajat. Tästä FB-ryhmästä näet kaikkien blogien uusimmat jutut kootusti ja yhdellä vilkaisulla.

             

Koti meidän -blogissa kuvaan elämää maalaismaisemissa vanhan huvilan pihapiirissä.  Vaniljan vaaleaa höystettynä milloin milläkin inspiraation mukaan.  Kuulumisiin!

torstai 2. huhtikuuta 2015

Pääsiäistervehdys
Koti meidän toivottaa kaikille lukijoilleen hyvää pääsiäisen aikaa missä sitä ikinä vietätkin...
lähellä tai kaukana, sisällä tai ulkona, yksin tai yhdessä, maalla tai merellä.

Yläaulan mämminruskea seinä vaniljanvaalean muurin seurana kuvastaa tämän talon väen suhdetta tuohon mielipiteitä jakavaan perinneruokaan. Ripaus riittää. 

Pääsiäislomanen sijoittuu loistavaan ajankohtaan. Nyt on oikea aika suunnitella ja valmistella monen moista mukavaa. Ensimmäisenä toivelistalla on hyvä yöuni ja leppoisa loma-aamun raukeus. Luovuus viriää joutilaisuudessa. 

Höyhenenkeveä tervehdys Sinulle lukijani! <3 Tuija