maanantai 4. heinäkuuta 2016

Ikea Kirppis
Perjantaina sain viestin vapautuneesta peruutuspaikasta Ikea Kirppikselle. Se oli valtakunnallinen tempaus, joka toteutettiin Ikea -tavaratalojen ja -lähipisteiden parkkipaikoilla. Myyntipöytä oli ilmainen ja kaupanpäällisiksi jokainen myyjä sai lounaskupongin, jolla sai vatsansa täyteen myyntipäivän jälkeen.

Onneksi minulla oli jo valmiina kierrätysjemmoja Ikean kasseissa, joista oli helppo pakata autoon vedenkestäviä myyntiartikkeleita. Juomapullot matkaavat Kroatiaan, ruokailuvälineet puolestaan elokuussa Vuoreksessa aukeavaan Annula -nimiseen ryhmäperhepäiväkotiin ja muumipenaali toi iloa pienelle lomalaiselle. Metallikyltteihin hurahtanut rouva hipsi ystävättäreltään salaa ostamaan himoitsemansa löydön. 

Kynsilakkalaatikollani kävi kuhina. Edullisista hinnoista ilahtuneita ihmisiä parveili ja sain loistovinkin kynsilakkastudiosta, joka on kuulemma osoittautunut suosituksi lasten tapahtumissa. Oma valkeiden lakkojen arsenaali onkin sitten seuraavan kerran vetonaula. Erityisesti mieleen jäi mies, joka kaivoi kukkarostaan tuon 10 senttisen vaimolleen ja hykerteli tyytyväisenä ihmetellen, että saako vielä nykypäivänä jotakin näin pienellä rahalla. Ilo oli molemminpuolinen.

Tavoitteenani oli päästä tavaroista eroon ja osittain siinä onnistuinkin. Vielä jäi jotakin johonkin muuhun tapahtumaan. Vaatteita en viitsinyt ottaa mukaan sääennusteen luvatessa rankkaa vesisadetta. Koko menomatkan satoi kuin saavista kaatamalla ja tavaroita pöydälle asetellessa tuuli riepotteli pöytäliinaani ja taisinpa olla hupaisa näky laukatessani karanneen kassini perään. Toisessa kädessä paperikassi törröttävine neulepuikkoineen ja edelläni vinhaa vauhtia pomppiva sininen iso Ikea -kassi. Onnistuin tavoittamaan sen viimein keskellä parkkipaikkaa huokaisten helpotuksesta.

Tapahtuma alkoi jo aamuyhdeksältä, mikä oli hiukan turhan aikaista sunnuntaiaamuna. Varsinkin, kun edellisillan jännittävä jalkapallo-ottelu venyi yömyöhälle. Sade taukosi melko alkuvaiheessa, mikä oli loistojuttu. Kerran aurinko jopa pilkisti harmaan pilviverhon takaan. Saimme jatkoaikaa yhteen asti ja seuraavalla kerralla kannattaisi jatkaa myöhempään, koska tavaratalo alkoi täyttyä potentiaalisista asiakkaista.

Päätin olla kiertelemättä välttääkseni houkutuksia, mutta sen kerran, kun astahdin kurkistamaan viereisen pöydän laatikkoon, olinkin yhtäkkiä asiakkaan roolissa. Tein huokean huippulöydön. Kaunis vanha puuvartinen juustohöylä pääsee somistamaan keittiötämme ja spagettimitta sopii kuin nakutettu kynttelikköön roikkumaan muiden pienten ja tarpeellisten tavaroiden seuraan. Kiitos Tuulikki hauskasta myyntiseurasta!


Hienoa, että Ikea järjesti tällaisen tapahtuman ja vielä tyytyväisempi olen, että sadetta uhmaten lähdin matkaan ja sunnuntaista sukeutui hyvän mielen päivä. Lounaan jälkeen piipahdin Pispalaan kahvittelemaan ja kotimatkan piristävä puhelu serkkuni kanssa kruunasi heinäkuisen sunnuntain. 
Kiitos Ikea, Ritva ja Leena!

Mukiinmenevän maanantain toivotuksin, Tuija


12 kommenttia:

 1. Kuulostipa mukavalta päivältä!��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen se oli! Hyvä, että oin sitkeä ja lähdin sadesäästä huolimatta. Aurinkoa kaivaten! Tuija

   Poista
 2. No olipa ihan huippujuttu tollanen tempaus! Ja vielä ilmainenkin. Hyvää mainosta Ikealle. Ja hyvä mieli sekä ostajalle että myyjälle on aina pelkkää plussaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikea osaa olla ajan hermolla. Oli mukava olla mukana tapahtumassa. Kaikki oli kotiin päin, vaikka rikastumaan en päässyt. :) Tuija

   Poista
 3. Höh olin ihan eri suunnalla...varsinkin kun tuollainen suodatinpussi teline on mulla hakusessa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himoitsemasi teline lähti heti alkuvaiheessa uuteen kotiin. Kyllä sinäkin omasi jostakin löydät. Usko vaan! Terveisin Tuija

   Poista
 4. Oli hienoa, kun Ikea järjesti kirpparin.
  Harmi, kun itse en päässyt, kun olin töissä.
  Toivottavasti Ikea kirpputoreja tulee uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselin ja henkilökunta arveli tapahtuman saavan jatkoa. Peräkonttikirppiksenä olisi toiminut vielä paremmin, mutta turvallisuusmääräykset eivät sallineet autoja alueelle. Kesäterveisin Tuija

   Poista
 5. Kuulostaapa mukavalta tapahtumalta. Kirppikselle minunkin pitäisi ehdottomasti vääntäytyä myyjän roolissa. Vaan usein tulee kierreltyä myyntipöydän "väärää puolta" ;). Mukavia kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppistely on yllättävän hauskaa. Varsinkin itse myymällä saldo on helposti hyvä. Kesäpäivien iloja! Tuija

   Poista
 6. No hitsi, mitenkäs tuollainen on livahtanut ohi silmien ja korvien.
  Ainahan tuollaisista kirppareista jotain käteen tarttuu☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapahtuman huomasin Facebookissa. Sattumalta onnistuin saamaan peruutuspaikan. Toivottavasti jatkoa seuraa! Tuija

   Poista