torstai 28. maaliskuuta 2019

MankelirakkauttaIkivanha rakas Upo -mankelini, jonka ympärille rakentui aikanaan saunatalon pyykkihuoneeemme, siirtyi sänkykamarimme ison erkkeri-ikkunan eteen. Tuo lempikodinhoitokoneeni palasi takaisin päätaloon ja pyykkihuolto kokonaisuudessaan muutoinkin jo kauan sitten. Pesukoneella on toimiva paikka keittiössä helmipaneelioven takana poissa näkyviltä. Mankeli puolestaan on soma kuin koru, joten siirsin sen tuohon keskeiselle paikalle. Sen huristessa on mukava tarkkailla kevään edistymistä koivun oksilla ja sen alla olevassa kukkapenkissä, johon uskallan toivoa tulppaanien nousevan kinosten haihduttua tiehensä. 
Keväinen valo on yksi ihastuttavimmista asioista, joita tässä satavuotisjuhlavuottaan viettävässä huvilakaunottaressa rakastan. Talvipakkasillakin on tunnelmallista tulien ritistessä uuneissa ja kesähelteillä lempeän kesätuulen leyhytellessä pitsiverhoja. Kevät on kuitenkin aina uusi alku ja voimaannuttava ajanjakso, vaikka tuolloin onkin hurjan paljon kaikenlaista inspiroivaa työn alla. Tai varmaankin juuri tuosta johtuen kaikenlainen kiva tekeminen ja elämänpiirin laajentuminen pihalle talven annettua periksi on riemuisaa.

Kevään tullen on tarpeen priorisoida töitään. Ympärillään havaitun kauneuden ja harmonian on tutkitusti todettu lisäävän ihmisen hyvinvointia. Kodin lempeyttä ja hyvää tekevää vaikutusta eivät saa villakoirat eivätkä pölystä laikukkaat ikkunat sumentaa.  Piakkoin on taas aika ripustaa lakanat tuuleen lepattamaan ja vastapestyjen lakanoiden tuoksu on hurmaava.

Mistä sinä nautit tässä odotuksen kyllästämässä maalis-huhtikuun vaihteessa? Onko kevätvalo ystäväsi vai jotakin muuta?

Kevätmielellä, Tuija

torstai 21. maaliskuuta 2019

Neiti Kevät, tervetuloa meille!Hei Neiti Kevät!

Oletko ollut kiireinen jossain muissa maisemissa, kun sinua ei ole vielä näkynyt meidän pihapiirissä? Samoksella ainakin olet tehnyt tehokasta työtä.

Minä täällä jo haaveilen uusista tennareista ja hulmuhelmamekkoon pukeutuisin enemmän kuin mieluusti. Huopikkaani ovat onneksi pitäneet minut lämpimänä sinua odotellessani. Riemuitsin kyllä hankikantosilla tepastelusta, mutta aika aikaansa kutakin. Ikävöin sinua rakas ystäväni!

Kukkien tuijottelu ja sänkykamariin tiensä löytäneet auringonsäteet ovat tuoneet kevätmielen. Onko ihanampaa tunnetta kuin herätä aamusella lämpimät säteet kasvoillaan? Sinä se, jos kuka, kaiketi ymmärrät. Eläthän ihanaa kevättä kaiken aikaa virkasi puolesta.Yllätit minut iloisesti, kun ruokakaupasta nappaamastani viikkokimpusta putkahti keväisen keltaiset liljat kukkaan. Olet kaiketi jo aivan nurkan takana liihottelemassa. Toivottavasti pian tavataan!

Sydämellisen toiveikkain terveisin, Tuija
lauantai 2. maaliskuuta 2019

Laskiaispullaretki & huopatossuhetkiKonditoria Paakari


Verkkokauppaan, tästä!
Bhttp://www.lahtiset.fi/fi/lahtiset-fi/uutiset


My Costo Style


BlogiyhteistyöAki Choklat for Lahtiset


On se ilo, että on kumppani, joka innostuu ex tempore -retkistä. Kurvasimme eilen kylälle leipomoon, josta ostin kaksi laskiaispullaa: toisen mantelimassalla ja toisen hillolla. Juhlistimme kaunista perjantai-iltapäivää ja ihan vain loistavaa  blogiyhteistyötäni maukkailla pullilla ja lämpimällä inkivääriteellä. 

Aurinko paistoi ja Pelisalmella oli miellyttävän keväisen oloista laskiaispullaretkellemme. Pikkupakkanen oli juuri toivottu kuvaussää myös uusille huopikkailleni. Niillä on mukavaa tepastella. Aivan kuin olisi lämpimääkin lämpimämmät sukat jalassa. 

Aki Choklat on onnistunut tuotesuunnittelussa yhteistyössä Huopaliike Lahtiset kanssa. Linkkejä klikkaamalla pääset tarinaan tämän perinteikkään satavuotiaan huopaliikkeen kehityksestä moderniksi yritykseksi, jonka tuotteilla on maailmanvalloitus alkanut. Lahtiset on osannut yhdistää satavuotisen käsityötaitonsa uusiin mallistoihinsa, joissa on rouheutta ja aitoutta. 

Pari viikkoa sitten testasin näiden katu-uskottavuuden ja en voinut kuin olla tyytyväinen. Ainoa asia, jota jännitin, oli huopajalkineiden ajo-ominaisuudet, mutta huoleni osoittautui turhaksi. Ainakaan automaattivaihteisella autolla ei ollut hankaluuksia.

Eilen oli huippumukavaa yhdistää lähiretkeily ja kevään tunnustelu. Kotiin palattuamme nautin pihamaamme hangilla pämäärättömästä kuljeskelusta pupujussien jälkiä seuraten. Hanki oli kivikovaa eikä ollut pelkoa humahtamisesta hangen läpi. Pääsinpä pitkästä aikaa yläpihalle asti. Tällä seudulla (=tontillamme) on lumipeite vielä kovin paksu. 

Meidän keskinäinen vitsimme onkin, että me elämme keskellä kinoksia, vaikka muualla on jo miltei kesä. Kiinteistömme rakennusten ja isojen puiden katveessa sulaminen ottaa aikansa. Yläkerran sängyllä katoksen alla köllötellessä aurinko herätti eiliseen päivään ja silmät suljettuina kuvittelin itseni Samoksen lämpöön. Hyvä alku kivalle lomapäivälle!

Kevään tuloa saa vielä odottaa, jos sääennusteet pitävät paikkansa. Ensi viikolle on luvassa kipakoita yöpakkasia. Tosin päiväsaikaan saattaa aurinko mollottaa täydeltä terältä, mikä tarkoittaa kevättunnelmia, ainakin sisätiloissa. Helmikuussa jo rikoin ennätyksen ja vietin verannalla tunnelmointituokion. Pipo päässä villatakissa ja huopikkaissa ei tullut edes kylmä. 

Jos käy niin köpelösti, että Neiti Kevät antaa odotuttaa itseään niin onpahan minulla ihanat huopikkaat, joissa ei kylmä pure varpaita. 

Kiitollisena yhteistyöstä Huopaliike Lahtiset kanssa! Tuija