sunnuntai 25. elokuuta 2019

Kesällä kerran III
https://www.wiwi.fi/shop/
https://www.wiwi.fi/shop/

https://www.wiwi.fi/shop/


Kesällä kerran, tarkemmin sanottuna kesäkuun alussa, olin taas lunastamassa lupaustani, johon vastaus oli ollut: Joo!

Bloggaajan urani, joksi tätä kuusivuotista taivalta jo kaiketi voi nimittää, aikana olen ollut lukemattomia kertoja sekä kameran takana että edessä. Ammattitaitoiset valokuvaajat ovat saaneet minut rentoutumaan ja olemaan oma itseni kuvissa. Kuvatessani itse olen useimmiten flown vallassa ja nautin kaikesta kauneudesta, jota ympäriltäni huomaan ja havaitsen. Myönteinen palaute kannustaa ja vahvistaa uskoa itseen sekä kuvaajana että kuvattavana. Voimauttavaa!

Visuaalisuus, estetiikka ja yhteiset kiinnostuksen kohteet johdattivat minut myös yllä olevien kuvien estradille poseeraamaan. Kiitos Wiwi Design! Kokemus oli mieluinen! Oli ilo tutustua mallikavereihin ja viettää elämäniloinen yhteinen kuvauspäivä ensin Wiwi Designin tiloissa Keskustiellä ja sen jälkeen vielä kirmasimme meidän pihallamme Annican kameran yrittäessä tallentaa kesäiset tuokiot kuviin.

Nämä Orivedellä valmistettavat trikoovaatteet ovat alusta loppuun asti kotimaista tuotantoa. Kannattaa mennä https://www.wiwi.fi/shop/ -linkin kautta tutustumaan tarkemmin heidän tuotantoonsa, josta löytyy mukavia asuja sekä aikuisten että lasten makuun. Värejä rakastava varsinkin löytää aarreaitan!

Näyttää siltä, että tämä huima alkukesän virkistävä kokemus toi elämääni vaaleanpunaisen raidan samaan tapaan kuin raskausaikani vuonna 1990. Pidän räsymatosta elämän vertauskuvana, jossa ovat eri vaiheiden sävyt ja värit sulassa sovussa, koska kokonaisuus ratkaisee!

Yhtenä iltana jumiuduin ihastelemaan turkoosinsinistä taivasta utuisen pellon yllä. Maalaiselämä on ihanaa! Kesäiset säät jatkuvat, mikä sopii minulle paremmin kuin hyvin. Kesäkamarielämä jatkukoon vielä pitkään.


Elokuisin syyskesän terveisin Tuija

sunnuntai 18. elokuuta 2019

Kesällä kerran II
Tänään on hyvä päivä.
Ei huomenna eikä ylihuomenna vaan tänään. 
Tänään on hyvä päivä aloittaa. 


#tärkeintätänään Ireon 18.6.19


Alkukesästä minulla oli ilo ja kunnia osallistua Helsingissä Tänään -kirjan VIP -tilaisuuteen upeassa Väinämöisenlinnassa. Kirjan ovat yhteistyössä toteuttaneet Maaretta Tukiainen ja Sonja Eid. Tänään on työkalu oman elämän jäsentämiseen. Voit tutustua teemaan tarkemmin tästä linkistä.  Syyskuun ensimmäisenä ilmestyy Maaretan kirjoittama kirja Tärkeintä tänään - Näin saat vähemmällä enemmän. Siinä on lisätietoa menetelmästä ja sen taustalla olevasta periaatteesta, minimalismista.

Inspiraatiota löydät seuraamalla aihetunnisteita #tänään ja #tärkeintätänään. Kursivoidut tekstit ovat lainauksia Tänään -materiaalista. 

.


Elämää voi tarkastella kolmella tasolla: kokonaiskuva, lähikuva ja tarkennus.


Tänään -työkalun tausta-ajatukset:

* Onnistumisen kokemukset tuovat voimaa.
* Käsitys siitä, mihin kaikkeen itsestä on, on usein oman mielen lukkojen takana.
* Aikaansaatujen asioiden näkyväksi tekeminen tuo tunteen: minä riitän.
* Kun kokee riittävänsä, saa lisää potentiaalia käyttöönsä.
* Kun jotain tekee pitkään, siitä tulee rutiini, joka automatisoituu tavaksi. 
* On olemassa tapoja löytää rauha ja selkeys kaaoksen keskellä.
* Jokaisella on mahdollisuus luoda omannäköisensä elämä. 


                                                  Millä on sinulle erityistä merkitystä?
Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi?


#artistigirl

Millaista haluaisit tulevaisuutesi olevan?


Agathonisi

                                                        Mistä kaikista asioista se koostuu?


OTZSHOES


Artisti Fashion Room


SunRise Hotel Ireon
                                                       Mikä on sinulle tärkeintä elämässä?
Mies ja kitara


Nainen ja meri


Ajatus 'Tärkeintä tänään' on ollut punaisena lankana ajatuksissani tämän kesän tekemisissä ja olemisessa. Unelmamme kunnon irtiotosta arkeen onnistui aivan huikeasti. Palatessamme Suomeen aurinko helli myös kotitanhuvilla. Sielukin palasi vähitellen perässä. 

Uusille lukijoille ja seuraajilleni linkki Samos in my mind -blogiini, jonka perustin voitettuani kolme vuotta sitten Visit Samos -kuvakisan.  Tuoreimmassa Samos  -postauksessa on samoja kuvia kuin tässäkin. 

Koti meidän -koostuu tunnelmista ja kuvakertomuksista meidän elämämme kokemuksista. Bloggaamisen myötä on tullut useita yllättäviäkin tilanteita ja kohtaamisia, joihin on kannattanut vastata: Joo! 

Kesällä kerran II nostona siis

* Tänään -kirja
* Ticket To The Moon -riippumatto
* Martin LX1E -kitara
* #artistigirl

Näihin  kuviin ja tunnelmiin uskon palaavamme talven pitkinä pimeinä hetkinä kaivatessamme VALOVOIMAA. 

Mistä sinä ammennat virtaa ja hyvää mieltä?

Sunday greetings eli sunnuntaiterveisin, Tuijahttps://www.ticketothemoon.com/sunnuntai 11. elokuuta 2019

Kesällä kerran I


Kesätauon aikana molemmat blogini nauttivat luovasta joutilaisuudesta ja minä en todellakaan unohtanut Koti meidän -postauksia ajatuksistani, joihin syttyi uusia näkökulmia. Samos on mielessäin päivittäin, mutta on niin paljon muutakin mielekästä jaettavaa kanssanne: kohtaamiset, muistot, tilanteet, tunnelmat.

Kesällä kerran päätin, että kirjoitan kesäisistä tunnelmista sunnuntaisin julkaistavissa postauksissa. Tämä ensimmäinen on hautunut jo kauan puolivalmiina.  Miltä ideani vaikuttaa?


Hanne Manelius Photography

Kuva-arvoitukset olivat lapsuudessa minun lempijuttujani kuten kaikki muutkin visuaalisuuteen ja estetiikkaan liittyvät tekemiset ja puuhat. Itse asiassa vielä aikuisenakin nautin samantapaisista touhuista. Lapsuuden ainevihkoon olen kirjoittanut haaveenani vaatesuunnittelijan ammatin. Liekö äidin ja tätien taitavasti ompelemat vaatteet olleet inspiraationa. Ompelu on edelleen lempipuuhaani. 


https://hannemanelius.com/


Tämä alla oleva kuvapari on kesältä 2005. Silloin vaihdoimme pikku-Unelmamme isompaan Bella 8000 -merkkiseen matkaveneeseen. Parhaat päivänsä nähnyt sisustus raikastui tehokkaassa käsittelyssämme. Istuin tovin jos toisenkin pihakeinussa viimeistellen verhoiluja.  Into siivitti kohti yhteisen unelman toteutumista. Kaikki veneen patjat saivat uuden verhoilun Ikean patjaraitakankaasta. Siitä asti Soft Care on ollut luottotuotteeni tekstiilien suojaamisessa. Usko tai älä, mutta tekstiilit ovat edelleen hyvässä kuosissa. Soft Care on yhtä kätevä juhlaliinojen suojaamiseen kahvitahroilta kuin myöa OTZiemme pitämiseen siisteinä. Suosittelen lämpimästi!

Arvaatko, kuvasarjan perusteella, missä paikassa laitoimme verhoiluja kuntoon kesällä 2005?
Upean pelastusrenkaan saimme lahjaksi Laurin vanhemmilta ennen vesillelaskua. Onneksi sitä ei ole tarvittu, vaikka kerran olen onnistunut tippumaan yli laidan. Olimme rantautumassa Kostian virran vierassatamaan Pälkäneellä, kun horjahdin upouuden keksin kanssa päistikkaa veteen. Selvisimme säikähdyksellä ja sen aiheuttamalla päänsäryllä. Kyseessä ei siis ollut syötävä keksi. Niin ja vältyin mahataudilta, vaikka siemaisinkin 'einiinpuhdasta' vettä aimo annoksen.Jos olet nukkunut veneessä niin tiedät, miten makealta siellä uni maistuu aalloilla keinumisen päätteeksi. 

KokkahyttiPerähytti"Ihan kuin kesämökillä olisi" -juttu ilmestyi Unelmien Talo ja Koti -lehdessä numerossa 7/2016. Kuvaaja ja toimittaja vierailivat meillä kesällä 2015 eli jokunen vuosi on näistä tunnelmista vierähtänyt.

Kesällä kerran -teemaan kuuluu olennaisena osana veneily eväineen ja uinteineen. Olemme onnekkaita, että järven rantaan ei ole paljonkaan matkaa. Eilenkin nautimme kesäisestä saariretkestä. Kahlailin ja pulahdinkin saaren rannassa. Haikeus iski tänään sään viilennyttyä. Siinäkö kesä oli? Olen uskotellut itselleni, että lempeät säät jatkuvat jatkumistaan. Auringon päästessä pilvien takaa esiin voin vielä nautiskella kesäisestä olotilasta.

Elokuisin iltaterveisin Tuija


torstai 8. elokuuta 2019

KuusivuotisjuhlaVilla Iiriksen satavuotisen valmistumisen kunniaksi olemme nautiskelleet kaikessa rauhassa kotimme hyvästä tunnelmasta. Iso ilonaihe on se, että kotimme keskellä maaseutua on myös lastemme kokoontumisille mitä parhain miljöö.

Kesän koleimmat hetket me lekottelimme Samoksen auringon alla keräten voimia. Kolmessa viikossa letkeä elämäntahti otti lujasti otteeseensa. Sydän tosin aluksi pamppaili vinhaan hypättyäni kameran eteen poseeraamaan kreikkalaisissa design -mekoissa. Upea kokemus! Tovin jos toisenkin kesti, että sielu seurasi perässä takaisin tänne kotikonnuille.

Tämän kesän ajatusmalleja ovat virittäneet syyskuussa ilmestyvän Tärkeintä tänään -kirjan teemat elämän selkiyttämiseen. Kerron menetelmästä tuonnempana tarkemmin, kun #tärkeintätänään on iloita blogini kuuden vuoden taipaleesta.

Olisi hauska kuulla, ketkä lukijoistani ovat olleet matkassa mukana jo alusta asti ja keille Koti meidän on uusi tuttavuus tai jotakin siltä väliltä.  Kommenttisi ilahduttaisi!

Unelmoi. Usko. Tee. Toista. -kortti on jo vuosien ajan ollut mottonani. Suhtaudun tunteella ja kokonaisvaltaisen intuitiivisesti elämään. Luotan omaan vaistooni ja vaalin rauhaa sisimmässäni kuullakseni pienimmätkin värähtelyt, vaikka tuo pahuksen tinnitus hankaloittaakin sitä. Syy, miksi välimerellinen elo sopii minulle niin taivaallisen hyvin on, että siellä kaskaiden siritys ja meren kohina pitävät huolen rennosta olotilasta.

Eipä silti, viihdyn loistavasti omissa oloissani perheen parissa. Ylellisyyttä on 'einiinhiirivapaa' työtilani, T -huone nimeltään, jossa voin tuulettaa ajatuksiani senhetkiseen mielentilaan sopivan leppeän musiikin soidessa taustalla. Osa tilan viehätystä on sen muunneltavuus. Uusin uudistus on Love -pöytäni kepeänä lattian keskellä.

Tämän vuoden teemani on: Päästä irti siitä, mikä ei enää palvele. Siinä hengessä olen karsinut, raivannut ja setvinyt kankaita, lankoja, vaatteita ja sekalaista sälää. Paljon olen saanut aikaan, mutta vielä on organisoitavaa monen mukavaan hetkeen. Parasta on, että työtilaan voi jättää keskeneräiset projektit ja jatkaa, kun sopiva tilanne on käsillä.

Erityisen innostunut olen koostamaan erilaisia kuva-sana -kollaaseja vahvistamaan näin visioitani. Olen huomannut  niiden voiman tuovan aivan omanlaistaan imua tapahtumien kulkuun. Jonkun mielestä varmaan ihan höpöhöpöä, mutta väliäkö tuolla. Tärkeintä on luottaa oman persoonallisen tiensä taivaltamiseen. Ja elämässähän pitää olla hömppää!
Tänään tämä postaus miltei kahden kuukauden tauon jälkeen olkoon juhlani kuusi vuotiaan blogini kunniaksi. Onkohan kukaan enää kuulolla? Jos niin, millä mietteillä...

Elokuisin iltaterveisin Tuija