maanantai 5. lokakuuta 2015

Kaupunkilomailua

Viime perjantaina suuntasin Turkuun viikonloppulomaselle. 
Lauantaiaamupäivä alkoi brunssilla viihtyisässä Aula Cafessa Aboa Vetus & Ars Nova -museon yhteydessä. Taustalla soi dj:n soittamana letkeä jazz, mikä loi hyvän tunnelman kerrokselliseen tilaan. 

Tarjolla oli runsas valikoima raikkaita salaatteja sekä lisäksi lämpimiä lisukkeita. Marinoidut herkkusienet olivat nimensä mukaisesti herkullisia. Maustamaton jogurtti vadelmasurvoksen kera maistui kesältä.

Haudutettu tee ja monipuolinen tuoremehuvalikoima täydensivät loistavaa elämystä. Miljöö, ruoka, kattaus, palvelu ja eritoten ihastuttavat seuralaiseni loivat kultakehyksen tälle ikimuistoiselle kokemukselle kuvauksellisessa Aurajokimaisemassa.
Aurinkoinen kaupunki houkutteli kävelylle. Piipahdimme Forumissa  Kotilaiturin Pop up -putiikissa Kotiblogit -lehden päätoimittaja Katia tervehtimässä. Samalla tapasin leidin Lady of The Mess -blogin takaa. Linkkejä klikkaamalla löydät lisätietoa. Olipa mukava kohtaaminen!

Yliopistolla oli jaettu vapaalippuja kirja- ja ruokamessuille, joille pyyhälsimme seuraavaksi. Käväisin juttelemassa tovin Laiturilla -kirjan tekijöiden Johanna Lehtisen ja Tanja Hakalan kanssa kirjan teosta ja bloggaamisesta. Oli mukava tavata teitä!

Tampereen messukeskukseen verrattuna tilat olivat aika ahtaat ja meluisat, joten ruokamessujen maistiaisten jälkeen suuntasimmekin takaisin keskustaan. Cafe Art oli juuri sulkeutumaisillaan, mutta onnistuimme vielä saamaan taidolla valmistetut cappucinot ja valtavan korvapuustin, josta riitti meille kaikille makupala. Istuimme joen rannan pöydässä iltaauringosta nautiskellen, vaikka sen säteet osuivatkin vain vastarannalle.

To do -listalle jäi monta kivaa juttua seuraaville retkille. Niitä odotellessa...

                          Puss och kram! Tuija

12 kommenttia:

 1. Kuulostipa mukavalta reissulta :) Kivaa tiistaita! Terkuin Ninni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoinen lomanen tuntui miltei ulkomaan lomaselta! Tiistaiterveisin Tuija

   Poista
 2. Kiitos kun muistutit tuosta Cafe Aulan brunssista - itse olen siellä vain lounaalla käynyt ja nyt on ihan pakko jokin lauantai myös brunssille mennä - sen verran kiva paikka se on - ja ruoka on herkullista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Itse puolestani tiedän nyt hyvän lounaspaikan Turussa. Kiitos siitä itsellesi! Terveisin Tuija

   Poista
 3. Olipa kiva juttu Turun retkestä! :) Ja samaa mietin kuin Lady, että Cafe Aulan brunssille pitäisi kyllä taas pitkästä aikaa mennä. Kiitos kun muistutti! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmallinen kokonaisuus on kyllä kannatettava vaihtoehto vaikka ystävysten mukavaan tapaamiseen. Terveisin Tuija

   Poista
 4. Kaupunkilomailu tekee hyvää. :) Voi kuinka ihana tuosta työpisteestäsi on tullut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu virkistää. Turun syyssää oli mitä mainioin. Työpisteestä on sukeutumassa viihtyisä. Syysiloa! Tuija

   Poista
 5. Tuijalle haastetta sujautin blogiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Vastaanko samoihin kysymyksiin kuin sinä? Salapoliisitutkimukseni perusteella haaste on matkan varrella muuttunut. 😊 Syysterveisin Tuija

   Poista
 6. Hei pitkästä aikaa Tuija, sinä olet Turkua niin paljon ehtinyt. Kivoja kohteita kaikki. Nyt, kun käyt useammin, löytäisimmekö aikaa tapaamiseen? Kirjoitellaanko yv.? Voi hyvin! ❤️- Hanna

  VastaaPoista
 7. Heipä hei! Olen iloinen, että Turkuun on kotiutunut kaksi vanhinta. Viihtyisä kaupunki! Kuulumisiin! Tuija

  VastaaPoista