maanantai 31. joulukuuta 2018

Hei, hei joulu! Tervetuloa uusi vuosi!


Tänä vuonna joulu helli meitä sään suhteen. Aatonaatonaattona kotitietä ajaessamme tuntui kuin olisimme noutaneet lapsemme satumaahan. Hiutaleet leijailivat maahan ja salin ikkunasta kajastivat joulukuusen valot kutsuvina. 

Tärkeimmät olivat siis kunnossa: perhe koolla, valkosipulisilakat jääkaapissa, joulukuusi salissa ja saunapuut kannettuina kiukaan ja padan edustalle. 

Kokosin sinulle linkit omiin lempipostauksiini Villa Iiriksen joulun vietosta vuosien varrelta. Ole hyvä, voit kurkistaa, mitä samaa ja erilaista on havaittavissa. Yksi vähemmän kannatusta saanut jouluun liittyvä yksityiskohta on muuttanut muotoaan, mutta yhtä häikäilemätön se on joka kerta. Vuosi sitten se iski minuun kaikella ärjyydellään ja tällä kertaa meidän tarmonpesään. 

Oli se onni, että sänkykamarissamme oli valmiina jouluinen, kaunis tunnelma. Onhan se kuumehoureissa kärvistelykin mukavampaa viihtyisässä tilassa. Eikö? 

Jouluiset kattaukset olivat tyttärien mielestä tänä vuonna erityisen kauniit. Arvaa vaan, onko niistä yhtään kuvaa? Inspiroiduin Sopusointuja -blogistin Bistrotunnelmista ja valolangoista pöydässä. Ensi vuonna meilläkin ruoat laitetaan tarjolle Maaritin tapaan. Joulun suunnittelu voi siis alkaa ajoissa.

Villa Iiriksen aattoillan joulupöydän tunnelma oli toisenlainen sattuneesta syystä, mutta ihana muisto tallentui mieliimme Ainakin meille, jotka jaksoimme nauttia herkkuateriasta pitkän kaavan mukaan. Kattokynttelikkö loi lempeää valoaan ja valolanka sai kristallilasit välkehtimään. 


Joulu on paljon enemmän kuin päivä tai pari vuodessa. Lueskelin jostakin blogista hyvän kirjoituksen aiheesta, mutta harmikseni en muista kenen se oli ja missä. Olen samaa mieltä tuon unohtamani kirjoittajan kanssa, että joulumieli on arvokkaampaa kuin tavarat ja herkut. Tärkeintä on levittää ympärilleen hyvää mieltä jokapäiväisissä kohtaamisissa. Eri mieltä saa olla ja eripuraakin tulla, mutta kokonaisuus ratkaisee. 

Juhla-ajasta jää mieleen parhaiten pienet helmihetket, kuten makeat iltanokoset rakkaiden keskelle käpertyneenä, saunan lauteilla vaihdetut ajatuskulut ilman kiireen kierää ja yhteinen joululauluretki loistavassa auringonpaisteessa kirkonkylälle kesken touhukkaiden valmisteluiden.

Tätä joulua väritti pienoinen, joulupallonkokoinen haikeus, kun esikoisemme vietti elämänsä ensimmäisen joulun meistä erillään. Tarttuva tauti esti jouluvisiitin tehokkaasti. Positiivisesti ajateltuna olipa onni, että nuori aviopari nautti ikimuistoisesta joulustaan kahdestaan kaukana tautipesästä. 

Honkasen Puutarhalta löysin viimein jouluruusun, joka toi minulle iloisen joulumielen aatonaaton lauluretken kylkiäisinä.  Nyt talo on tyhjentynyt ja uusi vuosi lähestyy. 
Joululaulujen edelleen soidessa toivotan sinulle hyvän mielen uutta vuotta 2019! 
Täyttyköön se elämäsi väreillä! 

          Rakkain terveisin Tuija 
                                alias tuikku & samos_in_my_mind
tiistai 18. joulukuuta 2018

Kivan päiväyksen postaus


Mielenrauhaa a'la Villa IirisPilvi pieni pehmoinen

Pilvi pieni pehmoinen, pimpeli pompeli pom
heitti lumihiutaleen, pimpeli pompeli pom
alas maahan lähtemään
aivan aivan yksinään
pitkä matka maahan on, pimpeli pompeli pom

Kuusen oksaan koetti, pimpeli pompeli pom
tarttua se tiukasti, pimpeli pompeli pom
Vaan ei pääty matka, ei,
tuuli eteenpäin sen vei.
Pitkä matka maahan on, pimpeli pompeli pom.

Nallen nöpökuonolle, pimpeli pompeli pom
viimein putos hiutale, pimpeli pompeli pom.
"Hyvä täs on olla niin,
aivan sulan kyyneliin."
Niin suli hiutale, pimpeli pompeli pom.Talven hopeiset hiutaleet
Ikimuistoinen hetkeni kirjan lehdillä kuvaajana ja kirjoittajana: Villa Iiriksen joulu.
Joululimppu Villa Iiriksen tapaanVilla Iiris valmistautuu jouluun 
lumihiutaleiden leijaillessa maahan. Vihreä metsä katoaa valkean lumipeitteen huomaan lepäilemään. Verannalla saa kopistella kengistä lumet juuttimaton imaistaviksi. 

Vanhat, hyviksi todetut traditiot saavat uusia sävyjä. Arjen hyörinän keskellä on tärkeää pysähtyä ja nauttia. Yllätän itseni ja oivallan (viimeinkin ja taas kerran), miten vähemmälläkin hötkyilyllä joulumme valmistuu ajallaan. 

Imurin pölypussiin sujautan piparimaustetta niin kotiin tulvahtaa aito tunnelma alta aikayksikön. Siis sitten, kun alan jahtaamaan pölypalleroista isoimpia. Vähitellen olen tottunut tähän ylelliseen elämänvaiheeseen, jonka olemme saavuttaneet lastemme vartuttua aikuisiksi. Monta kotityötä vähemmän tehtävänä ja omaa aikaa, josta on mahdollista nautiskella omaa sisintään rauhassa kuunnellen, mikäpä sen mukavampaa. 

Kaikissa elämänvaiheissa on omat ilonaiheensa, mikä on rikkaus. Tällä mittapuulla olen varakkaampi kuin Roope Ankka.Joulun aikaan kuuluvat kynttilöiden tuike ja hämärän hyssy. Alkuviikosta maahan laskeutunut lumi toi valtavasti valoa iltapäivän siniseen hetkeen. Pihalla ristiin rastiin vipeltäneiden pupujen jäljet ovat suloisia.

Tämän tekstin äärelle laskeuduin monenkirjavista puuhistani, koska päiväys on taas kerran kiva: 18.12.18. Kaikenlaiset numerosarjat ja sanariimittelyt ovat mieleeni. Siksipä tuonne alkuun liitin lempilauluni: Pilvi pieni pehmoinen sanat. Sitä on tullut laulettua lukuisia kertoja yksin ja yhdessä.  

Pyhien joutilaina hetkinä taidan lukea blogini julkaistut postaukset virkistääkseni muistiani, mistä kaikesta onkaan vuosien varrella tullut kirjoitettua. Kauankohan saan aikaa kulumaan, kun kahlaan läpi kaikki 453 tekstiäni. Olisi hauska löytää kommenttilaatikosta, mistä postauksestani sinä hyvä lukijani olet eniten pitänyt ja miksi. 

Tahtini on hidastunut, mutta taitaa olla ihan hyvä vain, etten suolla pakkopullatyyliin 'kuhannyjotain' vaan säilytän hyvän tunnelman ja inspiraation, jonka toivon välittyvän myös lukijalle.  

Villa Iiris on rakennettu aikoinaan ensisijaisesti huvilaksi, mutta kotoisaa täällä on erityisesti keskellä nietoksia pakkasen paukkuessa nurkissa tulten loimutessa kaakeliuuneissa ja keittiön puuliedessä. Pihan poikki saunapolkua kipittäessä voi kokea huikean kiitollisuuden elämästä tällaisen ainutlaatuisen antiikkihelmen haltijana. Saunatontusta voi nähdä vilahduksen, jos oikein heittäytyy satujen maailmaan.

Lumoavaa joulun aikaa! <3 tuikku

keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Hyvä Vuosi -kalenteri

Blogiyhteistyö

Inspiroivat blogikontaktit ovat tämän antoisan harrastuksen mausteista makoisin. Kiitos Frida!


http://www.hyvavuosi.fi/product/7/hyva-vuosi-2019--viikkokalenteri


Bloggaamisen myötä minulla on ollut ilo kohdata monenlaisia uusia tuttavuuksia, joista useimpien kanssa jaan rakkauteni kuvien kieleen. Frida Steiner on taitaja Visual Addict -blogin luojana. Olet todennäköisesti törmännyt erilaisissa julkaisuissa hänen estetiikkaa tihkuviin valokuviinsa. Kiitollinen tästä hurmaavasta kalenteriyhteistyöstä! Tämän postauksen kakki kuvat ovat Fridan omia.


http://www.hyvavuosi.fi/category/8/Hyvä Vuosi -kalenteri sopii mainiosti joululahjaksi ihmiselle, joka toivoo kalenteriltaan kauneutta ja harmoniaa. Puhuttelevat mietelauseet ja tyhjät sivut omille ajatuskuluille ovat houkuttelevia ja inspiraatiota herätteleviä. Kuvien värimaailma on seesteinen ja kuvat yhteneväinen kokonaisuus.

Tarjolla on sekä kirjakalenteri että seinäkalenteri. Kummankin kansilehdellä on punainen pinnatuoli meren rannalla. Tuo kuva herkän punaisen sävyllä sai minut jopa kaipaamaan jotakin punertavaa asustetta.


http://www.hyvavuosi.fi/product/8/hyva-vuosi-2019--seinakalenteri

Jos innostut tilaamaan tuotteita itsellesi niin käytä kampanjakoodia: TUIKKU niin saat paketin kotiin ilman postikuluja. Kuvien alta löydät suorat linkit Hyvä vuosi -verkkokauppaan. Hyvä Vuosi 2019 on alusta loppuun kotimaassa valmistettu kalenteri.

Kalenterin kuville olen keksinyt monta jatkokäyttötarkoitusta. Mitä sinä teet käytetyille vanhoille allakoille? Talletatko kuvat vai heitätkö paperinkeräykseen? Fridan kalenterikuvat on painettu Aikataos -yrityksessä laadukkaalle paperille. Heidän valmistamillaan kalentereilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu.

Hyvän uuden vuoden toivotuksin, Tuija

ps.Viikkokalenteri alkaa jo 24.12.2018!
sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Mistä tiedät joulun lähestyvän?


Jollekin se on piparin tuoksu, toiselle jokin muu. 

Mikähän se meillä näyttää olevan? 
Tuskinpa yllätyt, jos olet kulkenut matkassamme jo aiemmat viisi joulukautta. Kuudentena blogivuotena koti ottaa joulun vastaan toiseen tapaan kuin aiemmin. Kahden aikuisen koti valmistautuu odotettuun talven taitteeseen eri tapaan kuin lapsiperheenä oli tapana. Ensimmäistä kertaa elämässäni unelmoin piiiitkästä matkasta jonnekin maapallon aurinkoiseen kolkkaan.

Yhden yhtäkään limppua en ole (vielä) leiponut. Piparit eivät myöskään ole listalla (ainakaan vielä). Kerran pyöräytin pienen ihmisen toiveesta joulutortut omenamarmeladilla. Torttukiintiö saattoi olla siinä. Blossaa maistelimme elämämme ensimmäistä kertaa, kun nuori pari toi sitä pikkujoulutuliaisena. Maku ei täysin vakuuttanut. Lämmin olo kyllä tuntui kuitenkin hyvältä hyisen päivän iltana. Glögi on muutenkin satunnainen jouluasia, jota ilmankin pärjäisin mainiosti. 

Ulkona ei juurikaan lunta ole, mutta täällä sisällä on pyörähtänyt lumipalloefekti. Enkä nyt tarkoita silkkipaperisia lumihiutaleita ikkunoissa. Tunnistatko alakuvan kaapiston? Unelmani keittiössä sähköuunista katseen korkeudella sai aikaan tämän muutoksen niin ja voittoni Ikean kuvakisassa #olensisustaja. Pieni pesämuna antoi alkusysäyksen pitkään harkituille muutoksille.

Skafferista tuli oivallinen viihdekeskus, jossa majailee televisio ja lautapelit. Päädyn pikkukoreihin talletan kaikenlaista pientä ja tarpeellista. Siivouskaappina aiemmin toiminut vasen kaappi saa jatkaa imurin kotipesänä, kunnes keksimme sille uuden sijoituspaikan. Ehtisipä  joulupukki lukea toiveeni turkoosinisestä  siivouskumppanista, joka toisi Kreikan mieleeni aina pölypalleroita metsästäessäni. Se sopisi niin oivalllisesti myös salongin tapetin sävyihin. Nautin siivoamisesta (useimmiten), mutta oikeanlainen mielentila on pienestä kiinni. Siivousliinojen värillä ja pölyhuiskalla on todellakin väliä, sanoo tämä esteetikko. Vuosi sitten paketista paljastui sininen evästermari, joka ensin sai ärsytyksen pintaan muistuttamalla arjesta. Loppujen lopuksi se on osoittautunut loistolahjaksi. 

Joko sinun jouluvalmistelusi ovat pitkällä? Olen jotain oppinut aikojen saatossa eli joulu tulee vähemmälläkin tohinalla. Kaukomatkan kaipuussani uppoudun joulunpyhinä kirjoihin matkustaen mielikuvituksen siivin maailman ääriin. 

Rauhaa ja hyvää mieltä joulun odotukseen!

                                   <3 tuikku


sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Villa Iiriksen joulu 2018
Valoa pimeyteen oli tarkoituksemme jo jokin aika sitten loihtia valoköynnöksillä, mutta aina ei tilanteet etene suunnitelmien mukaan. Let it snow! -postaus osoittaa, että tunnelmallista voi olla ilman sähkövalojakin ja Joulun taikaa todistaa, että vuosi sitten ostin uudet valot parvekkeen kaidetta somistamaan. 

Hämärä muistikuva minulla  on, että otin valot pois ja talteen laittaessani mietin, että on riski laittaa ne eri paikkaan kuin muut joulutavarat. Niinhän tässä nyt kävi, että sisukkaasta penkomisesta huolimatta en ole päässyt kätköni jäljille. Liekö tuolle pussukalle käynyt samoin kuin vuosia sitten tytön lempitakille, joka katosi kuin tuhka tuuleen. 

Inspiraatiokalenteri Hyvän mielen taidot -sivustolla toimii tänä vuonna minun joulukalenterinani. Monia kivoja vaihtoehtoja on saatavilla eri-ikäisille julustelijoille. Aikuisen naisen joulukalenteri on sopivan humoristinen päivän piristys, jos tuosta lajityypistä pitää. Jäin koukkuun heti alkumetreillä ja toisen osan ulkokuvissa talo sai painamaan pause -nappia. Ihanuus! 
Viime viikolla selailin kuvia puolen vuoden takaa postausta pohtien. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun luovutin ja jätin työn kesken. Tein viisaan valinnan, koska hyvä, pitkä yöuni on tärkeämpi kuin väsyneenä väännetty teksti. 

Tuleva joulu tulee olemaan erilainen sekä kuvan nuorelle parille että kotiväelleen. He virittäytyvät omaan jouluunsa kahdestaan luoden alun omille yhteisille traditioilleen. Hauska kuulla joulun pyhinä, millaisia aineksia kumpikin on mukaansa ottanut lapsuudenkotinsa tavoista kaupunkijouluun. Palapeli lähti jo viime visiitillä osaksi joulupuuhia. 
Aamuhämärissä sytytetyn kynttilän valossa oli eilen mukavaa nauttia aamiaista pitkän kaavan mukaan kiireettä. Kuudes joulu blogistina on erilainen kuin aiemmat, mutta hyviksi osoittautuneista jutuista pidämme lujan lempeästi kiinni. Villa Iiriksen Joulu  -blogiin kirjoitin toissa vuonna joulukalenterityyliin joka päivä joulun alla ja samoihin aikoihin tein tämän you tube -videon Talven hopeiset hiutaleet intoillessani osallisuudestani samannimisessä kirjassa: Koti pukeutuu joulun tunnelmiin

Jouluksi haaveilen vaaleista pellavalakanoista uudistettuun makuusoppeemme ja pehmeästä hillityn värisestä pyjamasta, jossa olisi huisin hauskaa haahuilla joulupäivänä lautapelien lumoissa ja palapelin äärellä yhdessä läheisten kanssa herkutellen. 

Joulumielen terveisin Tuikkusunnuntai 18. marraskuuta 2018

Kädentaidot 2018 Koti meidän -silmäyksin

Messupäiväksemme valikoitui aurinkoinen sunnuntai, jolloin TKL:n bussilla oli kätevää hurauttaa Tampereen keskustasta Messukeskuksen pääovelle, josta sujahdimme yllättävän leppoisaan  tunnelmaan. Väenpaljous olikin ainut asia, jota vähän etukäteen jännitin. Käsityöläisille ja yrittäjille se on kuitenkin vauhdikkaiden päivien yksi merkittävin mittari. Kymmenien tuhansien kävijöiden (50996) joukosta löytyy aina potentiaalisia asiakkaita yli 700:lle näytteilleasettajalle. 


Silmukan suloisen pehmeiden lankakerien lomassa olivat lokoisasti esillä myös Koti meidän -verstaan tuotteista Puikkomitta -kaulakorut ja pyöröpuikon pidikkeet, jotka ovat toffeensävyisiä namupaloja.  

Sydämellinen kiitos yhteistyöstä Lankaputiikki Silmukan Ellille!

Taivalsimme käytäviä fiilispohjalla. Tapasimme tuttuja ja tuntemattomia. Viime vuonna tein blogiyhteistyötä Kirjosillan loistavien Käskimallusten merkeissä. Onneksi tänään löysin uuden kimalluksen turvaamaan kulkuani hämärässä. 

Värikylläisten osastojen lomasta silmäni osuivat tähän ihanaan osastoon, jossa lankaa kehräsi varmoin ottein varmasti messujen nuorin taitaja, Lauri. Olen sanaton, miten hienoa jälkeä hän sai aikaan. 

BÄÄ.LAB. -osaston seinäkkeellä oli Laurin kehräämästä langasta äitinsä neulomia kämmekkäitä. Jos minulla ei olisi oman tyttäreni neulomia vastaavia ihanuuksia niin olisin ostanut tuollaiset muistoksi ja muistutukseksi Suomen käsityötaidon taatusta tulevaisuudesta. 

Tiedätkö, mitkä nämä ovat?


Toikan Craft -pisteellä tyydyin silittelemään kauniita kangaspuita ja silmäilemään houkuttavan näköisiä sukkuloita. Neljännesvuosisata sitten osasin tehdä muutakin. Kenties innostuksen kipinä ei ole vielä täysin sammunut. Ensi vuoden käsityötekniikka on kudonta!

Kudonta on vuoden 2019 käsityötekniikka!
Taitoliitto valitsee vuosittain vuoden käsityötekniikan. Tänä vuonna on juhlittu kirjonnan vuotta ja vuosi 2017 oli omistettu makrameelle. Vuoden käsityötekniikka näkyy myös Taito-lehden sisällöissä. Saa nähdä, mitä kaikkea kivaa kudonnan vuodelle keksitään!


Wetterhoff on osa minunkin historiaani ja allekirjoitan Fredrikan sanat viehättävän ympäristön merkityksestä. Vietin ikimuistoisen lankakaupan kesän nuoruudessani läpäistyäni tiukan seulan, jossa piti hallita saksan kielellä asiakaspalvelutilanteita. Polvet tutisten kapusin haastatteluun ja vielä hermostuneempana laskeuduin alas katutasolle. Yllätyin pestistä iloisesti. Lankavaraston järjestely oli lempipuuhaani, kun sain luvan kanssa kiipeillä vanhoilla puutikkailla ja asetella keriä sävyittäin hyllyihin. 


Neulelanka-addiktioni on vuosien varrella muuttanut muotoaan ja joku kaunis päivä erinäisten pikkuruisten lankakerieni soisin päätyvän kymmenen litran Karhula -purkista kirjoneulesukkiin, joiden neulomista olen ollut aloittelemaisillani jo monen monituista kertaa. 

Messuilla oli tarjolla lankoja moneen makuun ja tarpeeseen. Aholaidan Lammastilan tilapuoti on rakentunut lampaiden ympärille. Jos retki maalaismaisemiin joulun alla on mielessä niin suosittelen piipahtamaan heidän puodissaan. Facebook -sivulta löydät tarkempaa tietoa aukioloajoista. Uutuustuote on lampurin itsensä loihtimat hurmaavat villakranssit, joissa katraan värisävyt pääsevät hienosti oikeuksiinsa. https://aholaidantila.fiKerro miten onnistuimme uudistuksissa! Täytä palautelomake ja voit voittaa messuliput ensi vuodelle 


 Kyselylomake messukokemuksista löytyy Suomen Kädentaidot -sivustolta. Vastaaminen kannattaa!

Aiemmin tällä viikolla kirjoitin Puuhaparatiisi -otsikolla, miten Kädentaidot meidän elämäämme kytkeytyy. Oikotie aiempien vuosien postauksiin löytyy myös täältä

Jokavuotinen messutapahtuma on siitä huikea, että aina löytyy jokin uusi ajatusmalli tai inspiraation lähde. Seuraavaksi olisikin oiva aika lukea Luova tauko -kirja. 

Messuterveisin Tuija

ps. Teippitarhan yhteistyöstä tuonnempana enemmänkeskiviikko 14. marraskuuta 2018

Puuhaparatiisi


https://www.instagram.com/kotimeidan/?hl=fi
Viiden vuoden takainen postaus valottaa alkutaivaltamme Villa Iiriksen kotiväkenä. Aamusella muistutin, että tänä päivänä on vierähtänyt 22 vuotta Iiriksen päivästä, jolloin sanoimme tahdon huvilarakkaudellemme. 
Vastaus kuului: " Puuhaparatiisi."Satavuotiaan kiinteistön vaalijana on ollut syytä tutustua omiin sekä mielitiettynsä vahvuuksiin. Kokonaisvaltainen elämäntapa metsäisen pimeän taipaleen takana on kasvattanut koko perhettä sekä konkreettisesti että kuvaannollisesti. Kahdeksan kuukauden kuluttua talokaupoista tuudittelimme pihamaalla kolmatta pikkuistamme, joka sai tyytyä äitinsä vanhoihin vaunuihin yksivuotiaan isosiskon kölliessä Silver Cross -vaunuissaan hellekesästä nautiskellen. 


Rakkaus on tekoja, kuten hyväksynnän, luottamuksen ja lohdutuksen jakamista. 
Rakkaus on päätös välittämisestä ja sitoutumisesta. Rakkaudessa on läsnä vahvoja myönteisiä tunteita.  
Rakkaus on kuin toiseen ihmiseen sijoittamista, olet toisia varten ja se tuo elämään kaiken läpäisevää merkityksellisyyttä. 
Rakkaus on elintärkeää, sillä se muodostaa siteen ihmisten välille, joka pitää meidät yhteydessä. Luovuutta on kokeileminen, uskallus itsenäiseen työhön, omaperäisyys, uutta luova tekeminen ja rajojen rikkominen. Luovuus liittyy hyvin monipuolisesti ihmisten jokapäiväiseen toimintaan, ja se on yksi keskeisimmistä elämäntaidoista. Luovuuden avulla syntyy jatkuvasti ainutlaatuisia ideoita. Luovuus tarvitsee ravinnokseen kannustusta, mielikuvitusta, rohkeutta ja kykyä nähdä asioita uudella tavalla sekä ympäristön, jossa se voi kukoistaa vapaana vertailusta ja kontrollista.


Koti edustaa meille paikkaa, jossa on tilaa rauhaan, puuhaan ja virkistävään oleiluun.Tämä meille rakas miljöö on saanut meissä viriämään luovuuden virtoja, joista iloitsemme päivittäin kiitollisina yhteisistä ja erillisistä oivalluksista toinen toistamme tukien ja kannustaen. 

Viisi vuotta sitten Laurin laulun innoittamana löysimme sekä verstaalle että blogille nimen, joka on osa yhteistä arvomaailmaamme.

Mitä sinulle on hyvä elämä?
Mikä todella on tärkeää? 

Nämä kaksi kysymystä, jotka Maaret Kallio esitti luentonsa aluksi ja toisen illan lopuksi muutama viikko sitten jäivät pyörimään ajatuksiini. 

Ensimmäiseen vastaan: Tässä ja nyt.
Jälkimmäiseen: Rakkaus.

Entä sinä?


Puikkomittakaulakoru Design by Koti meidän

Rohkeus on sitä, että teet tinkimättömästi päättämäsi teon, vaikka sinua pelottaisi ja kohtaisit vaikeuksia ja vastustusta. Rohkeus merkitsee pelon läsnäoloa, ei sen puuttumista. Keskeistä on omien pelkojen voittaminen rohkeuden avulla ja päättäväisyys pitää kiinni siitä, mikä on itselle tärkeää ja oikein. Rohkeus on oppimisen tärkeä ominaisuus, jossa korostuu myös kyky sietää epävarmuutta. http://www.pohjolanvoimaelaimet.fi
Toiveikkuus on uskoa merkitykselliseen tulevaisuuteen, jonka toteutumiseen voi vaikuttaa omalla toiminnalla. Toiveikkuus on kykyä nähdä erilaisia reittejä, jotka vievät kohti itselle asetettuja tavoitteita. Toiveikkaalla ihmisellä on kokemusta elämänhallinnasta ja kykyä motivoida itseään käyttämään näitä reittejä. Optimismi tarkoittaa, että odotat tulevaisuuden tuovan mukanaan myönteisiä mahdollisuuksia, joita lähestyt sinnikkäästi.


Kursivoituja lainauksia luonteenvahvuuksista:https://positiivinenkasvatus.com/2015/10/25/luonteenvahvuuksien-kautta-kohti-parempaa-elamaa/

http://www.pohjolanvoimaelaimet.fi


"Sisu alkaa siitä, mihin sinnikkyys loppuu."
- Emilia Lahti

Sinä, joka haaveilet elämänmuutoksesta, tee ilmainen Vahvuustesti, johon kirjauduttuasi voit valita kieleksi suomen. Testitulokset tulevat sähköpostiisi. Arvaatko, mikä on minun kärkivahvuuteni?

Onnistuneita polkuja kohti tulevaa! Tuija