tiistai 28. heinäkuuta 2020

Hauhon Wanha Raitti


https://www.hauhonvanharaitti.fi/
Keväästä asti veneretki Hauholle oli mielessämme ja heti, kun sopiva ajankohta oli tarjolla tartuimme toimeen. Mukaan pakattiin varusteet sekä viileään että helteiseen keliin. Ensimmäistä kertaa myös pellavainen tuplalakana ja untuvapeitto pääsivät mukaan, mikä osoittautui oikein mainioksi ratkaisuksi. Samaten kokkahytti vallattiin nyt meille, kun oli mistä valita kahdestaan reissatessa. Perähytissä säilytimme reissuvarusteita väljästi eli sotkuisesti=minä ;). Lasten aikuistuttua olen huomannut itsessäni uuden piirteen, joka pääsee pulpahtamaan esille aina silloin tällöin. Onneksi osaan ryhdistäytyä ripeästi.

Suuntasimme kotisatamasta yöksi Valkeakosken vieraslaituriin, joista valitsimme sen tiiviimmin täytetyn. Iltapalapizzan nautiskelu olisi voinut olla hauskempikin kokemus. Virhe, josta otimme opiksi. Onneksi veneellä on aina mukana korvatulppia ja minun onneni on sikeät unenlahjat luonnonhelmassa.

Aamulla jatkoimme kohti Kyllönjokea, joka on elämys. Siellä kapeaa uomaa putputellessa tuntuu kuin olisi jossakin kaukana. Luonnon erityislaatuisuus sykähdyttää joka kerta. Maisemista nautiskellessa oli yllättävä iloinen kohtaaminen, kun  blogimaailmasta tuttu Nainen Talossa tuli perheineen vastaan. Vieläkin hymyilyttää!

Tarkoituksenamme oli pysähtyä Alvettulan laituriin, mutta niin oli moni muukin venekunta tehnyt. Alvettulan kauppa on kuuluisa herkullisista pizzoistaan, joiden maistaminen jäi seuraavaan kertaan. Jatkoimme suoraan kohti Hauhoa ja jännitimme, onko siellä tilaa. Etukäteishermoilu oli turhaa. Meitä oli vastassa suloistakin suloisempi kyläsatama uusine laitureineen. Pohjoislaidalla on kaksi vieraspaikkaa, joihin sujuvasti saimme paattimme mahtumaan. Ystävällinen paikallinen veneilijä vinkkasi, että rantaa ei ole ruopattu kuin 17 metriä laiturin päästä niin osasimme ottaa tämän huomioon kiinnityksessä.

Hauhon raitilla olemme piipahtaneet autolla jokusia kertoja, mutta nyt oli ensimmäinen kerta, kun veneeltä lähdimme seikkailemaan kylälle. Heti ensi metreiltä huokailin ihastuksesta. Kaikkialla oli siistiä, kiinteistöt kauniita ja hyvin hoidettuja. Pilvien ilmestyttä varjostamaan iltaamme sekään ei haitannut, kun lämmin kesäilta ja idyllinen kylämiljöö veivät huomion. Alla kuvasaldoa ihanasta iltakävelystä Hauhon Wanhalla Raitilla. Tästä linkistä löydät lisätietoa Hämeenlinnaan kuuluvasta kirjonkylästä: https://www.hauhonvanharaitti.fi/ Rattoisaa kuvaretkeä!
Tie venesatamaan


Kirkonmuuriaita


Voi niitä onnellisia, jotka asuvat tuolla rannalla. Ilta-auringossa näimme monia laitureillaan nautiskelemassa ja taas aamulla auringon säteet tavoittivat tuon maiseman. Pulahdin veneen perästä iltauinnille ja aamulla uudestaan, mikä tekee veneretkistä erityisen mukavia. Uiva kesämökkimme on suonut iloa kesiimme jo 15 vuotta. Lasten kanssa retkeillen Unelma osoittautui loistolöydöksi ja nyt se on meille kahdelle oikein sopiva menopeli. Päiväretkille mahdumme matkaan isommallakin joukolla. Sopu sijaa antaa! 


Lähimatkailun helmi on Hauhon viehättävä kylämiljöö, jonka eheä kokonaisuus on harvinaislaatuinen. Yksityiskohtiin on panostettu. Kaikkialla on samanlaiset punamullalla maalatut aidat, kyltit ovat selkeitä ja tyylikkäitä, pihapiirit selkeästi rakkaudella kunnostettuja. Heleä kesäilta ja suloistakin suloisempi kesäaamu saivat harkitsemaan toista yötä idyllissä. Sen sijaan sanoimme haikeat hyvästi kylälle, jonka soisi lukeutuvan monien vierailukohteeksi. Kirkon vierellä on hyvä parkkipaikka autoilijoille ja Pirkanmaalaisille tämä on hieno pyöräretkikohde. Näkötornilta on hulppeat näkymät järvelle. Kesäillan hurmaava tunnelma jää mieliimme tuomaan lämpöä ja iloa talven pimeyteen. 

Unelmamatkaterveisin TuijaValkeakosken silta

keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Ihastuttava Lungo -kastelukannu

Kaupallinen yhteistyö/ Puutarhurin Maja

Kaksi vuotta sitten luettuani Kanelia ja kardemummaa  -blogista Marian puutarhapostauksen ihastuin, mutta mihin se onkin jotain mullistavaa. Vuosikaudet olen ajatellut, että ei ikinä, mistään hinnasta, meille tule muovista kastelukannua, mutta tämän juhannuksen kastelupuuhissa se sitten viimein selkeni, että kaftaanini helmat kasteli vuotava sinkkikannuni, joka sai viimeinkin itselleen vakavasti otettavan kilpailijan. Xalani itse asiassa vei voiton heti ensi kosketuksella.

Kiitos blogiyhteistyön Puutarhurin Majan Minnan kanssa on kesäiset kasteluhetkeni yhtä iloa!
Vesi lämpenee miellyttäväksi terassilla auringossa ja käsilihakset saavat voimaharjoittelua, kun kannu on täysi. Lopulta hoksasin, että sen voi täyttää vaikka vain puolilleenkin niin on vähän keveämpää kastella kukkia eri puolilla pihapiiriä. Mieluummin enemmän askelia kuin kipeytyvä selkä, joka menee minulla helposti vinoon täyttä kannua kantaessani. Mietinkin, että pitäisikö olla kaksi samanlaista niin tasapaino säilyisi paremmin ja molemmat hauikset kasvaisivat tasaisesti.


https://puutarhurinmaja.fi/tuote-osasto/tuotemerkit/xala/

Eikös olekin soma kuin vanhanaikainen kahvipannu, joka sopii miljööseemme kuin nenä päähän. Tällä suloisuudella on markkinoilla myös pikkusisko, joka on 8 litran vetoinen. Sitä on saatavilla ainakin valkeana. Värinä vanha vihreä on myös hurmaava. Musta ei enää tänä vuonna valitettavasti ole saatavilla. Onpahan, mistä unelmoida!

Puutarhurin Majan puodin Varastomyymälä sijaitsee Tampereella Hervannassa hyvien yhteyksien varrella. Tästä klikkaamalla pääset verkkokauppaan tutkailemaan monipuolista tuotetarjontaa. Nämä koristelinnut täytyy pitää mielessä, vaikka meidän tontilla majailee omasta takaa runsas linnusto. Tämäkin on ajankohtainen ja tyylikäs. Tämä viihtyisi varmasti pitkään maljakossa. Kalkkimaaleja löytyy moneen tarpeeseen.

"Puutarhurin Maja on Tampereen ensimmäinen virallinen Frenchic Furniture Paint jälleenmyyjä. Meiltä saat koko Frenchic tuotevalikoiman verkkokaupasta sekä myymälästä. Voit tulla myös itse testailemaan maaleja varastopuodille Tampereen Hervantaan."

Infoa aukioloajoista löydät täältä
Instagramissa tili löytyy nimellä puutarhurinmaja
Facebook -sivulle pääset tästä tai tuosta aiemmasta linkistä. 


Näetkö sinä tuijottavat silmät? 


https://puutarhurinmaja.fi/tuote-osasto/tuotemerkit/xala/

Kuten huomaat Lungosta on moneksi. Se on loistava kukkamaljakkonakin. Nappasin maitohorsmaviljelmiltämme muutaman varren, jotka hipovat kohti korkeuksia. Yritin ottaa kuvan, jossa kannun kuninkaallisuus pääsisi oikeuksiinsa. Tämän kanssa kulkiessa on hymy huulilla ja tuo kaunotar inspiroi monenlaisiin kuvauksiin, kunhan saan hovikuvaajani sopivalle hollille uudemman kerran. Ideoita on, vaikka muille jakaa. Kiitos Lauri!


Marimekon Maininki -mekko


Pionien Koti

Xala Lungo

https://www.honkasenpuutarha.fi/tuote-osasto/kesakukat/

Kotikesä on osoittautunut valloittavaksi. On ihanaa ihmetellä kesäisiä kukkijoita aamuvirkkuna. Kasteinen nurmi tuoksuu virkistävältä ja olenpahan kulkenut samaa polkua pihajäniksemme kanssa. Selvisi, mikä oli käynyt tallomassa oreganot maan tasalle. Oravakin piti meitä hereillä juhannusyönä, kun lähimatkailimme omalla takapihalla. Teltassa uni maistui makealta, kunhan orava malttoi hiljentyä. 

Kiitollisuus lisää hyvinvointia kuten moni muukin asia. Tässä ja nyt olen erityisen onnellinen mainiosta blogiyhteistyöstä Minna ja kesäsateesta, jota kaikki kasvit kaipasivat!

Sydämellisin kesämiettein! Tuija


Kiitollinen kesäihminen